Son dönemlerde konum tabanlı mobil uygulamalarda büyük bir artış oldu. Peş peşe yayınlanarak bir dalga oluşturan bu oyunların bir başka ortak özelliği de Google Map’i kullanıyor olması. Bu durumu fark eden Google bir karar alarak tüm güncel harita bilgilerini konum tabanlı mobil uygulama geliştiricilerine açık hale getireceğini duyurdu.

Oyunlar için Haritalar platformunu üç ana bölüme ayıracağını belirten Google, ilk olarak geliştiricilerin gerçek zamanlı olarak Google Haritalar’daki verilere ulaşabileceğini söylüyor. Ayrıca harita verilerini oyuna dahil etmeyi kolaylaştırmak için dünyanın en popüler oyun geliştirme uygulamalarından biri olan Unity için yeni bir yazılım geliştirme seti tasarlıyor. Ürün Müdürü Clementine Jacoby bu yazılım setini her kullanıcının kolayca kullanabileceğini ve herhangi bir Google Haritalar uzmanlığı gerektirmediğini belirtiyor.

Google’ın bu konudaki bir diğer yeniliği ise yeni bir API yayınlıyor olması. Bu yeni API sayesinde geliştiriciler gerçek dünyadaki konumlarında istedikleri oyun deneyimini oluşturabilecek. Kısacası Google bu şekilde oyunculara yeryüzünde oyun oynamak istedikleri herhangi bir yerde benzersiz ve eğlenceli yerler sunacak.

Google konum tabanlı üç mobil oyun ile oraklık kurdu

Google son dönemlerde Haritalar platformunu pek çok farklı alanda kullanıma açtı. Verilerini mobil oyun geliştiricileri ile paylaşarak konum odaklı oyunların daha da artmasını isteyen Google aynı zamanda kullanıcıların içinde bulundukları mekandan kopmadan oyun deneyimlerini sürdürmelerini hedefliyor.

Şu an Google konum tabanlı üç mobil oyunile ortaklık kurdu. Bunlar: Jurassic World Alive, The Walking Dead: Our World ve Ghostbusters World. Bu üç oyunun her biri popüler kurgu dünyalarını gerçek dünyaya getirmek için artırılmış gerçeklik ve konum tabanlı oyun oynamayı birleştiren Pokemon Go’ya benziyor. Ve hepsi de gerçek bir harita üzerinde oynanıyor. Geliştiriciler Walking Dead: Our World benzeri oyunlarda Özgürlük Anıtı, Eyfel Kulesi, London Eye ve Burj Khalifa gibi ikonik yerlerde belirgin şekilde oynanabileceğini söylüyor.

Pokemon Go’nun yayınlanmasının ardından bu konseptteki oyun sayısında gözle görülür bir artış yaşanmıştı. Google sunduğu bu tarz kolaylıklarla bu pazarı daha da büyütmek istiyor. Google’ın bu istediğini gerçekleştirmek için sunduğu şey ise oyunda yapılacak her değişiklikle birlikte Haritalar’ı da güncellemek!

Pokemon Go’nun geliştiricisi Niantic, bu verileri kullanarak yeni bir oyun üzerinde çalıştığını açıkladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close