İTÜ Çekirdek olarak, kurulduğumuz günden bu yana farklı sektörlerdeki öncü girişim ve girişimcileri destekleyerek, onların hızlı büyüyen ve ölçeklenebilir bir iş modeline sahip start-up’lar olmalarını amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda, dünyada 35’ten fazla ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 50.000’i aşkın başvuru aldık ve geçen 10 yıllık sürede 3.000’i aşkın girişime ve 6.000’i aşkın girişimciye destek olduk. Desteklediğimiz girişimlerinden 890’ı şirketleşti, bu girişimler 2.8 milyar TL’yi aşan değerlemeye ulaştı, 325 milyon TL’yi aşan yatırım aldı ve 370 milyon TL’den fazla ciro elde etti.
HEMEN KAYIT OL
Yol arkadaşlığı yaptığımız binlerce girişimcimizin başarı ve gurur dolu anlarına şahitlik ettiğimiz bu süreçte; teknolojileri, topluma sundukları fayda ve ekosisteme kattıkları değer ile alanında öncü olan girişimlerimizin başarı hikayelerini sizin için derledik.
Bu yazımızda birbirinden başarılı girişimcilerimizin sadece birkaçı yer alıyor. Süreç içerisinde bu listeye yerelde ve globalde başarı elde etmiş nice İTÜ Çekirdekli girişimlerimizi eklemeye devam edeceğiz. Bizi takipte kalın!
Acrome: Sunduğu bulut çözümleri ile eğitim teknolojilerini daha erişilebilir kılan Acrome, AWS Edstart üyesi olup Boğaziçi Ventures ve AKPortföy tarafından yatırım aldı.

Adlema: Üretim tesisleri için sızdırmazlık test cihazları geliştiren Adlema, geliştirdiği ilk ürünüyle Aselsan Hassas Optik, Tofaş, TÜBİTAK Sage, Eraser Medikal’in de aralarından bulunduğu firmalara satış yaptı.

Adgager: Geleceğin Pazar Araştırmaları mottosuyla pazar araştırma sektörüne yüksek teknolojisiyle yeni bir soluk getiren Adgager, Türkiye’deki tüm yatırımcı ve ortakların hisselerini satın aldı, yeni stratejik global ortaklıkları ve 200+ müşteri, 1500+ araştırmayla beraber şirket değerini 20 kat büyütmeyi başardı.

Akıllı Magnet: Tüketicilerin telefonlarına yeni bir uygulama indirmesine gerek kalmadan sadece telefonlarını buzdolabı magnetlerine dokundurarak sipariş verebilmelerini sağlayan Akıllı Magnet, Türkiye’nin önde gelen birçok markasının mağaza ve ürünlerinde yerini aldı.

Algae Biodiesel: Küresel ısınmayı azaltmak için atık suları ve baca gazlarını arıtarak mikroalglerden biyoyakıt ve kimyasal üretimi yapan ALGBIO; üretim hacmini 4 tona çıkardı, US EO tarafından ‘Globalde Sosyal Etki Yaratan Girişim’ ve Hello Tomorrow tarafından ‘Deep–Tech Pioneer’ seçildi.

Anlatsın: Kurumların çalışanlarıyla birlikte en kolay şekilde video içerikler üretmesini sağlayan anlatsın, bugüne kadar 100’den fazla kurumdan 1000’den fazla çalışanın 10,000’den fazla video ile tecrübelerini anlatmasını sağladı.
![Kariyer sosyal ağı Anlatsın.com, 2018 yılına dair verilerini paylaştı [İnfografik] - Webrazzi](https://cdn.webrazzi.com/uploads/2019/02/anlatsin_hd.jpg)
Archmir: Oto kaza hasar süreçlerini yapay zekâ ve görüntü işleme teknolojileriyle uçtan uca dijitalleştiren Archmir, birçok sigorta şirketi ile iş birliği kurdu ve 2,5 milyon dolar değerleme elde ederek yatırım aldı.
Arkim: Doğal kalsiyum atıklarından gıdaların raf ömrünü uzatan hammadde üreten Arkim, bugün tüm dünya genelinde yaklaşık 38.000.000 kg gıdanın doğal yollarla raf ömrünün uzamasını sağlayarak israf olmasını engelledi.
Artiwise: Doğal dil işleme ve yapay zekâ destekli müşteri deneyimi ve pazar analizi platformu ile kurumların müşteri deneyimlerini ölçekleyip, iyileştiren ve alınacak aksiyonları belirleyen Artiwise; 1.500 kullanıcısı, aylık milyonlarca veri analizi kapasitesi ve 6 dilde desteği ile Türkiye’de sağladığı başarıları Microsoft GrowthX programı ile yurt dışına taşıyor.

