Harika bir iş fikri ve bu fikri hayata geçirecek finansal kaynağı buldunuz. Peki şimdi sırada ne var? Elbette, oluşturacağınız markanız için en doğru ismi bulmak! Markanız için doğru ismi bulmak; içinde bulunduğunuz pazarda hedef kitleniz tarafından doğru algılanmak ve tanınmak için önemlidir. Başarıya giden yolda, marka isminizin de hatırı sayılır bir payı olduğunu unutmayın.

Peki yeni bir marka oluştururken doğru ismi seçme konusunda nelere dikkat edilmeli?

Marka Hikayesi Oluşturun

Markanız için bir isim düşünürken öncelikle hedef kitlenizi ve onlara sunacağınız ürün ya da hizmetleri etraflıca gözden geçirin. Seçeceğiniz ismin sunduğunuz ürün & hizmet ve hedef kitlenizle bağ kurduğundan emin olun.

Markanızın ortaya çıkış hikayesini ve amacını da yansıtabilecek bir isim seçmek hedef kitlenizle daha güçlü bir bağ ve samimi bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.

Yazılması ve Okunması Zor İsimlerden Kaçının

Potansiyel müşterilerinizin size internette daha kolay bulabilmeleri için markanıza yazılması kolay isimler seçmeniz doğru bir karar olacaktır. Aynı şekilde, marka isminizin okuma ve telaffuz açısından kolaylığı da hedef kitlenizin hafızasında daha uzun süreli yer edinmesini sağlayacaktır.

İşletmeniz Büyüdükçe Sizi Sınırlandırabilecek İsimlerden Kaçının

Yeni kurduğunuz bir iş için; çok da etkileyici olmayan, sıradan bir isim düşünebilirsiniz. Fakat zaman geçtikçe işletmenizin büyüyebileceği ve seçtiğiniz ismin sizin için yetersiz kalabileceği ihtimalini göz ardı etmeyin. Etkili ve akılda kalıcı bir isim seçerek, farkınızı daha en baştan ortaya koyun.

İnternette Geniş Çaplı Bir Arama Yapın

Aklınıza yatan bir ismi markanıza vermeden evvel, geniş çaplı bir internet araması yaparak, bu ismin başka bir marka tarafından kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Aynı zamanda web sitenizin isminin alan adı almaya müsait olduğundan emin olmayı da unutmayın. Web sitenizin “.com” uzantılı olması da marka imajınız açısından önemlidir.

İsimle İlgili Geribildirim Alın

Seçeceğiniz 5-10 isim arasından hangisinin daha iyi olacağı ile ilgili aile üyeleriniz, arkadaşlarınız gibi güvenebileceğiniz kişilerle fikir alışverişi yapın. Bulduğunuz isimlerden hangisinin yüksek sesle söylendiğinde kulağa daha hoş geldiği, herhangi bir olumsuz çağrışım içerip içermediği gibi konular üzerinde tartışın ve elbette seçeceğiniz ismin kendi içinize gerçekten sindiğine emin olun.

Kaynak: https://www.forbes.com/sites/allbusiness/2016/10/23/12-tips-for-naming-your-startup-business/?sh=4fb68ad4904e

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close