Bill Gates, Steve Jobs, Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi dehalar oldum olası Hollywood’un ilgisini çekmiştir. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca girişimciye ilham kaynağı olan sayısız dramatik başarı hikayesi beyaz perdeye taşındı ve yüksek gişe hasılatları yaptı.

Hollywood bu sefer de Silikon Vadisi’nden bir skandalı ele almaya hazırlanıyor. Geliştirdiği kan testi teknolojisi ile büyük ses getiren fakat test sonuçlarının doğru olmadığının ortaya çıkmasıyla federal soruşturmaların kıskacına giren Theranos’un hikayesi, sinemada izleyeceğimiz sıradaki girişimcilik hikayesi olacağa benziyor.

Theranos’un kurucusu Elizabeth Holmes’a odaklanacağı belirtilen filmde 32 yaşındaki girişimciyi Jennifer Lawrance’ın canlandıracağı söyleniyor.

Deadspin’in haberine göre, bir dönem 9 milyar dolar değerlemeye ulaşan girişimin ve kurucusunun hikayesini, beğenilen 2015 yapımı The Big Short’un yönetmeni Adam McKay çekecek.

Bir dönem Forbes gibi güçlü yayınların gözdesi olan Holmes’un kişisel serveti 4,5 milyar dolar olarak gösterilirken; teknolojisi hakkında yaptığı yanıltıcı reklamlar ve akabinde başlayan yasal soruşturmaların sonrasında sıfıra (0) düşürüldü. Forbes’a göre firmanın şu anki değeri 800 milyon civarında ve buna içerisinde aldığı 724 milyon dolar yatırım ve fikri mülkiyetler de dahil.

Hollywood’un Theranos’un hikayesi tarafından cezbedilmesi bir hayli çabuk oldu. Kimileri bu ilginin ardında Holmes’un önemli devlet pozisyonlarında görev almış güçlü ebeveynlerinin olabileceğini dillendirirken, filmde girişimciliğin yanı sıra kişisel dramalara da yer verilmesi bekleniyor.

Henüz çok erken bir aşamada olan filmin bir aklama projesi olup olmadığını öğrenmek için beklememiz gerekecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close