İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizden gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda!

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

Game Changers Talk Etkinlik Serimiz Devam Ediyor

Geçtiğimiz haftalardaki Game Changers Talk etkinlik serimizde Insider’ın kurucu ortağı ve CEO’su Hande Çilingir’i “Sıfırdan Başlamak” ve Vivoo’nun kurucu ortağı ve COO’su Gözde Büyükacaroğlu’nu “All Star Ekip İnşa Etmek” özelindeki konuları ile dinlemiştik. Sıradaki Game Changers Talk etkinliğimizde ise kurucusu olduğu Foriba girişimini 2019 yılında ABD menşeli Sovos’a başarılı şekilde exit eden, aynı zamanda Figopara, Trendbox ve Caretta Robotics girişimlerinin Kurucu Ortağı olan Ahmet Bilgen’i konuk edeceğiz. Oyunun kuralını değiştiren konuklarımızın girişim yolculuklarını keyifli bir sohbet ortamında dinleyeceğimiz etkinliğimiz 7 Eylül Perşembe günü 18:30’da İTÜ Çekirdek ofisinde gerçekleşecektir. Etkinliğimize bu link aracılığı ile kayıt olabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek Yatırım Haberleri

Handler Tohum Yatırım Aldı!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Handler, Alesta Yatırım ve Geometry Venture Development’ın katıldığı ilk yatırım turunu 13.510.000 TL değerleme üzerinden yatırım alarak başarı ile tamamladı. Handler, aldığı yatırım ile geliştirdiği yapay zeka teknolojisini entegre ettiği, Hybrid-Casual ve Casual oyun geliştirme süreçlerini otomatize edecek sistemler geliştirip, bu teknolojilerle hem oyun geliştirip hem de yapay zeka teknolojisini bir hizmet olarak sunmayı planlıyor.

Handler, Çeşitli türlerde yüksek kaliteli oyunlar sunmak için yapay zeka araçlarını sektör uzmanlığıyla birleştiren son teknoloji oyun geliştirme şirketidir.

Kazayaptim 200 bin dolar yatırım aldı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Kazayaptim, ilk yatırım turunda Colendi ve One Tech Ventures’ten 2 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar yatırım aldı.

Kazayaptim, insanların kaza anında ne yapacağını bilememesinden yola çıkarak, herkesin aklında kalabilecek, tüm sigortalar, servisler ve kullanıcılar için işleri kolaylaştıran tek platformdur.

İTÜ Çekirdek Girişimleri Gelişim Haberleri

Robeff 60.000 € Fon Desteği Almaya Hak Kazandı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Robeff, üretim sektörü için teknolojik çözümlerin desteklendiği Mind4machines projesinden 60.000 € fon desteği almaya hak kazandı.

Robeff, sürdürülebilir ve optimize edilmiş teslimat süreçleri oluşturarak market, kargo ve fabrika içi teslimat operasyonları için elektrikli ve sürücüsüz platformlar geliştiriyor.

Werover & Enerjisa Üretim İş Birliği

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Werover, Enerjisa Üretim iş birliğiyle geliştirilen Türkiye’nin ilk su altı ölçüm robotu Hydrov Profiler ile HES’lerdeki kontrol operasyonlarında önemli ölçüde su ve zaman tasarrufu sağlamak ile beraber iş sağlığı ve güvenliği açısından da büyük kazanımlar elde edilmesini sağlayacaktır.

Werover, yenilenebilir Enerji Sektöründe, AI ve IoT teknolojilerini kullanarak kestirimci bakım çözüm önerileri sunmaktadır.

VOOVOO & Gurtam İş Birliği

ITU SEED girişimlerimizden VOOVOO, Gurtam ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği VOOVOO’nun proaktif güvenlik teknolojisinin Gurtam’ın filo yönetim yazılımı Wialon ile entegrasyonu sonucunda her Wialon kullanıcısının filosunu ve yönetim hizmetlerini zahmetsizce geliştirebilmesini kapsamaktadır.

