Bir startup’ı kurmak ve yönetmek, düşündüğünüzden biraz daha karışık ve yoğun olabilir. Bu karmaşıklığı yönetmeye çalışırken bir yandan satış yapmak, iş akışınızı ilerletmek, daha çevik ve koordineli çalışmak için yardıma ihtiyaç duymanızsa son derece normal. Startup’lar için CRM ise bu noktada öne çıkan konuların başında geliyor.

Deyim yerindeyse, CRM yazılımını fırtına ortasındaki bir kayaya benzetmek yanlış olmaz. CRM; iş süreçlerinizi merkezileştirmeden düzenlemeye aynı zamanda ölçeklemeye kadar pek çok konuda size yardımcı olabilir.

  1. Organize Olmanıza Yardımcı Olur

CRM uygulamaları iş operasyonlarını kolaylaştırır, müşteri etkileşimlerini, satış ve pazarlama süreçlerini tek bir yerde merkezileştirir. Görünürlüğü ve kurumsal şeffaflığı artırmak için ekipleri düzenleme ve görevler belirleme konusunda size yardımcı olur.

Sosyal medya, e-posta istemcileri ve diğer dijital araçlarla entegrasyonlar, verilerin merkezi platforma akmasını sağlar. Tüm bilgileriniz aynı kaynağa aktığında ve şirket içinde işlendiğinde her şey daha düzenli hale gelir.

  1. Daha İyi İş Birliği ve Şeffaflık Sağlar

İş birliğine dayalı CRM özellikleri, mesafeden bağımsız olarak birlikte çalışmayı daha kolay hale getirir. Tüm ekibinize; müşteriler, anlaşmalar, atanan görevler ve projeler hakkında gerçek zamanlı bilgilere erişim rahatlığı sunar. Böylece herkes diğerlerinin ne üzerinde çalıştığını bilir ve iş yükleri daha etkili dağıtılabilir. 

  1. Verimliliği ve Üretkenliği Artırır

CRM üretkenlik araçları, bir takip e-postasının ne zaman gönderileceğini size bildirerek, ayrıntılı müşteri satın alma geçmişleri sunarak ve satış hattı üzerinden fırsatları takip etmenizi sağlayarak işinizi kolaylaştırır. Ayrıca yeni bir satış fırsatı tanımlayabilir ve mevcut fırsatları aşama, ay, miktar ve başarı olasılığına göre takip edebilir. Yüz yüze görüşme ihtiyacı azalır, hatalar ortadan kalkar ve böylece hizmet maliyetleri de düşer.

  1. Gelirin ve Kârın Artmasına Yardımcı Olur

CRM çözümleri, iş süreçlerini düzene sokarak ve görev yönetimini otomatikleştirerek geliri artırmaya yardımcı olur. Ayrıca analitik araçlar, satış döngüsünün her yönünü iyileştirmenize ve stratejinizi görünür kalıplara göre yeniden çalışmanıza izin verir.

  1. Daha Özerk Çalışma İmkânı Tanır

Bilgiye kolay erişim, projeler ve görevler üzerinde tam görünürlük sağlayan hepsi bir arada platform sayesinde, ekip üyeleri daha özerk ve bağımsız bir şekilde çalışabilir. 

 

 

Kaynak: https://crm.org/crmland/best-crm-for-startups 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close