Anneler Günü’nde hayatımızın en değerli varlığına ne alsak, ne hediye etsek az… Alacağımız bir çiçek, bir içten öpücük onlara yetse de hayatlarını kolaylaştıracak, onların trendleri yakalamasına katkı sunacağımız bir hediye hazırladık. Bizlere özverili davranan annelerimizle aramıza teknolojinin girmesine izin vermeyiz. Çünkü onlar bizim canımız. Bu özel günde onlara başucu kılavuzu tadında küçük ama zaman kazandıran birkaç öneride bulunduk. Sürç-i lisan ettiysek affola.

1) Öncelikle bilgisayar, televizyon gibi açma kapama düğmesinden kapatılmayan bir teknolojik alettir.

via GIPHY

2) Masaüstündeki resim bilgisayarı yavaşlatır!

Masanın üzerindeki çerçeveyi kaldırmasanız da kafanızda bir soru işareti oluştuğunu biliyoruz. Masaüstü resmi bilgisayar ekranında görünen bütün alanı kaplayan resimdir. Şimdi ekrandaki resmi çocuğunuzun mezuniyetinde çektirdiğiniz fotoğrafla değiştirme vakti…

via GIPHY

3) Bir gün herkes e-posta kullanacak

E-posta adresini açmak isteyen annelerimiz, arama çubuğu imlecinizin ucuna geldi. Mail adresinizi Google’a yazmadan da arama çubuğundan kolayca adresinize ulaşabilirsiniz.

via GIPHY

4) Ah o pencerede ben olsaydım

“Anne pencereyi aç!” diyaloğunda mevzu bahis pencerenin, ev penceresi olmadığını biliyorsunuzdur ama biz yine de sizi pencereler ile tanıştıralım.

via GIPHY

5) Kısa yolları keşefedelim

Bilgisayarda yazı yazmak ya da işlem yapmak çok karmaşık ve uğraştırıcı görünse bile her şeyin kısa bir yolu var. Keşke bu kısa yollar gerçek hayatta da olsa diyeceğimiz ama maalesef mümkün olmayan kısa yollara şöyle bir bakabiliriz.

Ctrl+C: Kopyala
Ctrl+V: Yapıştır
Ctrl+X: Kes
Ctrl+S: Kaydet
Ctrl+T: Tarayıcıda Yeni Sekme Aç
Ctrl+N: Tarayıcıda Yeni Pencere Aç
Ctrl+Alt+Del: Bilgisayar Takıldığında Hayat Kurtarır

6) Sakin olun ve klavyeyi yere bırakın

via GIPHY

Şimdi size bir sır vereceğiz. Bir dosyayı silmiş bile olsanız bu dünyanın sonu değil. Sadece geri dönüşüm kutusuna gidip geri almalısınız. Hatta yaptığınız her şeyi geri alabilirsiniz. Bilgisayarda hatalarınızdan, yanlış yaptığınız her şeyden geri dönüş var. Kendinizi geliştirmekten ve denemekten korkmayın. Bu sadece bir makine hayatta neleri başaramadınız ki siz annelik kadar zor bir meseleyi başarabildikten sonra bilgisayarda neymiş.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close