Girişimcilerimizin  ürün ve hizmetlerindeki gelişmelerin yanı sıra İTÜ Çekirdek etkinliklerinden haberlerlerden ayrıntılar yazımızda.

Benzinlitre, 9 Milyon Değerleme ile Yatırım Aldı!

İTÜ Çekirdek ve Big Bang 2018 girişimi BenzinLitre, 9 milyon değerleme ile Can Ekicioğlu’dan ilk yatırımını aldı. Sürücülerin en yakın istasyonu, istasyon özelliklerini ve en uygun benzin fiyatlarını harita üzerinde görebildiği platform mevcut 150 bin sürücüye hizmet veriyor ve yıl sonuna kadar 500 bin sürücüye ulaşmayı hedefliyor. BenzinLitre, yeni yatırımı ile Almanya’dan sonra İtalya’ya da açılmayı planlıyor.

TechSquare T-Day 2020 Yılın Girişimi Ödülünü Kazanan Girişim: SENSEMORE!

TechSquare T-Day 2020 Yılın Girişimi Ödülünün sahibi İTÜ Çekirdek girişimimiz Sensemore oldu.

Sensemore, geliştirdiği IoT ürünü ile şirketlerin makine parklarını akıllı teknolojilerle takip ederek iyileştirmelerin doğru zamanda yapılmasını, bu doğrultuda da müşteri memnuniyetinin artmasını ve doğabilecek çeşitli maliyetlerin azalmasını sağlıyor.

İTÜ Çekirdek Girişimimiz Byqee’den Yeni Nesil Çözümler

İTÜ Çekirdek girişimimiz Byqee, NTV ekranlarında yayınlanan ve Ahmet Can’ın hazırlayıp sunduğu Tekno Hayat programına konuk oldu.

Fon Radar, KOBİ’ler ile Finansal Kurumları Bir Araya Getiriyor

KOBİ’lere vadeli alacaklarına karşılık en uygun seçeneklere dakikalar içinde ulaşma imkânı sunan Fon Radar Webrazzi’de yer aldı.

Scoutium 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Futbol kulüplerinin yeni yetenekler keşfetmesine aracılık eden İTÜ Çekirdek girişimi Scoutium, 2 milyon dolar yatırım aldı.

Earnado Hızla Büyümeye Devam Ediyor!

Earnado dünyanın birçok ülkesinde hizmet veriyor. Ukrayna’da, Kanada’da yaşayan Earnieler; Litvanya’da, Almanya’da bulunan firmalara SEO, reklam ve sosyal medya yönetimi hizmeti veriyorlar. 1 yılda gelinen bu noktada 100’den fazla Earnie ve 60’dan fazla firma ile Earnado büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Ludens Robo Advisory “İyi Gelir” Ürününün Lansmanını Yaptı

İyi Gelir, LUDENS İleri Finansal Hizmetler’in yatırım yönetimi alanında geliştirdiği yenilikçi hizmetidir. Bilimsel olarak kanıtlanmış Nobel ödüllü bir algoritmayı teknoloji ile birleştirerek kolay anlaşılır ve kullanımı basit bir uygulamaya dönüştürüyor.

Mobil Finans Asistanı Fingrus Desteklerinizi Bekliyor!

Fingrus, birey, aile ve grupların özel dönemlerindeki bütçelerini ve yapacaklarını yönetmelerini sağlayarak, gelir-gider dengesini koruyan ve akıllı önermeler sunan bir mobil finans asistanıdır.

Fingrus’u desteklemek için; https://patreon.com/fingrus

Delifer’den Bio Plastik Hammaddeli Perlatör!

Delifer Enerji geliştirdiği tasarruflu perlatörü, fosil yakıttan üretilen plastik ham maddesi yerine, dünyada ilk defa zeytin çekirdeğinden elde edilen bio plastik ham maddesinden üretmek için anlaşma yaptı.

Ürünler bu yöntemle plastiğin taşıdığı kanserojen içerik, doğaya zarar verme gibi olumsuz etkenlerden kurtulmuş oluyor. Zeytin çekirdeğinden elde edilen bio plastik ham maddesiyle artık doğada kompast (gübre) olma süresi 45 gün!

Olleyy’de Online Canlı Spor Başladı!

Spor severleri, spor tesisleri ve spor eğitmenleri ile internet üzerinden buluşturarak online rezervasyon hizmeti sağlayan Olleyy; yeni projesi “online canlı spor” ile spor severlere evlerinden çıkmadan, gerçek spor eğitmenleriyle canlı ders yapma imkânı sağlıyor.

“Her şey spor için” mottosuyla yola çıkan Olleyy; fitness, pilates, yoga, personal training, body workout ve birden çok bireysel spor alanında uzman eğitmenlerle; kullanıcılarına istedikleri gün ve saatte canlı ders imkânı sunuyor.

Spor salonlarının kapalı olduğu günlerde de spora ara vermek istemeyen, iş veya özel nedenlerle evinden ayrılamayan, tatil yeri veya evinin bahçesinden eğitmen eşliğinde spor yapmak isteyen sporseverler Olleyy’in yeni uygulamasıyla hareketsiz bir hayatın önüne geçiyor.

