Ziyaretçilerin bir web sitesinde gezinmek için harcadıkları süre genellikle orada bulundukları zamandan keyif alıp almadıklarıyla doğru orantılı oluyor. Kısa süreli oturumlar, ziyaretçilerin web sitesindeyken kendilerini zorlayan ya da hoşlanmadıkları bir durum olduğunu ortaya koyuyor. Yavaş site hızı, düşük kaliteli içerik, ekran boyutu uyumsuzluğu, çekici olmayan tasarım, çok fazla yönlendirme, teknik hatalar veya tüm bunların kombinasyonu, kullanıcının bir web sitesinde kalma süresini oldukça kısaltabiliyor.

Ziyaretçilerin, bir markanın web sitesinde kalma sürelerinin artışı o markayı daha yakından tanıma ve markaya karşı güven geliştirme konusunda etkili olacağından her şirket veya girişimin, web sitesini ziyaret eden potansiyel müşterilerini etkilemek için uygulaması gereken bazı yöntemler bulunuyor.

Tasarım Estetik Olmalı

 Ortalama bir kullanıcı; ayrılmaya veya kalmaya karar vermeden önce, bir sitede 10 ile 20 saniye arasında vakit geçiriyor. Tasarımınızı basit ve çekici tutmak, bu sürenin uzamasına ölçülebilir oranda katkı sağlayabilir.

İyi bir tasarımın yolu ise 2 maddeden geçiyor. İlk olarak tasarımlarınızın kaliteli ve şık olması, ziyaretçilerinizin göz zevkine hitap etmesi gerekiyor. Aynı zamanda bu tasarımların, gereksiz öğelerden arındırılmış olması bilgiye ulaşmayı kolaylaştıracağından, ziyaretçilerinizin web sitenizde geçirdikleri süre artabiliyor.

Gezinmeyi Kolaylaştırmak

 Bir web sitesinde gezinmenin zor ve kafa karıştırıcı olması, ziyaretçilerin orada geçirdiği süreyi kısaltacağı gibi o siteyi tekrar ziyaret etme oranını da düşürüyor. Yaşanacak kafa karışıklıklarının önüne geçmek için ana menüde, sadece kullanıcıların ziyaret etmesini istediğiniz en önemli sayfaları konumlandırabilirsiniz. Ayrıca arama çubuğunun kolayca erişilebilir olması da ziyaretçilerinizin aradıkları bilgiye kısa sürede ulaşmasına yardımcı olur.

Başlığa Uygun İçerikler

 Bazı web sitesi sahipleri, ziyaretçi çekmek amacıyla ilgi çekici başlıklar yazma alışkanlığına sahip olsalar da bu, tamamen işe yarar bir yöntem olmayabilir. Başlıklarınızın ilgi çekici olması kadar, ziyaretçilerinizin bu başlığa tıkladıklarında ulaştıkları içeriğin başlıkla ilgili olması da önem taşır. Onlara, başlıkta vadettiğiniz içeriği sunmamanız, ziyaretçilerinizi web sitenizden bir daha geri dönmemek üzere uzaklaştırabilir.

İçeriklerin Güncelliği Sağlanmalı

Ziyaretçilerinizi değişen fiyatlarınız, yeni ya da artık var olmayan ürün ve hizmetleriniz hakkında web siteniz üzerinden güncel olarak bilgilendirmeniz gerekir. Kullanıcıların doğru ve güncel bilgiye ulaşması, web sitenize olan güveni artırır. Ayrıca içeriklerinizin orijinal ve kaliteli olması, tüketim tercihlerine göre çeşitlilik göstermesi de ziyaretçilerinizin ilgisi açısından önem taşır.

Taranabilir İçerikler

 Pek çok kullanıcı, bir içeriği kelime kelime okuma yerine, genellikle, aradığı bilgiyi bulmak için sayfaları taramayı tercih ediyor. İçerikleriniz; taranması zor, uzun ve küçük puntolarla yazılmışsa bu, ziyaretçilerinizin web sitenizden aradığı bilgiyi bulamadan ayrılmasına yol açabilir.

Bu durumun önüne geçmek için birkaç basit adımdan yararlanabilirsiniz:

  • Cümlelerinizi ve paragraflarınızı kısa tutun.
  • Göz yorulmasını engellemek için okunması kolay yazı tipi, büyük puntolar ve büyük satır aralıkları kullanın.
  • Uzun içerikleri daha küçük bölümlere ayırmak için başlıklar, alt başlıklar ve madde işaretleri kullanın.
  • Önemli kelime ve cümleleri daha kalın yazarak, dikkat çekici hale getirin.
  • Görsel öğelerden yararlanın.

Sayfa Hızını İyileştirmek

 Pek çok kullanıcı, bir sayfanın yüklenmesi 2-3 saniyeden daha uzun sürdüğünde o sayfadan ayrılmayı tercih ediyor. Bu nedenle sayfa hızını iyileştirmek, ziyaretçilere daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulmasına ve sitede kalma süresinin artmasına  yardımcı olur.

Sayfa hızınızı iyileştirmek için aşağıdaki adımlardan faydalanabilirsiniz:

  • Büyük görüntüleri sıkıştırın.
  • Sunucu yanıt süresini azaltmak ve yükleme süresini iyileştirmek için bir içerik dağıtım ağına yatırım yapın.
  • Sitenizi yavaşlatabilecek eklentileri kaldırın veya değiştirin.
  • Kullanılmayan kodları kaldırın.
  • Ziyaretçileri diğer sayfalara yönlendirme sayısını azaltın.
  • Tarayıcı ön belleğe almanın gücünden yararlanın.

Stratejik Açılır Pencereler (Pop-up)

 “Çıkış amaçlı” açılır pencereler, ziyaretçilerin bir web sitesinden ne zaman ayrılmak istediğini algılayarak, onlara sitede kalması için ikna edici bir neden sunar. Doğru kullanıldıklarında ise hemen çıkma oranını düşürmede oldukça etkili olabilirler.

Açılır pencereleri doğru şekilde uygulamak için:

  • Ziyaretçilerinizin okumak isteyebileceği başka gönderiler önerin.
  • İlgi çekici bir teklif (e-posta listenize katılmaları durumunda yararlanabilecekleri bir indirim vb.) sunun.
  • Ürün veya hizmetiniz hakkında geri bildirimde bulunmalarını isteyin.
  • İçeriğinizi paylaşmaya ve sosyal medya hesaplarınızı takip etmeye yönlendirin.
  • Yeni ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgilendirin.

 

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/418094

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close