Apple aynı kaynaklara, iş gücüne, danışmanlara ve ajanslara sahip olmasına rağmen neden daha yenilikçi? Martin Luther King Vatandaş Hakları akımını nasıl ilerletti? Daha kalabalık ve iyi finanse edilen gruplar olmasına rağmen, nasıl oldu da Wright Kardeşler ilk başarılı insanlı uçuşu gerçekleştirdi? Burada rol oynayan gizli bir faktör var…

Simon Sinek, tüm bu soruların yanıtını tek bir kelimeyle verebiliyor: ‘Liderlik’. Fakat Apple (Steve Jobs), Luther King ve Wright Kardeşler örneğini boşuna vermiyor. Çünkü bu üç örnekte de liderlerin birebir aynı şekilde düşünüp, hareket ettiğini keşfetti. Üstelik diğer insanlar çoğunlukla tam tersi şekilde düşünüyor.

Sinek, başlattıkları hareketler devrimlere dönüşen bu insanların ortak liderlik modelini kodlayıp, bu ilham gücüne ulaşmak isteyen herkes için ortaya koydu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close