İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizde gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda.

Conversational Commerce Girişimi Qpien Kapalı Beta ile Platformunu Kullanıma Sundu

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Qpien, işletmelerin müşterileri ile iletişimde oldukları bütün kanalları tek bir platformdan kolayca yönetebilecekleri, önemli özellikler ile müşteri hizmeti deneyimlerini artırabilecekleri, aynı zamanda canlı dashboard ve detaylı istatistikler ile farklı kanallardaki müşteri iletişimlerini analiz edebilecekleri bulut tabanlı platformunu kapalı beta ile canlıya aldı.

Qpien, yapacağı iş ortaklıkları ve entegrasyonlar ile diyalogsal ticaret  alanında işletmelere önemli avantajlar sağlayacak.

Qpien ile müşterilerinizle iletişimde olduğunuz tüm kanalları tek bir platformdan kolayca yönetebilir, ziyaretçilerinizi müşteriye dönüştürebilir ve müşterileriniz için alışveriş sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Qpien’i ilk kullananlardan olmak için https://www.qpien.com/tr/hemen-dene üzerinden demo talep edebilirsiniz.

 

Sportiwa Piksel Mutlak ile Ortaklık Anlaşması Yaptı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden 2020 yarı finalisti Sportiwa, Türkiye’nin önemli yazılım firmalarından biri olan Piksel Mutlak ile ortaklık anlaşması gerçekleştirdi.

Anlaşma ile birlikte Sportiwa’nın yazılım süreçleriyle ilgili tüm sorumluluğu Piksel Mutlak üstlenirken, projenin Ağustos aynın ikinci haftasında sahaya çıkması bekleniyor. Spor okullarının ve akademilerinin koordinasyonunu ve finansal yönetimini sağlayan Sportiwa’nın satış-pazarlama süreçleri de devam ediyor.

TeklifimGelsin 7 Milyon TL yatırım aldı!

İTÜ Çekirdek girişimlerinden TeklifimGelsin, 7 milyon TL değerleme ile melek yatırımcı Mustafa Gökhan Erkuş’tan yatırım aldı!

TeklifimGelsin, kullanıcıların bankacılık talepleriyle bankaların tekliflerini buluşturan bir kişiselleştirilmiş Dijital Bankacılık Pazaryeri platformudur. Bankaların kişiye özel kredi, mevduat ve kredi kartı tekliflerini kullanıcılarla paylaşan TeklifimGelsin portalına web ve mobil uygulama aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

BulutKlinik Ekibi Büyümeye Devam Ediyor

Tüm sağlık kuruluşları için online klinik yönetim yazılımı ve hasta-hekim iletişim çözümü sunan BulutKlinik ekibi büyümeye devam ediyor. 2016’da 2 kişi olarak yola çıkan ekip 18 kişiye ulaşırken; 1 milyon hastanın hayatına dokunarak ve 5 bin hekimin işlerini kolaylaştırarak dijital hastane olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

BulutKlinik, kliniklerin ve doktorların hasta takiplerini ve klinik yönetimlerini yapabilecekleri bir platformdur. Hasta bilgileri, finansal bilgiler ve medikal bilgiler sistematik olarak kayıt altına alınabilir ve raporlanabilir. Ayrıca sağlık bakanlığının kliniklere zorunlu kıldığı veriler de Bulut Klinik sayesinde kolaylıkla gönderilebilir.

 

Laska, 1,4 Milyon Dolar Tohum Yatırım Aldı!

Laska Technology, 10 milyon dolar değerleme üzerinden 1,4 milyon dolar tohum yatırım ile yatırım turunu tamamladı.

Laska, lastik atıklarından termo-kimyasal yöntemle, otomotiv ve kauçuk endüstrisi için karbon siyahı ve biyo-yakıt gibi ekonomik değeri yüksek ham maddeler elde ediyor.

Laska, INAM Challange’ı Kazandı

Laska Technology, otomotiv uygulamalarında akışkan hatları için kauçuk ve plastik bazlı sürdürülebilir malzeme çözümleri konusunda Continental ile çalışacak dört küresel firmadan birisi olmaya hak kazandı!

