Yaşamımızın büyük bir bölümünü edindiğimiz mesleği icra ederken hayatımızı kazanmaya çalışarak geçiriyoruz. Mutlu olmamızı etkileyen en büyük faktörlerden birisi de yaptığımız işi sevmek ve onu tutkuyla yapmak. Her gün defalarca saatimize bakarak yalnızca mesaiyi doldurduğumuz bir işte çalışmak hiç kimse için ideal bir senaryo değil. İşimizi sevip sevmememiz ise o işte başarılı olmak için sahip olmamız gereken yeteneğin yanı sıra çalıştığımız ortama uyum sağlamaktan da geçiyor.

Yakın zamana kadar dünyada en çok çalışılmak istenen şirketler, fazla sayıda çalışana sahip, birden çok ülkede faaliyet gösteren firmalar olarak sıralanırken, günümüzde çalışma yaşına gelen neslin hayattan beklentilerine paralel olarak çalışmak istediği şirket profili de değişim gösteriyor.

Y jenerasyonu ya da Millennials olarak adlandırılan kuşak ile Z kuşağının çalışma ortamından beklentilerinin değişmesiyle birlikte dünyanın en çok çalışılmak istenen firmaları listesinde, piyasa değeri en yüksek olan şirketlerden ziyade, çalışanlarının kişisel gelişimlerini önceliklendiren ve onlara özgür çalışma alanları sunan şirketler ön plana çıkıyor.

İşte Glassdoor tarafından yayınlanan, 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok çalışılmak istenen şirketler listesi:

1- HubSpot
2- Bain Company
3- DocuSign
4- In-N-Out Burger
5- Sammons Financial Group
6- Lawrence Livermore National Laboratory
7- Intuitive Surgical
8- Ultimate Software
9- VIPKid
10- Soutwest Airlines

Kaynak:

https://www.glassdoor.com/Award/Best-Places-to-Work-LST_KQ0,19.htm

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close