Onlarca grup İTÜ Çekirdek ofisinde geleceği şekillendirecek fikirler üzerinde çalışıyor. Kuluçka merkezimizinden öne çıkan gelişmeleri her hafta Mutfak kategorisinden takip edebilirsiniz.

Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinin mutfağında 13-17 Haziran tarihlerinde olan biten ve kaçırmamanız gerekenleri özetledik.

» Yeni dönem grupları İTÜ Çekirdek ile tanıştı

Her yıl Türkiye’nin en büyük girişimcilik ödüllerinin verildiği Big Bang’e giden yolda ilerleyen 72 üçüncü dönem girişimi, 16 Haziran 17:30’da İTÜ Çekirdek Açık Ofis’te kuluçka merkezimizi tanıdılar.

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi Sorumlusu Semih Ersöz’ün İTÜ Çekirdek kuluçka ve hızlandırma programının süreçlerini tanıtmasıyla başlayan tanışma toplantısının ardından, bir girişimcinin ihtiyaç duyabileceği çoğu bilgiyi içerisinde barındıran ‘İTÜ Çekirdek’li Girişimcinin El Kitabı’ da yeni girişimcilere hediye edildi.

Sıkı bir eğitim sürecine girecek olan yeni girişimler, ağustos ortasında bir eleme sürecinden daha geçecek ve bu aşamayı atlatanlar 13 Ekim’de Çeyrek Final’de, 2 Kasım’da ise Yarı Final’de boy gösterecek. Geriye kalan gruplar ise 3 Kasım tarihinde Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği İTÜ Çekirdek Big Bang sahnesine çıkma, ödüller kazanma ve yatırım alma şansını yakalayacak.

Üçüncü çağrı ile birlikte İTÜ Çekirdek bu yıl için yeni girişimci kabulunü tamamlamış oldu. Bir sonraki çağrı 2017 yılında gerçekleşecek.

» Ekrem Özcan İTÜ Çekirdek Otomotiv Projeleri Koordinatörü oldu

ekrem-ozcan

 

Otomotiv ve pazarlama alanlarında 10 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Ekrem Özcan, Otomotiv Projeleri Koordinatörü olarak İTÜ Çekirdek ekibine katıldı. Ulaştırma alanında sosyal girişimcilik faaliyetlerini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Sektör Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi görevini sürdüren Özcan, otomotiv kategorisi girişimlerinin gelişmesine ve pazara girmelerine öncülük edecek.

» Pandora teknolojisi Caspian Gas & Oil Expo 2016’da sergilendi

pandora-baku-expo

İTÜ Çekirdek girişimlerinden AR Pandora, Socar Türkiye firması için geliştirdiği artırılmış gerçeklik uygulaması ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Caspian Gas & Oil Expo 2016 fuarına katıldı. Girişimimizin teknolojisi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başta olmak üzere katılımcılardan büyük ilgi gördü.

» TheGeyik.com büyümeye devam ediyor

the-geyik

“Pozitif içerik sitesi” sloganıyla yayın yapan TheGeyik.com, kullanıcılarının keyifli zaman geçirmelerini ve aynı zamanda faydalı bilgilere ulaşmalarını sağlıyor. Turkcell, Vodafone ve Volkswagen gibi yerel ve uluslararası markaların reklamverenleri arasına katıldığı web sitesi trafiğinin yüzde 80’ini sosyal ağlardan sağladığını belirtirken, Facebook’ta 268 bin kişilik dev bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı. Cem ve Can Dişbudak tarafından kurulan girişim, 15 kişilik editör ekibini genişletmeyi ve yeni bir tasarıma geçmeyi planlıyor.

» Robot’un prototipi İTÜ Çekirdek atölyesinde inşa ediliyor

cekirdek-mutfak-5

Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi görevler için özelleştirilebilir bir otonom/yarı-otonom robot platformu olan Robot’un ilk prototipleri İTÜ Çekirdek atölyesinde inşa ediliyor.

» Girişimciler yatırımcıya sunum yapmanın inceliklerini öğrendi

14 haziran-seminer

Her hafta İTÜ Çekirdek Açık Ofis’te isteyen herkese ücretsiz ve açık şekilde seminerler gerçekleştiriliyor. 14 Haziran Salı günü saat 18.20’de ofisimize gelen girişimciler ve adayları, İlker Akansel’den yatırımcılara sunum yapmanın inceliklerini öğrenme şansı yakaladı. İTÜ Çekirdek’te gerçekleştirilen seminerleri buradan takip edebilir ve katılmak istediklerinize kaydınızı yaptırabilirsiniz.

» IPTV dünyaya açılmak istiyor

Bugüne kadar 39 patent alan IPTV ekibi, internet yayıncılığı teknolojilerini Clouplay isimli bir platform ile dünyaya açmayı planlıyor. Platform üzerinde çalışan ekip, aynı zamanda tivu.co üzerinden Türkçe canlı yayınlar gerçekleştirmeye de devam ediyor. Öte yandan, girişimin kurucu ortağı Servet Akçaalan Kadın ve Demokrasi Derneği ve TÜBİTAK MARTEK tarafından yılın en yenilikçi 5 kadın girişimcisi arasında gösterildi ve Birleşmiş Milletler’de konuşma yaptı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close