Markanızı Oluştururken İşinize Yarayacak İçerik Araçları
Online içerik oluşturmak, takip edilen bir marka olmanın ve hedef kitlenizin markanız hakkında bilgi sahibi olmasının en temel adımlarının başında geliyor. Blog içeriklerinde, videolarda veya sosyal medya paylaşımlarında yer alan bilgiler, bir kuruluşun kişiliğini ve kimliğini sergiliyor.
Bu kimliği en doğru şekilde tüketiciye tanıtmak ve marka itibarını artırmaksa, elbette kaliteli içerik üretmekten geçiyor. Yeni bir girişimciyseniz, kaliteli içerik üretebilmek için bir ajansla anlaşacak veya bir profesyonelle el sıkışacak bütçeye henüz ulaşamamış olabilirsiniz. Fakat halihazırdaki bazı araçları kullanarak hem kaliteli hem de güvenirliğinizi artıracak içerikleri kendiniz üretebilirsiniz.
Semrush
Pek çok dijital pazarlama uzmanı Semrush’ı; SEO, içerik analizi ve optimizasyonu, rakip araştırması ve çevrimiçi PR’ı kapsayan bir araç paketi olarak kullanıyor. Platform aynı zamanda dijital pazarlama ekiplerinin bağlantı kurma fırsatlarını ve PPC reklamları için en iyi anahtar kelime kümelerini bulmasına da yardımcı oluyor.
Semrush’ın içerik pazarlama özellikleri arasında, anahtar kelimelere ve rakiplerin içeriğine dayalı olarak yeni gönderiler ve SEO şablonları için yeni fikirler belirleme yolları bulunuyor. Uygulama, ayrıca kullanıcılarına ücretsiz kullanım seçeneği de sunuyor.
Grammarly
Özellikle uluslararası pazara hitap eden, içeriklerini ya da resmi yazışmalarını İngilizce olarak hazırlaması gereken girişimciler tarafından tercih ediliyor. Hazırladığınız metindeki hataları, yayına almadan önce, yakalayarak kullanıcıyı editoryal yanlışlardan kurtaran uygulama, içeriklerin temiz ve doğru kullanılmış bir gramerle hazırlanmasına yardımcı oluyor.
Grammarly Business planında yer alan analiz panosu, içeriğinizin ne kadar resmi olması gerektiğini inceleyerek, size özel öneriler sunuyor. Uygulama, ekip üyelerinizin destek almasına da olanak sunuyor.
WordPress
İsmi sıkça duyduğumuz WordPress, pek çok kişi tarafından blog içeriği üretme platformu olarak bilinse ve algılansa da uygulama, kullanıcılarına basit bir şekilde web sitesi tasarlama olanağı sunuyor.
Derin bir HTML bilgisine sahip olmadan veya bir IT ekibine ihtiyaç duymadan web siteleri ve açılış sayfaları tasarlayabileceğiniz WordPress ayrıca; websitenize online mağaza özelliği ekleme, özel bir alan adı seçme ve yerleşik spam koruması dahil etmenize de imkan tanıyor.
CoSchedule
CoSchedule, içerikler de dahil olmak üzere pazarlama projelerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Proje takvimleri geliştirmeye, paylaşmaya, sosyal medya gönderilerini otomatikleştirmeye ve iş akışlarını planlamaya olanak sunan uygulamada görüntü dosyaları da dahil olmak üzere içerikleri depolamak için alan da bulunuyor. Ücretli bir uygulama olan CoSchedule, kullanıcılara taahhüt öncesi 14 günlük deneme süresi sunuyor.
Linkedin; markanızın uzmanlığını ve sektör içgörülerini vurgulayan makaleler oluşturup paylaşmanıza olanak tanımanın yanı sıra bu içerikleri demografi, ilgi alanları, alıcıların kişilikleri ve dahili verilere göre hedeflemenizi sağlayarak platform üzerinden doğru hedef kitleye ulaşmanıza yardımcı oluyor.
MarketMuse
Yapay zeka destekli MarketMuse, web siteniz için içerik yazarken, yazdıklarınızı puanlayarak SEO ile ne kadar uyumlu olduklarını görmenize yardımcı oluyor. Araç aynı zamanda; içeriklerinize hangi bağlantıların eklenmesi gerektiği, anahtar kelime seçimi ve mevcut içeriğin nasıl optimize edileceği gibi konularda da destek veriyor.