Bren, 7.5 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı!

Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş., küresel melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum Türkiye’den 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Bren, endüstriyel IoT sektöründe enerji verimliliği alanında faaliyet göstermeye devam ediyor.

İltema Aksa Akrilik’ten Yatırım Aldı!

İTÜ Çekirdek girişimlerinden, akıllı kumaşlar üreten İltema, Aksa Akrilik’ten 3 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.

Melo App, 5 Milyon TL Değerleme Üzerinden İkinci Yatırımını Aldı!

Kullanıcıların bulundukları yerden kendilerine uygun kişisel bakım ürün ve hizmetlerine inovatif yollarlarla ulaşmasını sağlayan dijital güzellik asistanı Melo App, 5 milyon TL değerlemelik yatırım turunu yaklaşık 1 milyon TL ile tamamladı.

Biotico TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var’ın 2021 Finalisti Oldu

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ın 2021 dönemi finalistleri belli olurken; İTÜ Çekirdek girişimlerinden Biotico da finalist 5 girişimden biri olmaya hak kazandı. 12 yarı finalistin jüri karşısına çıktığı etkinlikte seçilen beş finalist ekip; 20’şer bin Türk Lirası nakit desteği ve aralarında toplu eposta, bulut sunucu ve çok kanallı müşteri hizmetleri servislerinden oluşan teknoloji destek paketini almaya hak kazandı.

Google ve BlindLook Teknolojideki Engelleri Aşıyor!

İTÜ Çekirdek girişimlerinden BlindLook, Google ile birlikte görme engellilerin teknolojiyi özgürce kullanabilmesi için Google ile iş birliğine gitti.

Görme engelli vatandaşların karşısına çıkan engelleri teknolojiyle aşmasını hedefleyen BlindLook, Google ile partnerliğini duyurdu.

Porima Tarafından Üretilen Yazıcı Filamenleri ABD’ye İhraç Ediliyor

2018 yılından bu yana Yalova’da üç boyutlu yazıcı filamenti üreten Porima, dünyanın en büyük 3D yazıcı pazarı ABD’ye termoplastik madde ihracatı yapmaya başladı.

Algae Biodiesel Su Ideathon’ununda Birinci Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir’de Su Ideathonu” adlı fikir maratonunda dereceye giren gruplar belirlenirken; tarımda su kullanımı, evsel kullanım ve iklim değişikliğine uyum alt başlıklarında yapılan üç günlük maratonda “Algae Biodiesel” takımı birinciliğe layık görüldü.

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

İTÜ Çekirdek Önkuluçka 3.Dönem Sona Erdi!

İTÜ Çekirdek 3.Dönem Önkuluçka süreci tamamlandı. 13-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen Eğitim Sonu Jurisi ile sürece devam etmeye ve 2 Ağustos’ta gerçekleşecek Demo Day’e katılmaya hak kazanan girişimler belli oldu.

Dönemi tamamlayan girişimleri tebrik eder, Demo Day’ e katılacaklara başarılar dileriz.

InsurTeh Programı’nın Seminer Serisi Devam Ediyor

İTÜ Çekirdek #InsurTech Programı kapsamında düzenlenecek “InsuırTech Dünyasında Teknolojiler” semineri, Agito Proje Uygulama ve Geliştirme Grup Müdürü Cüneyt Aşuk’un sunumuyla 30 Temmuz Cuma, saat 14:00’te gerçekleşecek.

Etkinliğe kaydolmak için

İTÜ Çekirdek Başvuruları Devam Ediyor

Big Bang Start-up Challenge’ın 54 milyon TL ödül, nakit, yatırım havuzundan ve sektörel kategorilerimizin özel nakit ödüllerinden yararlanmak için İTÜ Çekirdekli olmanın avantajlarından yararlanarak girişimini geliştir, yatırım al, satış yap.

 

 

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close