İTÜ Çekirdek ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan Big Bang Start-up Challenge etkinliğimizin 8.’sini 28 Kasım’da gerçekleştirdik. Girişimcilerimize toplamda 52 milyon TL’yi bulan kaynak ulaştıran Big Bang 2019, yazılı ve görsel basında da ilgi gördü.

Big Bang 2019, Yeni Bir Rekora İmza Attı

Dünyanın girişimcilere en fazla kaynak ulaştıran etkinliği “Big Bang Start-up Challenge” bu yıl yeni bir rekora imza attı. Big Bang’te sahneye çıkmaya hak kazanan 20 finalist ve fuayede yer alan bazı yarı finalist gruplar ile ikinci tur yatırımlarını alan İTÜ Çekirdek girişimleriyle birlikte 52 milyon TL’lik ödül, nakit ve yatırıma ulaşılarak; bir önceki yıl dağıtılan kaynak ikiye katlandı.  52 milyon TL’nin yaklaşık 48 milyon TL’si yatırım olarak girişimcilerle buluşurken, 2019 Türkiye girişimcilik ekosisteminin ilk 3 çeyreğinde alınan yatırımın yarısının; yalnızca bir gecede dağıtılması da Big Bang’in gücünü gösterdi. Sahneye çıkan 20 finalist arasından en çok desteği alan ilk üç girişim Parxlab, Sensemore ve Earnado oldu.

Big Bang 2019’den detaylar burada.

EuroAsian Startup Award’ta Bölge Birincisi İTÜ Çekirdek

Avrasya ülkelerinin dahil olarak, 20 farklı kategoride yarıştığı EuroAsian Startup Awards’ta sizlerin de desteği ile “en iyi hızlandırıcı/kuluçka kategorisinde” bölge birincisi İTÜ Çekirdek oldu. Şimdi hedefimiz Global Startup Awards’ta dünya birincisi olmak.

Quant Co, Vattenfall ile İş Birliğini Duyurdu

Quant Co, İsveçli enerji devi Vattenfall ile başladığı iş birliğini duyurdu. Avrupa’nın da en büyük enerji şirketleri arasında yer alan Vattenfall, Quant Co’nun geliştirdiği yapay zeka platformunu İsveç’teki bölgesel ısıtma sistemlerinin maliyet ve konfor yönetimini yapmak için kullanacak.

Ioned Kurucusu Berkay Şamiloğlu Forbes Dergisi’nin 30Altı30 Listesinde

AF hastalarının erken tanısında kullanılacak, AI destekli wireless EKG cihazı üreten Ioned girişimi kurucusu, G4A 2018’in kazanan girişimcilerinden Berkay Şamiloğlu Forbes Dergisi’nin başarıyla ilham veren 30Altı30 listesinde yer aldı.

Kodeco’nun kurucusu Kerem Odabaşı SLUSH’ta

Avrupa’nın en büyük girişimcilik etkinliklerinden biri olan SLUSH’a Kodeco’nun kurucusu Kerem Odabaşı konuşmacı olarak davet edildi. 21-22 Kasım Helsinki’deki etkinlikte ‘Yarının Ulaşım Servis ve Altyapıları’ üzerine seminer verdi.

Winergy CNN Türk Ekranlarındaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Winergy, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Teknoloji Her Yerde programına konuk oldu.

Nanomik Biotechnology Co., ClimateLaunchpad Global Grand Finale’den Ödülle Ayrıldı

Nanomik Biotechnology Co., çevreci girişimleri destekleyen organizasyon ClimateLaunchped tarafından düzenlenen Global Grand Finale etkinliğinde “DeepTech” kategorisinde ödül kazandı.

Genel Müdürümüz Doç. Dr. Deniz Tunçalp ve İTÜ Çekirdek Girişimcilerimiz A Haber’deydi

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Lykta Greenbox ve Ecording A Haber’de yayınlanan Teknoloji Çağı programına konuk oldu.

Enwair Batarya, Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nde

Dijital CEO ve Liderler Zirvesi’nde, bataryaların performansını artırmayı hedefleyen Enwair Batarya girişimi kurucu ortağı Neslihan Yuca konuşmacı olarak yer aldı.

The Geyik, Boğaziçi Bilişim Ödülleri’nde Aday Gösterildi

The Geyik, Boğaziçi Bilişim Ödülleri’nde ‘YILIN EN İYİ İÇERİK SİTESİ’ adayı seçildi.

Scoutium ve Avokadio A Haber Ekranlarındaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Avokadio ve İTÜ ARI Teknokent firmalarımızdan Scoutium A Haber ekranlarında yayınlanan Teknoloji Çağı programına konuk oldu.

İTÜ Çekirdek Girişimcileri Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’ndeydi

İTÜ Çekirdek koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Erçek ve AkıllıBes kurucusu Onur Yurtsever Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin panel bölümünde konuşmacı olarak yer aldı. İTÜ Çekirdek girişimlerinden Ludens Robo Advisory, UlakFin, FonRadar, NakitAl ve Resardis de stand alanındaydı.

Evana, Teknoloji Her Yerde Programına Konuk Oldu

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Evana, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Teknoloji Her Yerde programına konuk oldu.

Allianz, Anadolu Sigorta ve ING Bank Demo Day’de

İTÜ Çekirdek’in 40’ı aşkın paydaşı girişimcilere destek olmaya devam ediyor. Kurumsal paydaşlarımız arasında yer alan AGITO, ING Bank, Allianz ve Anadolu Sigorta, olası iş birlikleri için İTÜ Çekirdek girişimcilerini dinledi.

Big Bang Girişimleri Bir Araya Geldi

2019 Big Bang girişimleri, geçmiş dönemlerde Big Bang’de yer almış girişimlerle bir araya geldi. Bu sene Big Bang fuayesinde 81, sahnede ise 20 girişim yer aldı.

Genel Müdürümüz Doç. Dr. Deniz Tunçalp ve İTÜ Çekirdek Girişimcilerimiz TRT Haber’deydi

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürümüz Doç. Dr. Deniz Tunçalp, İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Meinox, Meşk ve Facilis Racing TRT Haber’deydi.

Prosoft VR, CNN Türk Ekranlarındaydı

İTÜ Çekirdek girişim Prosoft VR, CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Teknoloji Her Yerde” programına konuk oldu.

Parxlab ve Earnado Ekotürk TV Ekranlarındaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerimiz Parxlab ve Earnado, Ekotürk TV ekranlarında yayınlanan İş’te Fikir programına konuk oldu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close