Bitcoin’in yükselişi büyük bir hızla devam ediyor. Neredeyse 12.000 dolara yaklaşan kripto para biriminin bu yükselişi süredururken bitcoin milyarderleri de ortaya çıkmaya başladı.  Bildiğimiz ilk bitcoin milyarderlerinden ikisi pek de yabancı olmadığımız Winklevoss kardeşler.

Winklevoss kardeşler, 2009 yılında Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg‘i kendi fikirlerini çalmakla suçlamış ve dava açmıştı. Dava sonunda mahkeme Zuckerberg’in Cameron ve Tyler Winklevoss kardeşlere 65 milyon dolar ödemesine karar vermişti. 2013 yılında davadan gelen bu paranın 11 milyon dolarıyla Bitcoin’e yatırım yapan ikizler o dönem dolaşımda olan Bitcoin’in %1’ini satın almıştı. O dönemde yani bundan yaklaşık 4 yıl önce Bitcoin’in değeri 120 dolar civarındaydı. Geride kalan yıllarda Winklevoss kardeşler sahip oldukları tek bir Bitcoin’i bile satmamış. Bugün geldiğimiz noktada ise 1 Bitcoin’in fiyatı 12 bin dolara dayanmış durumda. Dolayısıyla 11 milyon dolarla alınan Bitcoin’in değeri de astronomik seviyelere erişiyor.

Bitcoin özellikle kasım ayında müthiş bir yükseliş göstermiş ve 7 bin dolar seviyesinden 11 bin dolara kadar çıkmıştı. Bu değerleme üzerinden bakıldığında Winklevoss kardeşlerin sahip olduğu Bitcoin’in değeri 1 milyar doları aşıyor.

Tyler Winklevoss, 2015 yılında CNN Money’ye verdiği demeçte Bitcoin’in altın ve diğer değerli menkullerden biri olduğunu ve ileride piyasa değerinin trilyonları geçebileceğini belirtmişti. Hiç şüphesiz paralarını bu konudaki sabırları onlara büyük bir geri dönüş sağlamış durumda. Elbette halen Facebook’un değeriyle boy ölçüşemez ama 1 milyar dolar hiç de fena bir miktar değil.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close