İTÜ Çekirdek girişimcilerimiz faaliyet gösterdikleri alanda ürün ve hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor. Ulusal ve uluslararası etkinliklere katılarak ürün ve hizmetlerini tanıtan girişimcilerimiz, elde ettikleri başarılarla hepimizi gururlandırmaya da devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda.

Zontroy, Yerli Oracle Olma Yolunda

 

İTÜ Çekirdek girişimi Zontroy, Code Generator adı verilen yazılım kendi kendine kodlama yaparak bilgisayar mühendislerini binlerce kod yazmaktan kurtarıyor. Destek için TÜBİTAK’a başvuru yapan girişimciler yerli Oracle olma yolunda ilerliyor.

Zontroy’un insanlar için teknoloji üreten bir yazılım olduğunu ifade eden Yusuf Demir “Ülkemizden çıkan Insider, iyzico, Yemeksepeti, Peak Games gibi pek çok başarılı teknoloji girişimi var. Ancak bunların hedef kitlesi ya kurumsal müşteriler ya da son kullanıcılar. Zontroy ise hem bireysel hem de kurumsal olarak teknoloji geliştiren herkesi hedef kitlesi olarak kabul eden ve teknoloji geliştirme süreçlerinde verimliliği artırma gayesi taşıyan, global vizyona sahip bir girişim. Belki Zontroy bir Facebook olmayacak ancak bir sonraki Facebook’u geliştirecek olanlar, Zontroy teknolojilerini kullanmak isteyebilirler” diyor.

Fitness Hocam’dan %40 Büyüme

Kullanıcılarına sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları kazandırmak için online beslenme, egzersiz ve motivasyon koçluğu yapan Fitness Hocam, kurulduğu günden itibaren aylık %40 büyüme oranını koruyor.

Ücret ödeyen aktif kullanıcı sayısı büyüme oranına odaklandıklarını ifade eden kurucu Cihan Nam, bu ivmeyle orantılı olarak ekibi de büyüterek kullanıcılarına multidisipliner bir hizmet yaklaşımı sunduklarını ifade ediyor. Firma, kullanıcılarıyla birebir iletişimde olan koçluk ekibindeki diyetisyenler ve fitness antrenörlerine ilaveten tecrübeli bir klinik psikoloğun da takıma katılması ile birlikte kullanıcılarına bütünsel bir çözüm sunuyor.

Meinox, Bio Startup 2020 Programı’nda

Meinox, Bio Startup 2020 Programına seçilen 14 firmadan biri oldu.

Simularge Dünyadaki En İyi 5 Similasyon Aracından Biri

Simularge, dünyadaki en iyi 5 simülasyon aracı girişiminden biri olarak seçildi!

Big Bang 2019 Finalistlerimiz İTÜ Ginova Salı Söyleşilerine Konuk Oldu

Big Bang 2019 kadın finalistlerinden FonRadar Kurucu Ortağı Elif Özdemir, SafeTech Kurucu Ortağı Fatma Ertürk ve MIPS Kurucu Ortağı Şule Başarslan İTÜ Ginova’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel söyleşisine konuk oldular.

İTÜ Çekirdek Mentorlarımızla Kahvaltıda Bir Araya Geldik

Girişimcilerimize gönülden verdikleri sonsuz destekleriyle her zaman yanımızda olan mentorlarımızla keyifli bir kahvaltıda buluştuk.

Agito’dan Sigortacılıkta Dijital Dönüşüm Semineri

Sigorta sektörüne yönelik yazılım çözümleri sunan Agito Yazılım’ın CEO’su Mutlu Uğursal ve Proje Geliştirme Departmanı Başkan Yardımcısı Gülşah Sezek, “Sigortacılıkta Dijital Dönüşüm” semineriyle İTÜ Çekirdek girişimcilerle bir araya geldi.

Girişimcilerimiz Akıllı Ulaşım Zirvesi’nde

Ankara’da düzenlenen Akıllı Ulaşım Zirvesi’ne İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Benzin Litre, Tytovısıon ve Car4future katıldı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close