Arvia: Firmaların yüz yüze yaptıkları tüm görüşmeleri web sitelerine taşıyarak verimli bir şekilde satış, pazarlama yapabilmelerini ve müşteri desteği verebilmelerini sağlayan Arvia, görüntülü görüşme alanında dünya çapında 20’den fazla kurumsal firma ve 500’ün üzerinde KOBİ’ye hizmet veriyor.

Avokadio: Nefes analizi yaparak kişiselleştirilmiş beslenme tavsiyesi sunan Avokadio; Hello Tomorrow tarafından “Deep Tech Pioneer” seçildi ve Paris’te gerçekleştirilecek Avrupa’nın en büyük teknoloji etkinliğine katılmaya hak kazandı.
AxolotlBio: Yapay doku ve organ çalışmaları gerçekleştirmesi üzerine 3 boyutlu biyoyazıcılar geliştiren Axolotl Biyosistemler, 10’dan fazla ülkede ve 100’e yakın üniversitede doku mühendisliği çalışmalarının teknolojik altyapısını sundu.
Bak-Tek: Atık suların içindeki organik atıkları, doğa dostu bakteriler ile suya çeviren ve okyanuslardaki petrol atıklarını yok edip doğanın korunmasına yardımcı olan Bak-tek; Avrupa Komisyonunca 3 kez “Seal of Excellence” ile taçlandırıldı ve Türkiye ile yurtdışında 100’ün üzerinde noktada 100’un üzerinde faaliyet gösteriyor.

BenzinLitre: “En Yakın İstasyon!” sloganıyla, sürücülere uygulama içerisinde istasyon, dinlenme tesisi, elektrik şarj noktası, tarihi yerler ve daha nice filtreden yararlanma fırsatı sunan BenzinLitre, bugüne dek 15 global otomotiv markası, 5 global akaryakıt firması ve 8 banka ile iş birliği çalışması gerçekleştirdi ve 3 ülkede 400.000’in üzerinde sürücüye ulaştı.

Blindlook: Görme engelliler için özgürlük teknolojileri geliştiren BlindLook, 2 yılda yerli ve yabancı 8 ödül kazandı ve 25’ten fazla kurumsal partnerlik kurup 300.000’i aşkın görme engellinin hayatına dokundu.
Bren: Kendi enerjisini üreten akıllı sensör teknolojisi ve endüstriyel IoT ürünleri geliştiren Bren, 2021 yılında buhar teknolojisini kullanan müşterilerine 1 yıldan daha kısa sürede yatırım geri dönüşü ile ortalama %11 enerji tasarrufu sağladı ve 23 kurumsal müşteriye 6 farklı ülkede satış operasyonlarını sürdürüyor.

Bugbounter: Binlerce siber güvenlik araştırmacısıyla şirketlerin güvenlik açıklarını keşfetmesine olanak sağlayan Bugbounter, 6 ay içinde 500’den fazla güvenlik açığının bulunmasına aracı oldu.

BulutKlinik: Doktorların kliniklerini ve hastalarını takip edip yönetebilecekleri; hastaların ise diledikleri doktorlara kolayca ulaşım sağlayarak online muayene olup, reçete yazdırabileceği bir dijital hastane olan BulutKlinik, bugüne dek 5.000’den fazla hekim ve 1.300,000’den fazla hasta tarafından tercih edildi.

Bunsar: Moda perakende endüstrisi için teknolojiler geliştiren Bunsar, Nvidia tarafından “giyim perakendesini değiştirecek girişim” olarak gösteriliyor ve müşteri portföyüne sektörün önde gelen firmalarını katarak büyümeye devam ediyor.

BuyBuddy: Geliştirdiği IoT teknolojileri ile perakende alanında akıllı çözümler sunan BuyBuddy, 20.000’den fazla ürünü dijitalleştirdi, 2 milyondan fazla müşteri davranışını inceledi ve 3.500 hırsızlık girişimini kaydetti.

Büyütech: Araçların dünyayı insanların algıladığı gibi 3 boyutlu algılamasını sağlayan Büyütech, Farplas’tan aldığı 2,5M euro değerindeki yatırım ile Türkiye’nin ilk otomotiv standartlarında kamera fabrikasını kuruyor.

Byqee: Herhangi türdeki bir bisikleti dakikalar içinde elektrikli bisiklete dönüştüren Byqee, kuruluşundan itibaren bir sene içerisinde 180’in üzerinde müşterisini elektrikli bisiklet konforuyla buluşturdu.

