#Öneriyor – AppNava

Herkese merhaba! İTÜ Çekirdekli girişimciler, “Öneriyor” serimiz aracılığıyla kendilerini motive eden sözleri, takip ettikleri platformları, sektörleriyle ilgili trendleri ve daha birçok şeyi bizimle paylaşıyor! Girişimcilik yolunun henüz başındaysanız, bu yolda sorularınız ya da ilham almak istediğiniz noktalar varsa bu serimiz tam size göre! Bu hafta, ileri Dönüşüm ve sürdürülebilir tekstil teknolojisi sunan AppNava’ın Founder & CEO’su Damla Dokuzoglu, bizimle önerilerini paylaştı.
Girişimcilik serüveninizde size ilham veren kitaplar oldu mu ve hangileri?
Başlamadan önce olmadı ben biraz apar topar girdim bu işe. Süreç başladıktan sonra birçok kitaptan beslendim, hepsi goodread hesabımda var. En çok ilgilendiğim konu ise psikoloji oldu. Özellikle startup founder’ın bu inişli çıkışlı dönemlerinde sağlıklı kalabilmesi için birkaç kere okuduğum kitap: “Reinventing Your Life”.
Burada goodreads hesabım var ilgilenenler ile arkadaş olup kitaplar hakkında fazlasını konuşabiliriz.
İzlediğinizde sizi motive eden filmler hangileri?
Black Swan, Good Will Hunting
Sizce 2023’de sektör trendleri neler olacak?
Web3 gümbür gümbür geliyor, tüm yatırımcılar/yayıncılar bunun için ayrı birimler kurup yatırım yapmaya başladı bile ama bunun sonuca ulaştığını görmek için 2023 sonu bile yetmeyebilir. Daha uzun soluklu bir süreç ama 2023’de güzel gelişmeler bekliyorum.
Rol model olarak gördüğünüz kişi ya da kanaat önderleri var mı?
Pablo Picasso, Arden Oğuz
Girişiminiz için ilk adımı atmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?
2019 yılında, o zamanlar birlikte çalıştığım ekibim ile Banka/Sigorta şiketleri için auto ML tool geliştirip satmaya çalışıyorduk. Ancak odaklandığımız sektör böyle bir araca hazır olmadığı için danışmanlığın ötesine geçemedik. Ben de dikeyi Oyun yapalım dedim onlar kabul etmeyince o ekipten ayrılıp yeni ekibimi kurdum. Sonrasında Oyun Sektörü için çözüm geliştirmeye başladık; AppNava böyle ortaya çıktı.
Sizce başarıya ulaşmanın yolu ya da yolları neler?
Başarının tanımını yapmak! Tanımın ya da hedefin yoksa ulaşıp ulaşmadığını anlamıyorsun. Tek bir hedef olmak zorunda değil bu. Yıllık ya da Quertly başarı hedefleri de olabilir; adım adım.