VOOVOO, ticari filolar için hızın ve hatalı sürüşün gerçek zamanlı olarak önlenmesini sağlayarak sektöre milyonlar kazandıran ve gelişmiş yol güvenliği için filo yönetimini dönüştüren bir girişimdir.

LinqiApp Büyümeye Devam Ediyor

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden LinqiApp, lansmanından sonraki 90 gün içerisinde 120 ülkede 1000+ kullanıcıya ulaştı.

LinqiApp, 175 ülkeden 3.5 milyar kişinin İngilizce konuşma pratiği sorununu oyunlaştırma ve yapay zeka destekli akran öğrenmesi ile çözmeyi hedefleyen bir girişimdir.

Tabvendor, Borsa Yatırımcıları İçin Artık Yayında!


İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Tabvendor, borsa yatırımcılarına en güncel verileri, en basit halde sunan platformunu aylık Premium abonelik özelliği ile kullanıma sundu. Öne çıkan özellikler arasında; şirket karşılaştırma, özel filtrelerle hisse arama ve grafiklerle oran analizi yer almakta. 

Tabvendor, borsada kimseye ihtiyaç duymadan, bir profesyonel gibi yatırım yapabilmeni sağlayan, bir yapay zeka destekli yatırım analizi platformudur.

Iris Solutions & Caritas Jerusalem İş Birliği

ITU SEED girişimlerimizden Iris Solutions, Caritas Jerusalem ile iş birliğine imza attı. Bu kapsamda engelli çocuklu 49 aileye sensoryREADY sisteminden ev rehabilitasyon paketi sağlamak için bir proje hayata geçirildi. Ayrıca bu iş birliği ile engelli çocukların duyusal gelişimlerini iyileştirmeyi ve aileleri için gerekli toplumsal desteği sağlamayı amaçlamaktadır.

Iris Solutions, erken çocukluk hizmetlerinin kalitesini artırmak için duyusal eğitim teknolojisi hizmetleri sunmaktadır.

 

Cool Card & Ecofoni İş Birliği

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Cool Card, bir diğer İTÜ Çekirdek girişimi olan Ecofoni ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği ile dijital kartvizit tercih eden tüm şirketlerin karbon ayak izini hesaplayarak “Sürdürülebilirlik sertifikası” geliştirdiler.

Cool Card; NFC odaklı dijital kartvizit teknolojileri geliştiren bir girişimdir.

Ecofoni, işletmelerin düşük karbonlu ekonomiye geçişini hızlandırmak amacıyla karbon ve ESG yönetim hizmetleri sunan SaaS bir platformdur.

Dione Protocol ve Green Energy İş Birliği

ITU SEED girişimlerimizden Dione Protocol, Green Energy ile iş birliğine imza attı. Bu iş birliği ile BAE’deki enerji topluluklarını yükseltmek hedefleniyor.

Dione Protocol, blockchain ve kripto geliştirme uzmanları tarafından yönetilen ve yenilenebilir enerji ticaretinde devrim yaratmayı amaçlayan bir girişimdir.

 

Interrupt, Friends of Parkinson’s Tıp Sempozyumu’nda Teknolojisiyle Öne Çıktı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Interrupt, Amerika’nın önde gelen Parkinson hastalığıyla mücadele derneklerinden Friends of Parkinson’s tarafından düzenlenen “2023 Interdisciplinary Symposium on Parkinson’s Disease: Research, Innovation and Technology” sempozyumunda, öncü teknolojisini katılımcılara tanıttı.

Interrupt, kronik hastalığı olan bireylerin yaşam kalitesini arttıracak giyilebilir sağlık tenolojileri üretir.

instagram.com/interrupteng

Plaxon, Dönüşümü Başlat Yarışmasını Derece ile Bitirdi

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Plaxon, TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Dönüşümü Başlat yarışmasında derece elde ederek, yarışmayı 2.’lik ile bitirdi.

Plaxon, kullan at sınıfına ait şarj edilemez özellikteki alkali pilleri, güneş enerjisiyle şarj ederek tekrar kullanıma kazandıran bir şarj teknolojisidir.