Car4Future: Elektrikli ve otonom araçlar için enerji paylaşım yazılımı ve enerji transfer donanımı olan Car4Future, kuruluşundan bu yana şarj ekosistemi teknolojilerinde öncü oldu ve 100.000’in üzerinde istasyon ile Türkiye’de ve Kuzey Avrupa ‘da elektrikli araç sürücülerinin doğrudan hayatını kolaylaştırıyor.

CarPal: Arabaları bağlantılı ve akıllı hale dönüştüren CarPal, merkezi ABD olmak üzere 20 ülkede 10’dan fazla kurumsal müşterisi ile milyonlarca sürücüyü bağlantı hale getirerek milyarlarca dolarlık yeni iş modellerini hayata geçiriyor.

Cineshort: 90’dan fazla ülkeden yüzlerce yönetmenin filmini platformunda küresel ölçekte yayınlayan Cineshort, kısa film endüstrisinin gelişimine finansal destek sağladı, ulusal ve uluslararası birçok prestijli şirketle iş birliği gerçekleştirdi ve karanlıkta kalmış filmleri herkes için erişilebilir kıldı.

Databin: Yapay zekâ, blockchain ve büyük veri analizi teknolojilerini birleştiren Databin, kurumların KVKK ve GDPR gibi ulusal ve uluslararası Kişisel Veri Koruma Kanunlarına eksiksiz ve sürekli uyum sağlamasını mümkün kılan ilk ve tek entegre yazılım paketini üretti.

Delifer Enerji: Kayısı çekirdeğinden elde edilen biyoplastik malzemesi ile su tasarrufu sağlayan perlatörler üreten Delifer Enerji; iklim değişikliği sebebiyle meydana gelen kuraklığa karşı, son 1 yılda 500.000 hanede 4,5 milyon ton su tasarrufu yapılmasını sağladı.
Devlynk: Freelance yazılımcılar ile proje sahiplerini bir araya getiren Devlynk, kayıtlı onlarca teknoloji ve binlerce yazılımcı sayısına ulaştı.

Drivee: Trafik kazalarını otomatik algılayarak, acil müdahale ekiplerinin olay yerine hızlıca ulaşmasını ve yaralıların hayata tutunmalarını sağlayan Drivee, yılda ortalama 83 kişinin hayatını hızlı müdahale sayesinde kurtarılmasına destek oluyor.
Earnado: Google, Facebook ve sektör verilerinden hareket ile dijital pazarlama kararları veren Earnado; 2 yıl içerisinde 10 farklı ülkede hali hazırda 200’e yakın müşteriye ulaştı. 100’den fazla online çalışan ile hızla büyüyen Earnado, Amsterdam’da ofis kurdu.
_9RAKCE1WV4.png)
Ecording: Küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri geliştiren ecording; geliştirdiği ecoDrone’lar ile bugüne dek 3,3 milyon tohum topunu toprakla buluşturdu ve 2021 itibarıyla üzerinde ecoDrone etiketi bulunan 4,5 milyondan fazla ürünle tüketicilerin uzaktan doğaya dokunmasını sağladı.

Enwair: Ticari olarak kullanılan anot ve katotlardan daha yüksek ömre sahip elektrotlar geliştirerek elektronik ve otomotiv sektörüne lityum iyon batarya tedarik etmeyi hedefleyen Enwair, sağladığı ileri teknolojiler ile 2021-2026 tahminlerinde dünyadaki önemli silisyum anot kilit firmaları arasında gösterildi.

ETasin.com: Taşınma sürecinde ihtiyaç duyulan birçok hizmeti yetkin hizmet sağlayıcılarıyla tek bir talep ile anında fiyatla sunan etasin.com, Türkiye’nin ilk anahtar teslim taşınma platformu oldu ve 4,83/5’lik yüksek müşteri memnuniyeti ile son bir yılda 6 kat büyüdü.

Evecrude: Dijital projeler üreten ve CGI modeller tasarlayan bir entertainment yapılanması olan EVECRUDE, bugüne dek 17 farklı firma ile çalıştı ve sosyal medyada 20 milyonun üzerinde etkileşime ulaştı.

Eyecheckup: Erken teşhis sayesinde sağlıklı insanların görmeye devam etmesini sağlayan yapay zekâ sistemi olan Eyecheckup, calışan popülasyonda görme kaybını önleyen ilk yerli girişim oldu ve Canon, Optomed ve Bayer G4A gibi dev markalar tarafından desteklendi.

