İTÜ Çekirdek’te ön kuluçka başvurularımız tüm hızıyla devam ederken, girişimcilerimiz tüm hızıyla gelişimlerini sürdürüyor. Ayrıntılar yazımızda.

Databin, Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı Startup Wise Guys’da

Databin, pandemi nedeniyle tamamen online yapıya geçen, uluslararası pazara açılmakta olan girişimlere özel eğitimler, mentör ve partner ağı desteği ve yatırım destekleri veren Startup Wise Guys’a kabul edildi.

Databin, ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı ve bu yıl online gerçekleştirilen Siber Güvenlik Fuarı 2020’ye katıldı. Ancak başvuru sonrası ABD Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği’nin onayı ile katılımın mümkün olduğu fuarda, Databin siber güvenlikle ilgili çeşitli ürün gamlarından uluslararası üreticilerle tanışma ve partnerlikler kurma imkânı yakaladı.

Digilira, Dünya Gazetesi’nde

İTÜ Çekirdek girişimi Digilira, Dünya Gazetesi kripto para piyasası özel sayısına konuk oldu.

Reengen’den Yenilenebilir Enerji Santrallerine Altyapı Desteği

Reengen, Gaziantep Büyükşehir Belediye’sinin yenilenebilir enerji santrallerinin uzaktan izleme altyapısını sağlayarak, karbon salınımını azaltmasına destek oluyor.

Reengen Ar-Ge Projeleri Yöneticisi Dilara Göker, Endüstri Radyo’da Toplum 5. Programına konuk oldu.

Pathonex.com Yayında

İTÜ Çekirdek girişimi olan Pathonex, pathonex.com‘u yayına aldığını duyurdu.

Pathonex evde kullanılabilir Covid-19 testlerinden SmartELISA ve birçok tanı kitini müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Ecording’ten İstanbul Başakşehir ile İş Birliği

Ecording, iklim krizi ve kuraklığa karşı birlikte #Yeşillendiriyoruz kampanyası kapsamında Trendyol ve Başakşehir Store’dan alınan her yeşil İstanbul Başakşehir formasını doğada bir ağaca dönüştürüyor.

Ayrıca; Ecording ekibinden Mert Karslıoğlu, katıldığı Startup Campus programında girişimlerini tanıttı.

Atık Nakit ile Atıksız Belediye Çözümleri

Atık Nakit, mobil uygulama tabanlı SaaS çözümüyle Başakşehir Belediyesi, İstanbul ortalamasında 1,22 kilogram olan kişi başı çöp miktarını 0,77 kilograma düşürmeyi başardı.

Smart Mimic, CES2021’de

Kişisel ve taşınabilir güvenlik aygıtı MimicGO, CES2021’de yer alıyor. İncelemek için tıklayın. 

Sina, 9. TET Proje Yarışmasında Finalist Oldu

Sina, IoT tabanlı el için CA/PM Rehabilitasyon Robotu 9. TET Proje Pazarı Sanal Fuar ve Yarışmasında finalist oldu. Desteklemek için tıklayın. 

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

İTÜ Çekirdek Önkuluçka Programı Hız Kesmeden Devam Ediyor!

İTÜ Çekirdek 2021 dönemi için eğitimlerimize başladık. Hemen başvurmak için: https://www.itucekirdek.com/basvuru/

İTÜ Çekirdek GameTech Programı Kapsamında Seminerlerimiz Başlıyor!

İTÜ Çekirdek #GameTech Programı kapsamında gerçekleşecek “8. Sanat Olarak Video Oyun” seminerimiz,  Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Recontact Games’in Co-founder & CEO’su Dr. Eray Dinç‘in sunumuyla 28 Ocak Perşembe günü saat 16.00’da.

Hemen kayıt olmak için tıklayın.

Oyun Fikri: Globalde Hangisi Yükselir?

İTÜ Çekirdek #GameTech Programı kapsamında; temel ve en basit şekilde bir oyun fikrinin üretilmesi, kullanıcı bağlamında evriltilmesi ve “Oyun Tasarım Dokümanı”nın oluşturulması planlanan workshop, Virtual Project Managing Director, Egemen Nardereli ve Virtual Project Co-Founder, Onur Karaduman’ın sunumuyla 11 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleşecek. Workshop’a katılmak için hemen kayıt olun.

*Sınırlı kontenjan bulunmaktadır.

Girişimin 7 Büyük Seminer Serisi Başlıyor!

İTÜ Çekirdek; Girişimcilik Ekosistemi’nde ihtiyaçları karşılayacak 2021 yılı “Girişimin 7 Büyük Semineri” serisine başlıyor!

Y Combinator ve Stanford University birlikteliğiyle How to Start a Startup adıyla verilen girişimcilik dersinden esinlenerek hazırlanan program 7 başlık altında toplanıyor. Türkiye’de girişimciliğe ilgi duyan herkese, girişimciliğin tüm alanları hakkında bilgi verecek bir kaynak oluşturacak seride, birbirinden iyi konuşmacılar 7 hafta boyunca programa konuk olacak.

Bir girişim serüveninde, takımın kurulmasından yatırım süreçlerine kadar girişimcinin ihtiyacı olan tüm konuların işleneceği Girişimin 7 Büyük Semineri’nin ilk başlığı olan “Yeni Normal(!)in Girişimcilik Ekosistemine Yansımaları” konusunda İTÜ Öğretim Üyesi, İTÜ Çekirdek Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Erçek bizlerle olacak.

2 Şubat Salı Günü saat 18.00’de online olarak gerçekleştirilecek seminerimize katılmak için kaydınızı hemen yapın. https://itucekirdek.com/etkinlikler/yeni-normalin-girisimcilik-ekosistemine-yansimalari/

Seminer serimizdeki diğer etkinliklerimiz;

#1 Yeni Normal(!)in Girişimcilik Ekosistemine Yansımaları- 2 Şubat
#2 Ürün-Pazar Uyumunu Yakalamak- 9 Şubat
#3 B2B Girişimler için Pazarlama Stratejileri- 16 Şubat
#4 B2B Girişimler için Satış Taktikleri- 23 Şubat
#5 Büyüme Süreçlerinde Ölçeklenebilirlik- 2 Mart
#6 Yatırımcı Gözünden: Yatırım Süreçleri ve Değerleme- 9 Mart
#7 Global Pazarda Büyümek- 16 Mart

Mentor Oryantasyonumuzu Gerçekleştirdik!

İTÜ Çekirdek ailesine yeni katılan mentorlarımızın oryantasyonunu gerçekleştirdik. Geleceğin teknolojilerine yön veren girişimcilere mentorluk yapmak için hemen başvur! 

Kuluçka Girişimlerimiz Yeni Ofislerinde!

Big Bang 2020’de İTÜ Çekirdek kapalı ofis ödülü kazanan Avokadio, Gordion Game, Hergele Elektrikli Scooter, Missafir ve Syntonym ekiplerine ofis anahtar teslimleri yapıldı. Girişimcilerimiz bir sene boyunca kapalı ofis ve diğer kuluçka hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close