Ekim ayı Türkiye girişimcilik ekosistemi için bir hayli hareketli geçiyor. İTÜ Çekirdek girişimleri, henüz sonunu görmediğimiz ay içerisinde biri yurt dışında olmak üzere dört girişimcilik etkinliğinde boy gösterdi.

Startup Carnival, Startup İstanbul, Startup Live Vienna derken, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Webrazzi Summit 2016 etkinliğinde de İTÜ Çekirdek’ten onlarca girişim sahneye çıkma, işlerini katılımcılara ve yatırımcılara anlatma şansı yakaladılar.

Aylar süren başvuru ve eleme süreci sonunda, 1000’e yakın girişim arasından titizlikle seçilen 10 Webrazzi Arena girişimi, Webrazzi Summit 2016’da sahneye çıktılar.

Webrazzi Arena’nın bu yılki jürisi Arda Kutsal, Nevzat Aydın, Sina Afra ve Hasan Aslanoba, sunumlarını dinlediği 10 girişim arasından görüş birliği ile üç kazanan belirledi.

Etkinliğin kazanan girişimi EvdekiBakıcım olurken, onu sırasıyla Shopsta ve MOSX takip etti. Geçtiğimiz yılın kazanan girişiminin Twentify olduğunu ve toplamda 5 milyon TL yatırım aldığını da hatırlatalım.

Webrazzi Arena 2016’nın kazanan girişimlerini tanıyalım:

  1. EvdekiBakıcım

Alanında uzman yaşlı ve çocuk bakıcıları ile onlardan hizmet almak isteyen aileleri buluşturan bir pazaryeri olan EvdekiBakıcım, anlık olarak bakıcı ve oyun ablası bulunabilmesine olanak tanıyan yeni ürünü ile birinciliğe layık görüldü.

  1. Shopsta

Instagram üzerinden gerçekleştirilen e-ticareti satıcılar ve alıcılar için güvenli ve kolay hale getiren Shopsta, Türkiye’de 20 milyonu aşkın bir kitle tarafından kullanılan Instagram’ın zorlu e-ticaret deneyimini kolaylaştıran bir SaaS e-ticaret ürününe sahip.

  1. MOSX

Mobil Oto Servis bünyesinde ortaya çıkan bir nesnelerin interneti girişimi olan MOSX, araç sahipleri için kullanımı kolay bir arıza tespit ve sürüş analizi platformu olarak adından çokça söz ettireceğe benziyor. MOSX’in aynı isimli ilk ürünü tanıtıma özel 29,90 TL’den ön sipariş edilebiliyor.

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan da İTÜ Çekirdek girişimleri ile Webrazzi Summit 2016’daydı. Çolpan tüm girişimcilik ekosistemine Big Bang 2016 çağrısında bulundu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close