Teknoloji dünyasının efsanelerinden biri olarak kabul edilen Apple’ın kurucusu Steve Jobs ile ilgili her şey oldukça ilgi çekiyor. Geçtiğimiz hafta Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın 1973 yılında yapmış olduğu iş başvurusu açık artırmada rekor fiyata satıldı. Beklenenden çok daha yüksek bir rakama alıcı bulan iş başvuru formunun değeri 174 bin 757 dolar!

Açık artırma 8-15 Mart tarihleri arasında RR Auction tarafından gerçekleştirildi. İlk başta belgenin 50 bin dolar civarında satılması bekleniyordu ancak açık artırmanın son gününde yapılan açıklamayla belgenin 174 bin 757 dolar gibi uçuk bir fiyata alıcı bulduğu belirtildi. Açık artırmadaki en düşük teklifin 5 bin doalr olduğu ve 50 bin dolar barajının çok kısa sürede geçildiği de yapılan açıklamalar arasında.

İş başvurusun ayrıntılarına bakmadan önce o dönem Steve Jobs’ın hayatında işlerin nasıl olduğuna bakalım. Jobs 1972’de Oregon’da liberal bir sanat koleji olan Reed Koleji’ne kaydolmuştu. Ancak bu okulla işler pek iyi gitmedi ve Jobs sadece bir sömestr sonra okuldan ayrılmaya karar verdi. İş başvuru formunu doldurduğunda henüz 18 yaşındaydı ve haliyle ortada Apple ile ilgili hiçbir şey yoktu.

Steve Jobs’un başvuruyu hangi firma ve pozisyon içtin yaptığı belirtilmiyor. Bu belge Jobs’un imza ve el yazısını göstermesinin yanı sıra meslek ararken ön planda tuttuğu yetkinliklerini göstermesi bakımından önem taşıyor. Bilgisayar ve hesap makinesi kullanabildiğini yetenekleri kısmında belirten Jobs, özel yeteneklerini ise “elektronik teknolojisi ve tasarım mühendisliği” olarak belirtmiş. Ehliyet kısmını “mümkün ama muhtemel değil “ şeklide doldurmuş olması ise dikkat çeken ayrıntılardan biri.

Jobs’ın iş başvuru formunu satın alan internet girişimcisinin kimliği açıklanmasa da büyük bir Apple ve Steve Jobs hayranı olduğu açık. Steve Jobs’ın 1973’teki iş başvurusunu aşağıda inceleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close