Sporseverlerin “Spor tek bir yerde” düşüncesi, bu uygulamayla yerini “Spor her yerde”ye bırakıyor. “Online canlı spor” projesi eğitmenlerinin de öğrencilerine istedikleri zaman ev, bahçe, kamp alanı, plaj, yayla vb. diledikleri mekânlardan online olarak ders vermesine imkân tanıyor.

“Online canlı spor” projesiyle gelişen teknolojinin en güzel yanını keşfetmeye hazır olun. Sağlıklı bir yaşamın kapıları size bir tık uzakta.

3ToGo Yayında!

Yurt dışında ya da yurt içinde yeni bir şehre gittiğinizde, o şehri kendiniz keşfetmek eğlenceli ve farklı bir deneyim olabilir ama zamanınız kısıtlıysa gezi ve etkinlik planını oluştururken harcayacağınız vakit çok değerlidir.

Bulunduğunuz konumdaki etkinlikler, gezilecek müzeler, doğal alanlar ya da tarihi eserleri hızlıca listelemek ve diğer kullanıcıların deneyimlerine göre bir plan oluşturmak harika olmaz mı?

Üstelik 3ToGo bu planları sizin önceki gezi ve tatil alışkanlıklarınızı göz önüne alarak size özel hale getiriyor.

Uygulamayı kullanarak bir sonraki seyahatinizde veya gezinizde yeni mekânlar, yeni deneyimler ve farklı şehirlerin gizli kalmış güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Smart Mimic Business Insider ve Bloomberg Yayınına Katıldı

Smart Mimic, Mimic GO™ ürünü ile Business Insider ve Bloomberg’de yer aldı. 

Reengen Mayor’s International Business Programme ile Çin’e Gidiyor!

Reengen, Mayor’s International Business Programme ile Londra’nın kentsel sektörünü temsil eden sanal ticaret misyonu ile bu hafta Çin’e gidecek şirketlerden biri olduklarını duyurdu.

Reengen Enerji IoT Platformu, tesislerde kullanımı yaygınlaşan bir enerji üretimi modeli olan güneş enerji santrallerinin izlenmesi, üretim ve tüketimin planlanması, acil durumlarda kullanıcılara alarm gönderilmesi gibi operasyona katkı sunacak birçok modül ve uygulamalar sunuyor.

VSight “Global İnovasyonlara Genel Bakış”ta!

VSight, KPMG tarafından yayınlanan yıllık “Global İnovasyonlara Genel Bakış” yazısında yer aldı.

HexTech Green 2020 Temassız Ödülü Aldı!

HexTech Genel Müdürü Bilge Akgün’e, BY Protokol Dergisi tarafından Türkiye’de Akıllı Tarım Makineleri, AR-GE ve ürün geliştirme çalışmaları ve seri üretim alanlarında Türk Markalarına yol haritası oluşturması adına gösterdikleri başarılı çalışmalarından ötürü 2020 Temassız Ödülü verildi.

Ecording 325.000 Tohum Topunu Toprakla Buluşturdu!

#EvdeKalOrmanı etiketiyle yapılan her bir paylaşım ecoDrone ile bir tohum topuna dönüştü. Ecording söz verdiği gibi #EvdeKalOrmanı kampanyası ile 325.000 tohum topunu toprakla buluşturdu.

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

İTÜ Çekirdek’in Karantina Dönemi Nasıl Geçti?

İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörümüz, İTÜ Çekirdek kurucumuz Arzu Eryılmaz İTÜ Çekirdek’in pandemi dönemini nasıl geçirdiğini Webrazzi’ye anlattı.

İTÜ Çekirdek 2020 3. Dönem Girişimleri Eğitimlere Devam Ediyor!

2020 yılı 3.Eğitim Dönemi girişimcileri eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Sen de İTÜ Çekirdek’te yer almak istiyorsan hemen başvur!

InsurTech Yatırımcı Demo Day

İTÜ Çekirdek olarak InsurTech programı kapsamında, sigorta sektöründe faaliyet gösteren İTÜ ARI Teknokent girişimcilerini ve firmalarını 9 paydaş sigorta firmamız ile Yatırımcı Demo Day’imizde buluşturduk.

Sen de InsurTech Programı’nı destekleyen Agito, AkSigorta, Allianz, AvivaSA, Eureko Sigorta, Güneş Sigorta, HDI Sigorta, Sigorta Cini ve Vakıf Emeklilik firmaları ile bir araya gelmek istiyorsan hemen başvur! Son başvuru tarihi 19 Temmuz.

“Startuplarda Sermaye Yönetimi ve Çalışma Kültürü” Etkinliğimizi Gerçekleştirdik!

Edelkrone ve Workhow Kurucusu Kadir Köymen ile tek kişi olarak başladığı ve yatırım almadan ilerlettiği girişimcilik hayatındaki deneyimlerinden yola çıkarak “Startuplarda Sermaye Yönetimi ve Çalışma Kültürü”nü konuştuk.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close