İtibar yönetimi, sektör fark etmeksizin tüm şirket veya girişimler için hayati önem taşıyan faktörlerin başında geliyor. Kriz esnasında itibar yönetimi stratejinizi hızlıca oluşturmak ya da var olan strateji üzerinde gerekli güncellemeleri yaparak kısa sürede aksiyon almak; pazardaki yerinizi ve müşterilerinizi kaybetmemeniz ve hatta yaşadığınız krizi, fırsata çevirebilmeniz açısından önem taşıyor.

Zor zamanlarda girişiminizin itibarını korumak, geliştirmek ve sonraki süreçte kalıcı şekilde güçlendirmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor.

Olası Krizlere Karşı Önceden Hazırlanın

Krizler, zaman zaman kendini önceden belli etse de pek çok girişimci durumu görmezden gelmeyi tercih edebiliyor. Ancak gelmekte olan bir krizi fark ettiğinizde gerekli önlemleri almak, bu durumun önüne geçmenize ya da içinden en az hasarla çıkmanıza yardımcı olabilir.

Bu noktada; girişiminizin herhangi bir krize hazır olup olmadığını analiz edin, daha önceden böyle bir durumla karşılaştıysanız neyi doğru veya yanlış yaptığınızı düşünün ve bir sonraki adımlarınızı buna göre belirleyin.

Basınla Paylaşmak Üzere Bir Kriz Metni Hazırlayın

Medya, herhangi bir durumu olduğundan daha iyi ya da daha kötü gösterebilir. Bu nedenle, kriz anında, hikayenizi medyanın anlatmasına izin vermeyin. Onlarla paylaşacağınız bir durum analizi ve bu krizden nasıl çıkacağınıza dair bir metin belirleyin. Bu gibi durumlarda bir halkla ilişkiler uzmanından destek almak ve onların sizin adınıza en doğru medya kuruluşuna ulaşmalarını sağlamak da etkili olabilir.

Bir Sözcü Belirleyin ve Önceden Hazır Olmasını Sağlayın

Bir kriz anında her ne kadar panik yaşasanız da kurumsal itibarınızı korumak için bunu dışarıya yansıtmamanız gerekiyor. Bu nedenle, herhangi bir krizde, basınla iletişime geçecek bir sözcü belirlemek ve önceden hazır olmasını sağlamak önem taşıyor.

Basın önünde sizi temsil edecek kişinin; hangi soruları, nasıl cevaplayacağına dair bir medya eğitiminden geçmesini sağlayabilirsiniz. Yapılacak yazılı ve sözlü açıklamalar için bir halkla ilişkiler uzmanından destek alabilirsiniz.

İnsanların Ne Söylediğine Kulak Verin

Zor bir süreçten çıkmaya çalışırken rakiplerinizin, müşterilerinizin ve medya kanallarının sizin hakkınızda ne söylediklerini yakından takip etmelisiniz. Hakkınızda söylenenler, içinde bulunduğunuz durumun olduğundan daha kötü görünmesine ve hedef kitlenizin, hakkınızda çıkan yanlış haberlere itibar etmesine neden olabilir. Dolayısıyla, girişiminizle ilgili konuşulanlara kulak vererek durumun daha da kötüleşmesini önleyebilirsiniz.

Krizi Büyümeden Durdurmaya Çalışın

İnternet çağı, her türlü haberin çok kısa sürede yayılmasına olanak tanıyor. Özellikle olumsuz haberlerin yayılması ise beklenenden çok daha hızlı şekilde gerçekleşebiliyor. Bir kriz anında, hakkınızda çıkan haberlere 24 saat içinde yanıt vermek hem itibar yönetimi hem de hedef kitlenizin size olan güveninin kırılmasını önlemek açısından büyük önem taşıyor.

Rakiplerinizi Takip Edin

Rakipleri takip etmek, pek çok konuda olduğu gibi kriz ve itibar yönetiminde de önemli rol oynuyor. Sektördeki rakiplerinizin daha önce yaşadıkları krizler olup olmadığını ve bu süreçte neler yaptıklarını araştırın. Neyi doğru ve yanlış yaptıklarını, aldıkları aksiyonların nasıl sonuçlar doğurduğunu öğrenmeye çalışın. Böylece kendiniz için olası bir kriz senaryosu yaratabilir ve atacağınız adımları önceden tasarlayabilirsiniz.

 

Kaynak: https://www.startupguys.net/7-tips-to-for-startups-to-manage-improve-reputation-during-crisis/

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close