Twitter, yaşanan yeni gelişmeler ile bir süredir içerisinde bulunduğu durgunluğu üzerinden atacağı yeni bir döneme giriyor. Suudi Prens El-Velid bin Talal, yeni bir hisse satın alımı gerçekleştirerek şirketin en büyük ikinci ortağı konumuna yükselirken, kurucu ortaklardan Jack Dorsey kalıcı CEO olarak atandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından, Twitter’ın New York Borsası’ndaki durumu bir nebze de olsa toparlanmışa benziyor.

ABD’de faaliyet gösteren halka açık şirketlerin tâbi tutulduğu kurallara uymak adına, Twitter @El-Velid bin Talal’in şirketteki hisselerini yüzde 5,17’ye çıkardığını resmi kurumlara ve kamuoyuna bildirdi. SEC yönergelerine göre, halka açık bir şirketin yüzde 5’inden fazlasını elinde bulunduran hissedarlar ‘benefical owner’ yani mülk sahibi unvanına erişiyor.

34,948,975 adet (%5,17) Twitter hissesi elinde bulunduran Suudi Prens, Twitter’ın ikinci en büyük ortağı ve şirket hisselerinin yüzde 6,9’una sahip olan kurucu ortaklardan Evan Williams ile birlikte mülk sahibi konumunda. Twitter’ın en büyük üçüncü hissedarı ise şirketin günümüz CEO’su Jack Dorsey. Dorsey Twitter’ın yüzde 3,2’sine sahip.

Batıda Prince Al-Waleed olarak tanınan Prens El-Velid, Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi üyeliğinin yanı sıra, kendini vizyoner yatırımcı ve yardımsever olarak tanımlıyor. Prens yatırımlarını kendi kurduğu ve yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği uluslararası yatırım şirketi Kingdom Holding aracılığı ile yapıyor. 2006 yılında 20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin sekizinci insanı olarak gösterilmişti.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close