İTÜ Çekirdek girişimlerimizin yatırım serüvenlerini mercek altına aldığımız röportaj serimizden herkese merhaba! Yatırıma Giden Yol serimizin yeni konuğu 2,5 milyon TL yatırım alan Winfluencer Sorularımızı, Winfluencer Kurucu Ortağı Funda Yener yanıtlıyor!

Röportaj serimizin tüm girişimcilerimize ve girişim adaylarına ilham olmasını umuyoruz. Aklınıza takılan herhangi bir soruda, https://blog.itucekirdek.com/iletisim/ adresinde yer alan mesaj kutucuğunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Sizi ve ekibinizi tanıyabilir miyiz?

Kurumsal hayatta yöneticilikler yapmış, konusunda uzman,  deneyimli bir ekibiz.
Böyle bir iş için teknik alt yapı çok önemli. Güvenebileceğimiz bir yazılım liderine ihtiyacımız vardı,  CTO’muz  Okan Tübek’in ekibe kurucu ortak olarak katılması ile ekip tamamlandı. Çekirdek ekibimiz 5 kişiden oluşuyor. Okan Tübek, Osman Özsoy, Dr.Fulya Erman, Serdar Urçar, Funda Yener.

Girişiminiz nedir? Ne yapar?

Marka – influencer iş birliklerine teknolojik çözüm getiren Winfluencer, Influencer’lar ile e-ticaret sitelerini kazan kazan modeli ile buluşturan, tam otomatize bir pazaryeridir. Anlık raporlamalarla izlenebilir, ölçümlenebilir bir sistem sunan Winfluencer, e-ticaret sitelerinin alt yapılarına entegre olarak her iki taraf için de şeffaflık ve güvenilirlik sağlıyor. Günler süren iş birliği anlaşma sürecini dakikalara indiren Winfluencer, e-ticaret sitelerinin ve Influencer’ların tek bir sözleşme imzalayarak iş birliği yapabilecekleri tam otomatize bir platform olarak, yüz binlerce nano mikro Influencer’ı on binlerce e-ticaret sitesi ile buluşturacak, ölçeklenmeye uygun bir pazaryeri. Kazan Kazan modelini merkezine alan Winfluencer platformunda Influencer’la ile iş birliği yapmak isteyen e-ticaret siteleri, Winfluencer’a üye olarak kampanyalarını kolayca oluşturuyor. Satış gerçekleştiğinde, önceden belirledikleri komisyon oranı kadar ödeme yapıyorlar . Harcamalarının geri dönüşünü ve kampanyalarının verimliliğini ölçebiliyorlar. Influencer’lar da platformda eşleştikleri kampanyalar arasından paylaşmak istediklerini seçerek, sağladıkları satışlarla kazanıyorlar, kazançlarını anlık olarak takip edebiliyorlar.

“Yüz binlerce nano mikro Influencer’ı on binlerce e-ticaret sitesi ile buluşturacak, ölçeklenmeye uygun bir pazaryeri.”

Girişiminizin bir kuruluş hikayesi var mı?

Türkiye’nin dört bir yanından tedarikçilerin ürettiği el emeği ürünleri ve organik sağlıklı yiyecekleri tüketici ile buluşturan bir pazaryeri kurmuştuk, fakat Türkiye’nin ekonomik koşulları nedeniyle bu pazaryerini kapatmak zorunda kaldık. Bu süreçte, e-ticaret dünyasındaki Influencer iş birlikleri alanında pazarda büyük bir boşluk olduğunu gördük.  E-ticaret sitelerinin satışlarını arttırmak ve  tüketiciyle doğrudan buluşturmak üzere, Influencer’larla iş birliklerini “kazan kazan modelini merkeze alarak” otomatize eden, bir dijital pazarlama platformu fikri bu sayede doğarak, Winfluencer yolculuğunu başlattı.

Rakiplerinizden sizi ayıran özellik nedir?

