Instagram, kullanıcılar ve girişimler için muazzam bir viral reklam alanı ve uzun bir süredir bu şekilde kullanılıyor. Fakat tüm bunların finansal açıdan Instagram’a bir getirisi yok. Bu durumu değiştirmek isteyen sosyal ağ, bir süredir ABD’de sınırlı sayıda firmayla denemekte olduğu yeni reklam modelini başlattı.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede devreye sokulan yeni reklam servisine göre, firmalar 30 Eylül tarihinden itibaren yatay fotoğraf ile videolar ve 30 saniyelik reklam filmleri ile kampanyalar düzenleyebilecek. Reklam veren firmaların gönderileri Instagram tarafından büyük kitlelere gösterilecek.

Tüm ölçekten firmaların kullanıma açılan reklam sistemi, Facebook ile Instagram arasında çapraz kampanyaların yöntemi için bir dizi aracı da kullanıma sunuyor.

Instagram’ın reklam modeli için Türkiye’de işbirliği yaptığı ilk iş ortakları arasında ise Boyner (Boyner Online), P&G (Pantene), Trendyol&Modagram, Turkcell (bip), Türk Hava Yolları ve Vodafone bulunuyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close