Kendinizi bir anda, kafanızın içinde bir fikri evirip çevirirken buluyor musunuz? Belki de içinizde bir yerlerde henüz haberinizin olmadığı bir girişimci yaşıyordur. Peki girişimci bir ruha sahip olduğunuzu nasıl anlayabilirsiniz?

İşte, içinizde keşfedilmeyi bekleyen bir girişimci olduğunu gösteren birkaç özellik:

Yaratıcılık

İyi bir girişim, yaratıcı bir fikirle başlar. Yaratıcı yönünüzü kuvvetli buluyor, kimsenin aklına gelmeyecek cin fikirler ortaya atmayı ve fark yaratmayı seviyorsanız; iyi bir girişimci olmak için gerekli ilk ve en önemli özelliğe sahipsiniz demektir.

Tutku

Yaptığınız iş her ne olursa olsun tutkuyla yapıyor ve başarıya ulaşmak için tekrar tekrar baştan başlamaktan yorulmuyorsanız, sevdiğiniz işlerle meşgulken konsantrasyonunuz en üst seviyeye çıkıyor ve bu işten büyük bir keyif alıyorsanız, kendinizi tutkulu biri olarak tanımlayabilirsiniz.

Özgüven

Harika fikirler buluyor, yaptığınız her işe tutkuyla sarılıyor olabilirsiniz ama unutmayın ki başarılı bir girişimci olmanın sırrı ilk olarak özgüven sahibi olmaktan geçer. Eğer siz de her koşulda kendine inanan ve yaptığı işe güvenen biriyseniz; çevrenizde motivasyonuzu kırmaya çalışan olumsuz seslere kulaklarınızı tıkayabilir ve önünüze çıkan engellere rağmen yolunuza devam edebilirsiniz demektir.

Risk Almak

Risk almak, pek çok kişiye korkutucu gelebilir. Fakat tam aksine siz, gerektiğinde risk alınabileceğine inanıyor ve hatta almaktan geri durmuyorsanız, aldığınız riskin sonunda başarılı olabileceğiniz kadar başarısızlığın da olabileceğini biliyor ve kendinizi her türlü sonuca hazır hissediyorsanız girişimcilik sizin ruhunuza işlemiş demektir.

Karar Alabilmek

Hepimiz, hayatımızın her anında çeşitli kararlar alıyor gibi görünsek de aslında gerçekten önem arz eden konular hakkında karar vermek, hiç de sandığımız kadar kolay değildir. Bir işin artı ve eksilerini değerlendirebilmek ve sonunda yanılıyor olma riski barındırıyor olsa da nihai kararı vermek ve uygulamak girişimci ve lider ruhlu insanların ortak özelliğidir.

Girişimci ruhuna sahip ve geleceğe ilham olacak teknolojiler geliştiren girişimciler; İTÜ Çekirdek başvurularınızı bekliyor. Alanında uzman 500’ün üzerinde mentordan birebir danışmanlıktan yatırımcı-girişimci buluşmalarına; prototipleme laboratuvarından bir girişimcinin ihtiyacı olan tüm eğitimlere ve çok daha fazlası burada. İTÜ Çekirdek her zaman yanında! Hemen Başvur!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close