Eyedius: Mevcut güvenlik kameralarını, geliştirdiği yapay zekâ teknolojisi ile riskli durumları gerçekleşmeden haber veren akıllı güvenlik sistemine dönüştüren Eyedius, 8 yılı aşkın yapay zekâ Ar-Ge deneyimi, patentli ve ödüllü teknolojileri ile her ölçekten işletmeye uygun güvenlik çözümleri sunuyor.

Fabrikatör: Hızla büyüyen e-ticaret girişimlerine akıllı tedarik planlama çözümleri sunan Fabrikatör; 52 farklı ülkeden girişimcilere hizmetlerini ulaştırdı.
Facilis Racing: Yarış otomobilleri için yüksek hassasiyetli setup ürünleri geliştiren ve 1 saatlik ayar süresini 3 dakikada otomatik olarak yapan Facilis Racing, GT4 Avrupa serisinin tüm yarışlarına katılarak ürünlerinin saha testlerini bitirdi.
FakeRadar: Kurumların, bankaların ve VIP’lerin adına açılan sahte hesapları anında tespit edip kapattıran FakeRadar; şimdiye kadar 10.000’i aşkın kişinin sosyal medyada dolandırılmasını engelledi.

FilameX: 3 boyutlu yazıcılar için materyal üretimine farklı bir soluk getiren FilameX; patentli teknolojisi ile fabrikalarda üretilen filamentlerin ofis ortamında üretilebilmesini sağlıyor.
Givin: Tüm ürün ve hizmetlerin bağış karşılığında satılabilmesini sağlayan Givin, bugüne kadar binlerce çocuğun ve gencin eğitimine destek oldu.

GmPly: Eğitim şirketleri ve kurumsal şirketlerin eğitim departmanları için ücretsiz interaktif video eğitimleri oluşturabilmelerine imkân veren GmPly, toplam 400.000 lisans satışı yaptı ve 200.000’den fazla aktif kullanıcıya ulaştı.

Gnarly Game: Rekabetçi ve sosyal oyunlar geliştirmeyi amaç edinen Gnarly Game, ilk oyunu Cetchy ile toplam 100.000’i aşan maç sayısına ulaştı.
Hagelson: Atık halıları geri dönüştürüp sürdürülebilir plastik hammadde üreten Hagelson, bugüne kadar 525.000 kg zararlı madde salınımını engelledi, 1.660 evin 1 aylık enerjisini geri kazandı ve 6.700 m3 suyu kirlenmekten kurtardı.
HemenYolda: Restoranlar için akıllı paket servis yazılımı olan HemenYolda; son 1 yıl içerisinde 4 milyondan fazla sipariş teslimatının en verimli şekilde yönetilmesine aracılık etti.
Hergele: Yerli elektrikli scooter üreticisi ve e-mobilite araç paylaşım teknolojik altyapı sağlayıcısı Hergele, Migros ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda lojistik sektöründe kullanım için geliştirilen depo içi toplama aracı WaMo ürünü ile ortak patent aldı.

Hexagon: Polimer ve polimer matrisli kompozit malzemeler üzerine teknik bilgi üreten Hexagon, kuruluşunun 3. yılında 4. TÜBITAK Ar-GE proje desteğini almaya hak kazandı.

Hextech Green: Geliştirdiği teknoloji ve ürettiği ürünlerle dış ortam koşullarından etkilenmeden, yapay zekâ destekli makinelerle kimyasal kirliliği olmayan gıdalar üretilmesine olanak sağlayan Hextech Green, son 3 yılda üretim kapasitesini 60 kat artırdı ve ürünlerini 8 körfez ülkesinde tescil ettirip sertifikalandırılarak satışa sundu.

Hummingdrone: Otonom endüstriyel insansız hava aracı sistemleri geliştiren Hummingdrone; Türkiye’deki onlarca üreticiye daha sağlıklı, daha düşük maliyetli ve daha ekolojik tarımsal üretim yapma imkânı sunuyor.

Hyggefoods: Bitkisel içeriklerle hayvansal gıdaların alternatiflerini üreten gıda teknoloji şirketi Hyggefoods; International Trade Council Go Global Awards’ta gıda alanında dünya üçüncüsü seçildi, TÜBİTAK onaylı bitkisel süt ve süt teknolojileri ve bitkisel et ve et teknolojileri ile Türkiye’nin bu alandaki ilk entegre tesisini açıyor.

Ikarus HR: Bilişim sektöründeki kurumları doğru adaylar ile buluşturan Ikarus HR, CV skorlama, eğitim ve danışmanlık kapsamında 6.000’i aşkın yeteneğin gelişimine destek oldu.