Parkera İzmir ve Gaziantep’te Hizmet Vermeye Başladı!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Parkera, İzmir ve Gaziantep’te de hizmet vermeye başladı. İstanbul ile beraber 3 büyük şehirde hizmet veren Parkera, trafik stresi ve otopark sıkıntısı ile uğraşmadan çevreye duyarlı bir şekilde otopark bulmayı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Parkera, yapay zeka tabanlı ve sürdürülebilir odaklı otopark mobil uygulamasıdır.

Shifter Sadece 15 Günde, 15 Kurumsal 125 Bireysel Kullanıcıya Ulaştı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Shifter, piyasaya sürüldüğü ilk 15 gün içinde etkileyici bir ilgi gördü. Vardiyaya dayalı endüstrileri optimize etme taahhüdüyle yola çıkan Shifter, şimdiden 15 kurumsal kullanıcı ve 125 bireysel kullanıcıya ulaştı.

Shifter, vardiya planlamasını ve işgücü yönetimini yeniden tanımlayan yenilikçi bir girişimdir.

Qoor, Bakü’de Kullanıma Açıldı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Qoor, Bakü’de kullanıma açıldı. Kısa bir süre içerisinde 1000 kullanıcıya ulaşan Qoor, yeni müşterileri ile beraber 11 ön satışa ulaştı.

Qoor, tüketicilerin dinlenme, yemek yeme veya sadece takılmak için ihtiyaçlarına en uygun yerleri bulmalarına yardımcı olurken zamandan tasarruf etmelerini amaçlayan bir girişimdir.

Postuby Versiyon 2.0’ın En Beğenilen Özelliği “AI Ürün Çekimi“ Özelliği Oldu

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Postuby, yakın zamanda platformdan indirilen içeriğin 1 milyonu aşmasını kutlamıştı. Yine yakın zamanda versiyon 2.0’ı tanıtan Postuby, bu versiyon ile gelen özelliklerden biri olan “Ai Ürün Çekimi” özelliği ile kullanıcılar, bütçelerini zorlamadan, satışa yönelik profesyonel ürün görselleri oluşturabilmekteler.

Postuby, “sosyal medyada ne paylaşsam?” problemini ortadan kaldıran yapay zeka destekli pratik bir sosyal medya içerik yönetim platformudur.

 

 

MYTH.AI Version 2.0 Yayında!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden MYTH.AI, Version 2.0‘ı yayınladı. Bu gelişmeyi; saniyeler içinde 100’den fazla tasarım oluşturma, yüksek çözünürlük formatlar ve kullanıma hazır desenler kapsıyor.

Yapay Zeka Tabanlı Desen Tasarım Teknolojisi Myth.Ai, %100 sürdürülebilir dijital tasarım aracı olarak tasarım sürecini %70 hızlandırır, ilham verir ve insana bağlılığı azaltan bir girişimdir.

From Your Eyes Kurucusu Zülal Tannur Google’ın Teknoloji Elçisi Seçildi

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden From Your Eyes’ın kurucu Zülal Tannur, dünya çapında ürettikleri teknolojilerle çözümün bir parçası olan, dünyanın köklü sorunlarına devrimsel çözümler üreterek görünürlük sağlamış genç teknoloji geliştiricilerine verilen Women Techmakers Ambassador ünvanının sahibi oldu.

From Your Eyes, insan ve yapay zeka işbirliğiyle görme engellilere hem hızlı hem de nitelikli görsel açıklamalar sunan bir mobil uygulamadır.

 

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Rownd Precision, 11 Temmuz tarihinde projemizi Kickstarter Platformundan ön satışa çıktı. 1 aylık kampanya sürecinde $636.150’lık bir ön satış gerçekleştirdi. 

“Rownd Precision, gelişmiş ve kompakt CNC teknolojisiyle karmaşık parça üretimini sadeleştiriyor ve bireysel kullanıcıdan büyük endüstriyel tesislere kadar herkes için üretimi kolaylaştırıyor.”

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close