Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 17-21 Nisan tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Muse VR sanatı sanal gerçekliğe taşıyor

 

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Muse VR, sanal gerçeklikte hayat verdiği sanat eserleriyle beğeni topluyor. Girişimin Master of Tortoises isimli çalışması, dünya üzerindeki en iyi dijital sanat eserlerini seçen ve yayınlayan Expose 12 isimli kitaba girmeye değer görüldü. Öte yandan girişim bugünlerde New York Guggenheim Müzesi ile gizlilikle yürüttükleri bir sanal gerçeklik projesi üzerinde çalışıyor.

» Colomb Göztepe S.K ile görüştü

İTÜ Çekirdek girişimi olan Colomb bir kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformu. Ürün geliştirme sürecinde futbolun tüm paydaşlarıyla görüşerek ilerleyen Colomb ekibi, kulüp görüşmelerine bu hafta Göztepe ile devam etti.  Colomb, kullanıcılarına Scoutium markasıyla seslenecek. Scoutium’un tanıtım sayfasına buradan ulaşabilir, e-posta adresinizi bırakarak gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

» Hangiokuldaokumaliyim.com ilk satışını gerçekleştirdi

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Hangiokuldaokumaliyim.com geçtiğimiz hafta ilk faturasını keserek Prestij okullarıyla 3 aylık anlaşma imzaladı. Özel okullarla öğrenci ve velileri buluşturan platform, Ocak ayından bu yana 400’ü aşkın özel okulla temasa geçmiş, 140’dan fazla okul yöneticisi ile yüz yüze toplantı yapmış, 45’a yakın okulla test sürecini başlatmıştı. 3 Aylık saha serüvenine nisan ayında satışı da ekleyen Hangiokuldaokumaliyim.com aylık satış hedefleri doğrultusunda yüksek motivasyonla çalışmalarına devam ediyor.

» İTÜ Çekirdek BİGG elemeleri sürüyor

TÜBİTAK’ın girişimlere 150.000 TL destek sağladığı Bireysel Genç Girişim (BİGG) programından İTÜ Çekirdek ile faydalanmak isteyen girişimlerin elemeleri sürüyor. Programa başvurmak isteyenlerin 10 Mayıs tarihine kadar buradan çevrimiçi başvuru yapmaları gerekiyor.

» Anadolu ISUZU girişimlerimizi tanıdı

2016 yılının ihracat şampiyonu Anadolu ISUZU’nun Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, İTÜ Çekirdek girişimcilerini ofislerine davet etti ve yeni iş birlikleri için projelerini dinledi.

» Agile Proje Yönetimi & Scrum Velocity Game Workshop

İTÜ Çekirdek girişimleri, Emin Gürbüz’den Agile Proje Yönetimi tekniğini öğrendi ve Scrum Velocity Game atölyesine katıldılar.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close