İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Bapatek erken uyarı sistemleri tanıtım videosu çıktı.

Müşterileriyle ortaklaşa yerelleştirilmiş çözümler sunan bir mühendislik ve danışmanlık firması olan İTÜ Çekirdek girişimlerinden Bapatek, erken uyarı sistemleri için tanıtım videosu yayınladı.

İTÜ Çekirdek üyesi Doç. Dr. Kocabaş “ilaç yapılı MEIS inhibitörleri” konulu çalışması nedeniyle Uluslararası Hematoloji/Onkoloji Ödülü’ne değer görüldü!

 

Doç. Dr. Fatih Kocabaş, kanserin büyümesini önlediği belirlenen “ilaç yapılı MEIS inhibitörleri” konulu çalışması nedeniyle Uluslararası Hematoloji/Onkoloji Ödülü’ne değer görüldü. Doç. Dr. Kocabaş, bu ödülü alan ilk Türk akademisyen oldu. Dünyadan sayılı bilim insanlarına, Türkiye’den ise bir akademisyene ilk kez verilen ödülü İTÜ Çekirdek üyesi Doç. Dr. Kocabaş, Stockholm’de, 14 Haziran’da gerçekleştirilen törende aldı.

Doç. Dr. Fatih Kocabaş’ın geliştirdiği ilaç yapılı MEIS inhibitörünün, “beyin tümörü, akciğer kanseri, meme kanseri, böbrek kanseri” gibi farklı kanserlerde, kanser hücrelerinin büyümesini engellediği yapılan öncü laboratuvar çalışmalarında görüldü. Verilen ödül, 50.000 dolar desteğin yanında, 80.000 dolar araştırma desteğini de içermektedir.

BKM Express artık givin destekçisi!

Alışverişin en “iyi” hali mottosula yola çıkan İTÜ Çekirdek girişimlerinden givin büyümeye devam ediyor!

Destekçileri arasına Türkiye’nin önemli kurumlarından biri olan BKM Express’i dahil eden givin’in takipçilerine bir sürprizi var.

BKM Express, 31 Ağustos’a kadar givin’den 50 TL ve üzerinde yapacağın alışverişlerine 20 TL’lik indirim veriyor.

Haydi BKM express’in desteğiyle sen de eğitime, çocuklara hayvanlara destek ol!

Scoutium Endeavor Uluslararası Seçim Paneli’nde Türkiye’yi temsil edecek!

Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbolcu gözlemciliği platformu Scoutium ekibi, Endeavor Türkiye Jürisi tarafından ülke adayı seçilerek, Endeavor Uluslararası Seçim Paneli’nde Türkiye’yi temsil edecek girişimler arasında yer aldı.

Levitate üretim atölyesini açtı!

Geliştirdikleri uçuş çekirdeği sayesinde herhangi bir 3 boyutlu modeli uçabilir hale getiren Levitate ekibi üretim atölyesini açtı.

İTÜ Çekirdek girişimlerinin hikayelerinde bu hafta Bracehealth var!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close