Winfluencer, mega influencerlarla marka iş birliği süreçlerini daha verimli hale getirirken, yüz binlerce nano ve mikro influencer’ın gücünü e-ticaret siteleriyle buluşturacak, ölçeklenebilir bir pazaryeri olarak kuruldu. Rakiplerden farklı olarak, anlık raporlamalarla izlenebilir, ölçümlenebilir bir sistem sunuyoruz, Influencer pazarlaması  işbirliklerini manuel yürütülen bir süreç olmaktan kurtararak yüz binlerce işbirliğine olanak tanıyoruz.  Çözümümüzde e-ticaret siteleri satış olmadan ödeme yapmıyor. Harcamalarının geri dönüşünü ve kampanyalarının verimliliğini ölçebiliyor. Influencer’lar ise seçtikleri kampanyalardan sağladıkları kazançlarını anlık olarak takip edebiliyor. Sitelere entegre olarak, her iki taraf için de şeffaflık ve güvenilirlik sağlıyoruz.

“Anlık raporlamalarla izlenebilir, ölçümlenebilir bir sistem sunuyoruz.”

Yakın zamanda bir yatırım aldınız. Süreç nasıl gelişti, kimler katıldı sürece, neler yaşandı?

Marka Influencer iş birliklerine getirdiğimiz bu çözüm ile 2022 yılının Aralık ayında ilk yatırımımızı aralarında küresel teknoloji şirketlerinin yöneticilerinin de bulunduğu deneyimli iş insanlarından oluşan bir melek yatırımcı grubundan aldık. Böylece 9 harika iş insanı yatırımcı olarak ortağımız oldu. İTÜ Çekirdek Kuluçka girişimi olarak  geleceği değiştirenlerin sahnesi Big Bang 2022’ye seçilen TOP 20 girişimden biri olduk. Yatırımımızı BigBang sahnesinde,  Okan Tübek ile beraber Necmi Ön ve Mehmet Üner’in elinden aldık.  Serdar Kuzuloğlu’nun enerjisi ile çıktığımız Big Bang sahnesinde İTÜ Çekirdek paydaşlarından Petrol Ofisi’nin verdiği Kadın Girişimci Ödülü’nü de Petrol Ofisi CMO’su Sinan Seha Türkseven’in elinden aldık.

“Big Bang 2022’ye seçilen TOP 20 girişimden biri olduk.”

Gelecek hedefleriniz neler?

Hedefimiz ve tutkumuz bir dünya markası olmak. Pazarda değer ve fark yaratarak değişime öncülük edenlerden olmaya kararlıyız!

Bir girişimci olarak mutlaka inişleri ve çıkışları yaşamışsınızdır. Peki, bir girişimci olarak yapamayacağım artık deyip, bırakma noktasına geldiğiniz oldu mu?

Hiç bir zaman pes etmedim, karşımıza çıkan krizler başka fırsatlar yarattı.

Yatırım almak isteyen ya da yatırım turunda olan girişimlere tavsiyeniz ne olur?

İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka programına katılmamız verdiğimiz en doğru kararlardan bir tanesiydi. İTÜ Çekirdek yatırım almak isteyen girişimcilerin yolunu aydınlatıyor.

Sektörünüzün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Influencer’ların (Sosyal medya etkileyicilerinin) yönlendirmeleri internetten alışverişlerde büyük etki yaratıyor.  Influencer pazarlaması pazar büyüklüğünün 2028 sonunda 85 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Global oyuncu ve  dünya markası olma yolculuğunun başında aldığımız bu yatırım can suyumuz oldu. Başta Winfluencer ekibine, yolun başından itibaren hayallerimizi gerçekleştirirken bizimle olan herkese,  bize güç veren tüm yatırımcılarımıza ve  İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi ekibine çok teşekkür ederiz. Hedefimiz ve tutkumuz bir dünya markası olmak.

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close