Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 13-17 Mart tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Halkın şampiyonu tohum yatırımı aldı!

Big Bang 2016 için gerçekleştirilen halk oylamasında birinci seçilen Elektrosens, sağlık sektöründe faaliyet gösteren ismi açıklanmayan bir firmadan 300.000 TL tohum yatırımı aldı.

İnsan terinden non-invasive (parmak delmeden, acıtmadan) kan şekeri ölçümü yapan Elektrosens, İTÜ Çekirdek’te kurulan bir girişim ve diyabet hastalarının sürekli kan şekeri ölçümünü yapmasını sağlayarak kronik hastaların hayatını kolaylaştırmak istiyor.

» TalCards sohbet botlarını yayına aldı

Arkadaş gruplarına sonu gelmeyen muhabbetler vaat eden TalCards, Chit-Chat isimli bir etkinlik düzenledi ve burada Android ve iOS uygulamaları ile Facebook Messenger için geliştirdiği sohbet botunu devreye soktuğunu duyurdu.

TalCards, aşırı detaylardan uzak ve fikir yürütülmesini teşvik eden soru kartları ile arkadaş gruplarının değerli vakit geçirmesini sağlıyor. Uygulama içerisinde 10 farklı kategoride 400’den fazla soru içeriği mevcut.

» Teleporter SXSW Accelerator Pitch Event finalindeydi

Teleporter, dünyanın en prestijli yarışmalarından SXSW Accelerator Pitch Event’te finalist girişimler arasında yer aldı ve ürününü daha önce görmemiş olan kullanıcılara tanıtma fırsatı buldu.

Dokuz yıldır Austin, Teksas’ta gerçekleştirilen South by Southwest (SXSW) festivali kapsamında düzenlenen SXSW Accelerator Pitch Event, dünyanın dört bir yanında gelişen teknolojiler üzerinde çalışan en iyi 50 girişimi dünyanın karşısına çıkarıyor.

» Butik Deneyimler Plug and Play ekosistemine dahil oldu

Butik Deneyimler, dünyanın dört bir yanından girişimleri, firmaları ve yatırımcıları bir araya getiren küresel inovasyon platformu Plug and Play ekosistemine dahil oldu.

Platform her yıl 150 dev firmayı onların alanında çalışan iddialı girişimler ile bir araya getiriyor. Bu sayede iki taraf arasında işbirliği, yatırım ve hatta satın alma anlaşması gerçekleşmesi mümkün kılınıyor. Plug and Play daha önce PayPal, Dropbox, SoundHound ve Lending Club gibi girişimlerin başarılı olmalarında rol oynamıştı.

Plug and Play ayrıca yıl boyunca 365 networking etkinliği düzenliyor ve talep üzerine girişimlere ofis hizmeti sunuyor.

» Girişimlerimiz IDC Bulut ve Veri Merkezi Konferansı’ndaydı

Ünlü araştırma şirketi IDC tarafından 15 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilen Bulut ve Veri Merkezi Konferansı’nda, veri ve bulut bilişim odağında çalışan İTÜ Çekirdek girişimleri sahneye çıktı.

Konferansa katılan girişimlerimiz ise şöyle sıralandı; A6 Social, Ahtapot App, Artiwise, Datapare, FieldPie, HangaarLab, Imona Cloud ve Lagom.

» İTÜ Çekirdek 1. Çağrı Eğitim Dönemi Tamamlandı

Birinci çağrı kapsamında İTÜ Çekirdek’e başvuran ve sürece katılmaya değer görülen girişimlerin jüri öncesi eğitim dönemi tamamlandı. Girişimleri bundan sonraki süreçte daha satış ve yatırımcı odaklı görüşmeler odaklı bir eğitim programı bekliyor.

» Pitstop seminerleri kaldığı yerden devam ediyor

Otomotiv girişimleri için özel olarak gerçekleştirilen Pitstop Otomotiv Network ve Satış Geliştirme Programı seminerleri kaldığı yerden devam ediyor. 14 Mart’ta Başbakanlık Yatırım Ajansı Direktörü Kağan Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, otomotivin dünü, bugünü ve yarını tartışıldı.

Programın sıradaki semineri ise Panasonic Otomotiv Sistemleri Ürün Planlama Stratejisi ve İnovasyon Direktörü Köstepen’in katılımıyla 23 Mart perşembe günü saat 16:00’da İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası -2.Kat İTÜ Çekirdek Seminer Salonu’nda gerçekleştirilecek.

‘Silikon Vadisi’nde İş Yapmak ve Teknolojide Trendler’ isimli etkinliğe buradan ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close