Başlangıçta bir girişim kurmak, tek başına pek çok işle ilgilenmek zorunda olmak anlamına gelebiliyor. Bununla birlikte, bir girişim büyümeye başladığında ise başarıda sürekliliği sağlamak bir ekip çalışması gerektiriyor.

Bu noktadan itibaren sıra, ekibinizi oluşturmaya geliyor. Girişiminiz için doğru insanları işe almaksa en az harika bir fikir veya ürüne sahip olmak kadar büyük önem taşıyor. Peki, yeni girişimcilerin işe alım yaparken hangi adımlara izlemesi gerekiyor?

Girişiminizin Temel Değerlerini Ana Hatlarıyla Belirleyin

İşe alım yapmaya başlamadan önce; girişiminizin neyi temsil ettiği, vizyon ve misyonu, ofis ortamının nasıl olması gerektiği gibi temel değerler konusunda net olmanız önem taşıyor. Bu, hem sizinle aynı görüşe sahip adayların girişiminizi bulması hem de sizin işe alacağınız adaylarda hangi özellikleri aramanız gerektiği hakkında kolaylık sağlıyor.

Pozisyonları Listeleyin

İşe alım yapmaya başlamadan önce, girişiminizde hangi boşlukların doldurulması gerektiğini belirlemeniz gerekiyor. Bu pozisyonların her birinin girişiminizi büyütmede oynayacakları rolü dikkatlice düşünmek, önem taşıyor. Girişiminiz için önemli pozisyonları belirledikten sonra ise sıra, bu pozisyonlar için net iş tanımlamaları yapmaya geliyor. Bu, hem sizin aramanızın odağını daraltmanız hem de başvuru yapacak adayların pozisyona uygunluklarını belirleyebilmeleri için önem taşıyor.

Adayın Yeteneklerine ve Davranışlarına Odaklanın

Mülakata çağırdığınız adayların, geçmişlerine odaklanmaktansa kültürlerine ve problem çözme yeteneklerine odaklanmak doğru adayı bulmanızı kolaylaştırıyor. Adayın geçmiş tecrübeleri elbette ki önem taşıyor ancak bunlarla çok fazla meşgul olmaktansa adayın gelecekti rolünün bir parçası olarak ortaya çıkacak sorunları nasıl çözdüğünü keşfetmeye çalışmak gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra adayın davranışlarıyla ilgilenmek de önem taşıyor.

Tüm bu kriterleri kapsayacak şekilde, adaya örnek olarak bu ve benzeri soruları yöneltebilirsiniz:

  • En son çalıştığınız yerde kendinize hangi hedefleri koydunuz?
  • Karşılaştığınız en büyük zorluk nedir ve buna nasıl yanıt verdiniz?
  • Bir iş yerinde sizi en çok ne kızdırır?
  • Günlük işlerinizi nasıl önceliklendiriyorsunuz?

İşe Alım Sürecinizi Belirleyin ve Adaylarla Paylaşın

İşe alımı gerçekleştirmeden önce kaç görüşme yapacaksınız? Adaylarınızdan referans veya yapmaları gereken bir çalışma isteyecek misiniz? Bu gibi soruları cevaplayarak kendinize bir işe alım süreci belirlemek önem taşıyor. Ancak bu süreci oluştururken, devamlılığını sağlayabileceğinizden emin olmanız ve aynı adımları, tüm adaylar için gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Bu tarz bir işleyiş oluşturmak, işe alım süresini uzatıyormuş gibi görünse de sürecin sonunda, doğru kişiyi bulma olasılığınızı artırıyor. Ayrıca iş yerinizin işe alım konusunda hangi adımları takip ettiğini adaylarla paylaşmanız ve tahminen kendilerine ne kadar süre içerisinde dönüş yapabileceğinizi bildirmeniz de önemli detaylar arasında yer alıyor.

Adayları Doğru Yerde Arayın

İşe alacakları kişileri, büyük kariyer sitelerinde aramak yeni girişimler için çok doğru bir seçim olmayabiliyor. Bu gibi sitelerde, en iyi adaylar için rekabet çok katı olduğundan, girişimler bu duruma her zaman uyum sağlayamıyor. Bunun yerine girişimcilerin daha niş kariyer sitelerine veya LinkedIn gibi platformlara yönelmesi daha sağlıklı olabiliyor.

Girişimin trafik alan bir web sitesi varsa, burada açık pozisyonların detaylandırıldığı bir bölüm oluşturmak da faydalı olabiliyor. Ayrıca girişimcilerin ellerinden geldiğince bağlantılarını genişletmeleri de aradıkları adayları daha kolay bulmaları konusunda önem taşıyor.

Kaynaklar:

https://www.forbes.com/sites/yec/2022/01/14/seven-ways-to-hire-the-right-people-for-your-business-even-in-a-tight-labor-market/?sh=2fc2ac0f3a1f

https://www.zenbusiness.com/blog/hiring-the-right-people-for-your-new-startup-is-crucial/

 

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close