3D baskı teknolojisi, elektrikli bir motosiklet üretecek seviyeye kadar geldi. Henüz prototip aşamasında olsa da gerçekten çalışan bir motosiklet.

Alman 3D şirketi BigRep‘in inovasyon bölümü NOWlab tarafından yapılan NERA isimli motosiklet 15 parçadan oluşuyor. 3D yazıcıdan çıkan bu parçalara şasi, sele, süspansiyon ve hatta tekerler ve lastikler de dahil. Petek tasarımına sahip olan lastikler hava içermiyor.

Motosikletin arka bölümünde ise elektrikli bir motor bulunuyor. Pil ünitesi, kontrol kutusu ve kablolar ise gövdenin içinde yer alıyor.

1,8 metre uzunluğundaki motorun ağırlığı ise sadece 60 kilogram. İçine yerleştirilen motorun performansı bilinmiyor ancak bu 250 cc’lik bir motor olsa bile bu denli hafif bir gövdeyle müthiş seri ve hızlı bir şey olacaktır.

Tasarım konusu biraz göreceli bir şey ama NERA’nın daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemediği kesin. Belki bilim kurgu filmlerinde benzeri gözünüze çarpmıştır ama bu gerçek bir motosiklet.

Alman mühendisliği mi, tasarım harikası mı, teknolojinin geldiği yer mi, ne derseniz deyin fakat geleceğin heyecan verici olduğu konusunda hemfikiriz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close