İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizde gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda.

Skysens Re-Pie Portföy Yönetimi’nden Yatırım Aldı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Skysens, Re-Pie Portföy Yönetimi’nden 5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı.

Skysens halihazırdaki çözümlerin GSM bazlı ya da düşük mesafeli olmalarından yola çıkarak, maliyeti daha düşük, uzun süre enerjisini koruyan ve dünyanın her ülkesinde çalışabilen takip cihazı üretimiyle kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlıyor.

Facilis Racing İtalya Monza Yarış Pistinde İlk Testini Başarıyla Tamamladı

Facilis Racing, geliştirdiği Auto Leveler ile geçtiğimiz hafta GT4 Avrupa serisinin ilk yarışı için İtalya Monza pistindeydi. Yarışa Borusan otomotiv motorsport takımı ile katılan Facilis Racing, BMW M4 GT4 yarış araçlarının base setup’ ları ürünleri ile yapıldı. Facilis Racing’in ürünü tüm mühendisler ve teknikerler tarafından çok beğenildi. Zemin bozukluğu ne seviyede olursa olsun geleneksel yöntemler ile 1 saat süren düz zemin hazırlama işlemini Auto Leveler 3 dakika içerisinde otomatik olarak başarıyla gerçekleştiren ürün, ayrıca her bir tekere düşen ağırlık dağılımını ölçerek daha hassas bir süspansiyon ayarı yapmaya önemli ölçüde yardımcı oldu.

Facilis Racing’in ürününü kullanmak isteyen birçok takım mevcut. Yarış takımları ile yaptığı görüşmeler sonrasında ürün çok beğenildi.

28-30 Mayıs tarihinde Fransa Paul Ricard pistinde yapılacak yarış da Facilis Racing ürünleri ile yer alacak ve potansiyel müşterileri ile görüşmeler gerçekleştirip ürünü kullanmalarını sağlayacak.

Hergele Scooters Yolculuğun Öncüleri’nde Finalde

İTÜ Çekirdek Big Bang 2020 TOP 20 girişimlerinden Hergele Electric Scooters, Brisa Bridgestone Sabancı tarafından düzenlenen “Yolculuğun Öncüleri” açık inovasyon programında 2021 finalisti olarak seçildi.

Yolculuğun Öncüleri; Brisa’nın “Yolculuğun geleceğini tasarlama” vizyonu doğrultusunda, kolektif değerler yaratmayı hedefleyen ve her yıl düzenlenen bir açık inovasyon programı.

DigiliraPAY 60.000 $ Değerinde Yatırım Aldı

İTÜ Çekirdek Partner Merkezler Programı girişimlerinden DigiliraPAY, Waves Association’dan 60.000 $ değerinde yatırımı hibe olarak aldığını duyurdu.

DigiliraPAY, müşterilerin güncel kurlardan kripto paralar ile ödeme yaptığı ve üye iş yerlerinin fiyat dalgalanmalarından etkilenmeden doğrudan itibari para ile ödeme aldığı blokzincir tabanlı ödeme platformudur.

Hergele Migros Up ile Hız Kesmeden İlerliyor

Hergele Elektrikli Scooters ekibi Migros Up ile çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor!

Migros Up, Hergele Elektrikli Scooters ve Migros uzmanlarının yer aldığı Scrum takımı WaMo ile Mikro Mobilite çözümü geliştirmek üzere Zero sprintini gerçekleştirdiğini ve Hergele ekibiyle birlikte MVP geliştirme çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

Ecording ecoDrone Tanıtım Videosunu Yayınladı

Ecording tarafından geliştirilmiş ağaçlandırılması gereken alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştiren insansız hava aracı projesi ecoDrone ekim videosunu yayınladı.

Çeşitli ürün ve hizmetleri ecoDrone ile doğada yüz binlerce tohum topuna dönüştüren Ecording, daha yeşil ve yaşanılabilir bir gelecek hedefliyor.

Video #berabermümkün etiketi ile yayında.

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

İTÜ Çekirdek 3. Eğitim Dönemine Katılmak için Son Başvuru Tarihi: 17 Mayıs!

İTÜ Çekirdekli olmanın avantajlarından yararlanmak ve 54 milyon TL nakit, ödül ve yatırımdan yararlanmak istiyorsan seni İTÜ Çekirdek’e bekliyoruz.

Oyun Geliştirmede Hikayeleştirme Neden Önemli? semineri 6 Mayıs, 16.30’da

İTÜ Çekirdek #GameTech Programı kapsamında; Gamefed Türkiye Gönüllüsü Eyüp İnce’nin “Oyun Geliştirmede Hikayeleştirme Neden Önemli? sunumuyla gerçekleşecek olan seminer, 6 Mayıs Perşembe günü saat 16.30’da.

Oyun girişimlerinin hikayeleştirmenin hangi alanlarda kullanıldığını, oyun alanında kullanılan hikayeleştirmeyi ve oyunlardaki hikayelerde nelere dikkat edilmesi gerektiğinin ipuçları konu edileceği seminere kayıt olmak için hemen tıklayın!

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close