2020 yılına hızlı bir giriş yapan İTÜ Çekirdek girişimcileri uluslararası fuar ve etkinliklerde boy göstermeye devam ederken, İTÜ Çekirdek’in gelenekselleşen “Girişimin 7 Büyük Semineri” serisinin ilkinin tarihi açıklandı. Girişimcilerimizden ve İTÜ Çekirdek’ten son gelişmeleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek Girişimlerimiz CES2020 Fuarında

İTÜ Çekirdek girişimcilerinden Smart Mimic, Vivoo, Compocket, Sensemore ve KODECO Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan CES2020’de yer aldı. Ürünlerini katılımcılarla paylaşma fırsatı bulan ekiplerimiz katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Sigorta Sektörünün Başarılı Şirketleri, İTÜ Çekirdek Insurtech Programı’nda Bir Araya Geldi

İTÜ ARI Teknokent ve sigorta sektörünün önde gelen kurumlarından Agito, Aksigorta, Allianz, AvivaSA, Eureko Sigorta, Güneş Sigorta, HDI Sigorta, Sigorta Cini ve Vakıf Emeklilik güçlerini birleştirerek, İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’nı hayata geçiriyor.

Sigorta sektörünün önde gelen kuruluşları, Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent öncülüğünde güçlerini birleştirerek İTÜ Çekirdek InsurTech Programı’nı hayata geçirmek için harekete geçti.

Detayları 15 Ocak 2019, Çarşamba günü İTÜ ARI Teknokent’te gerçekleşen lansman etkinliğiyle duyurulan program kapsamında sunulan pek çok desteğin yanı sıra, girişimlerin sektöre erişimi sağlanacak ve başarılı olan girişimlere 1 milyon TL ödül can suyu olarak verilecek. Detaylar burada.

watchX ve Solidworks’den Tasarım Etkinliği

argeX, watchX ürünü ile kullanıcılarını sadece kodlama öğrenmeye teşvik etmekle kalmayıp aynı zamanda 3 boyutlu endüstriyel tasarım ve eklemeli imalat konularını öğrenmelerini teşvik edici özelliklere sahip. Bu yenilikçi yönüyle Dassault Systemes bünyesindeki Solidworks ekibinin dikkatini çekmeyi balaran argeX, Solidworks ile ortaklaşa düzenledikleri bir tasarım etkinliğine imza attılar. Bu tasarım etkinliği bünyesinde katılım sağlayan kişilere 55 adet ücretsiz lisans dağıtımı imkanı sağlandı.

Solidworks, her yıl düzenlenen 3DEXPERIENCE WORLD ve bu yıl Nashville/USA’da düzenlenecek olan dünya etkinliğine İsveç ve Amerika’nın yanında ilk defa Türkiye’den argeX firmasını Keynote konuşmacısı olarak davet etti.

Webrazzi Ödülleri 2019’da, Yılın Girişim Hızlandırıcısı İTÜ Çekirdek Oldu!

Webrazzi Ödülleri 2019’da “Yılın Girişim Hızlandırıcısı” İTÜ Çekirdek oldu. Destekleriniz için çok teşekkürler!

Lisa Al, 400 Bin Dolar Yatırım Aldı

2016 yılı Big Bang TOP20 girişimleri arasında yer alan Lisa AI, 400 bin dolar yatırım aldı! Geliştirdikleri makina öğrenmesi algoritmalarıyla Instagram’da hangi fotoğrafın daha fazla beğeni alacağını paylaşım yapmadan önce öngören mobil uygulama olan Lisa, Big Bang 2016 sahnesinde de İTÜ ARI Teknokent Konsorsiyumundan 100 bin TL yatırım ve Hande Enes’ten 300 bin TL yatırım almıştı.

Smart Mimic Yeni Ürününü Tanıttı

İstanbul ve San Francisco da operasyonlarını devam ettiren ve taşınabilir güvenlik çözümleri sunan Türk şirketi Smart Mimic, 7-10 Ocak’ta Las Vegas’ta gerçekleşen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2020 de yeni ürününü tanıttı.

Smart Mimic Hakkında:

Apple ve Google dahil olmak üzere Forbes 500 şirketlerinden danışman ve yatırımcılara sahip olan Smart Mimic; kişilerin değerli eşyaları ve bisikletleri için veri ücreti olmadan akıllı izleme ve güvenlik çözümleri sunuyor. Ev, ofis veya otel odasının kapısı izinsiz açıldığında, eşyalar hareket ettirildiğinde veya sahibinden uzaklaşmaya başladığında kullanıcıları haberdar eden Smart Mimic ürünleri hareket halindeyken bile güvende kalmayı sağlıyor.

Scoutium’dan 2019 Değerlendirmesi

Scoutium, 2019 yılı özetini paylaştı. Toplam 153.814 kullanıcıya ulaşan Scoutium’da, 246.832 değerlendirme yapıldı. Ayrıca 230 Scout, yaptığı değerlendirmeler sonucunda 678.825 TL para kazandı.

İTÜ Çekirdek, 2019 1. Döneminde TÜBİTAK BİGG’ten En Fazla Destek Sağlayan Kurum Oldu!

İTÜ Çekirdek BİGG’e dahil olan 15 girişim, 2019 yılında TÜBİTAK BİGG programı kapsamında 3 milyon TL desteğin sahibi oldu. 2015 yılından beri TÜBİTAK BİGG uygulama kuruluşlarından birisi olan İTÜ Çekirdek’ten bugüne kadar 153 girişim toplamda 25,5 milyon TL hibe almaya hak kazandı.

Başvuru için; https://bigg.itucekirdek.com/

İTÜ Çekirdek Girişimlerimiz Hello Tomorrow Turkey Challenge 2019’da

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Maxwell Innovation, SafeTech, Nanomik Biotechnology, Skysens ve Tuvis Hello Tomorrow Turkey Challenge 2019’da finalist olarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Girişimin Yedi Büyük Semineri Başlıyor

Girişimciler İTÜ Çekirdek’te bir araya geliyor. Bu seneki ilk seminerimizde İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, “Türkiye’de Teknoloji ve Girişimcilik” ekosistemini anlatıyor. Seminerimiz herkese açık, tüm ilgilileri bekliyoruz!

Etkinlik kaydınızı buradan yapabilirsiniz.

Best Certification Study Journey Kategori Birincisi IPCisco.com

Cisco‘nun dünya çapında düzenlediği IT Blog yarışmasında, “Best Certification Study Journey” kategorisinde finale kalan IPCisco.com, kategorisinde birinci oldu!

İTÜ Çekirdek 2020 1.Dönemi Başlıyor!

2019 yılını bünyesindeki 1199 girişimci ve 163’ü şirketleşen 563 girişimle tamamlayan ve dünyanın girişimcilere en fazla katkı sağlayan etkinliği Big Bang Start-up Challenge’ta 2018 yılını katlayarak 52 milyon TL katkıyı yatırımcılara ulaştıran İTÜ Çekirdek’e 2020 yılının ilk başvuru döneminde 87 girişim kabul edildi.

2. eğitim dönemi başvurularının devam ettiği İTÜ Çekirdek’te yerini almak için hemen tıkla!

Givin, TedX’teydi

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Givin’in kurucusu Başak Sucuka, “Neyi değiştirebilirsiniz?” adlı konuşmasıyla TedX’teydi.

Onlock, Arıkovanı’nda Hedefini Yakaladı

Akıllı mobilya kilidi Onlock, Arıkovanı‘nda çıktığı kitlesel fonlama turunda hedeflediği yatırımı toplamayı başardı.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close