İstanbul’da kurulan ve bir süredir Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren anonim sohbet platformu Connected2.me, geliştirdiği Wondr isimli uygulama ile insanların Twitter üzerinden canlı soru-cevap oturumları gerçekleştirmesini mümkün kılıyor.

iOS ve Android için geliştirilen Wondr uygulaması ile Twitter takipçileriniz ile anonim soru-cevap oturumları düzenleyebiliyorsunuz. Wondr’ın Windows Phone uygulaması ise geliştirilme aşamasında. Twitter’da bir süredir esen canlı yayın rüzgarını yakalamak isteyen Ozan Yerli ve ekibi, Wondr’ı yalnızca Twitter odağında tutmak niyetinde.

Twitter hesabınızla giriş yapabildiğiniz uygulamada her soru-cevap oturumu için özel bir başlık belirleyebiliyorsunuz. Oturum oluşturduğunuzda takipçilerinize bildirim gönderiliyor ve canlı oturum başlıyor. Uygulama ile aynı anda 10 bine kadar takipçiniz ile konuşabiliyorsunuz.

Meerkat’ın Twitter’ın social graph’ine erişimi kesilmesi, acaba Wondr da aynı kaderi paylaşacak mı sorularını akla getiriyor. Connected2.me’nin kurucu ortağı Ozan Yerli ise bu konuda endişeli değil. Ona göre, soru-cevap oturumları canlı video yayınlarına kıyasla daha uzun soluklu ve bu nedenle social graph erişimi Wondr için Meerkat kadar hayati öneme sahip değil. Yerli, ileride böyle bir durum olsa bile, kullanıcıların uygulama içerisinden istedikleri oturumu kolayca bulabileceklerini belirtiyor.

Aldığı yatırım miktarı 2 milyon TL’ye ulaşan Connected2.me, Wondr ile ilk ABD odaklı işini hayata geçirdi. Yerli girişimin sıradaki hamlelerini merakla bekliyoruz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close