Inner Joy App: Kişiselleştirilmiş bir meditasyon deneyimi ile hayatın her anında kullanıcılarını rahatlatan Inner Joy App, dünya çapında 5 dilde 3,2 milyon dakikadan fazla meditasyon ile binlerce kullanıcısının hayatına dokundu.

IUGO: Bağlantılı araç teknolojilerine yepyeni çözümler getiren iUGO, Türkiye’de Koç Holding’in lisans haklarına sahip olduğu dünyanın en büyük araç paylaşım markası Zipcar’ın tüm teknolojik altyapısını ve ürün geliştirmesini sağlıyor.

İltema: Malzeme, mühendislik, tekstil ve nanoteknoloji gibi farklı disiplinleri bir araya getirerek yeni nesil ısıtıcı kumaş teknolojisi üreten İltema, bir patent ve iki faydalı model alarak Türk Patent Enstitüsü’nden iki gümüş madalya ile ödüllendirildi ve katıldığı pek çok yarışma ve hızlandırma programlarında on beşten fazla ödül aldı.
İnteraktif Kredi: Banka kredileri, kiralama işlemleri ve borçlu alışverişlerde borcun geri ödenip ödenmeyeceğine ilişkin finansal raporların hazırlanarak güven puanına dönüştürülmesini sağlayan İnteraktif Kredi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ekosisteme kredi danışmanlığı hizmetini getirdi ve yüz binlerce kullanıcının borç alabilmesini kolaylaştırdı. Kuruluşundan bu yana çeşitli ödül ve yatırımlar alarak şu anda 500.000’den fazla mutlu müşteri yaratmayı başardı.

Kahvegibikahve: Nitelikli çekirdekler ve fiber filtre ile makinesiz kolay filtre kahve sunan Kahvegibikahve, 500.000’den fazla kahve keyfini kolaylaştırdı.
Kobaküs: Tüm banka hesaplarınızı bir tek platform üzerinde, aynı anda ve yüksek güvenlikle yönetmenizi sağlayan Kobaküs, geleceğin finansını inşa etme hedefiyle kullanıcılarının 3.000’den fazla Avrupa ve MENA bankalarına ulaşmasını sağlıyor.

Kodeco: Temiz enerji ve dijital servislerle geleceğin akıllı ulaşım araçlarını tasarlayan ve geliştiren KODECO, uluslararası otomotiv şirketi FEV ile beraber otonom kampüs aracı OTOMOD’u geliştirerek, İTÜ ve İzmir’de testlerini gerçekleştirdi.
Laska Energy: ‘Çevre dostu ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla ömrünü tamamlamış lastikleri ileri dönüştüren yüksek teknoloji firması Laska; geri kazanılmış karbon siyahı (rcb) üzerine sürdürdüğü Tofaş-Fiat iş birliği ile birlikte otomotiv sektörü için kauçuk parça üretiminde kullanılabilecek nitelikte karbon siyahı üreten dünyadaki iki girişimden birisi oldu.
Lumnion: Yapay zeka ve makine öğrenmesi tabanlı sigorta fiyatlama platformları geliştiren Lumnion; Insurtech Hub Munich ve InsurLab Germany Köln tarafından davet alarak iş ortakları arasına dahil edildi, DIA Community tarafından 2021 yılında izlenmesi gereken 100 sigorta teknolojileri şirketi arasında gösterildi.
Lumos: GHz Burst teknolojisi ile lazer dünyasında çığır açmayı hedefleyen Lumos, VSY Biyoteknoloji ile beraber yürüttüğü göz içi lens kesme çalışmaları için Avrupa Birliği’nden 150.00 Euro hibe aldı.
Magnus: Yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu olan Magnus AI, yatırımcıların risk profili, beklentileri ve kısıtları doğrultusunda optimal varlık dağılımı sağlıyor ve 420.000 dolarlık son yatırımıyla büyümesini sürdürüyor.

Melo App: Radyoterapi lineer hızlandırıcı cihazlar için mekanik kontrol hizmeti sunan MD ARGE, dünyada ilk defa kullanıcı hatalarından bağımsız bir şekilde kanser tedavisinde kullanılan Medikal Linak cihazlarının kontrollerini yapabilen cihaz geliştirdi.

Melo App: Kişisel bakım ve güzellik hizmetini bulundukları konumda almak isteyen müşterilerle, güzellik profesyonellerini tek platformda buluşturan Melo App; 1.200 Melo sanatçısı ile 16 şehirde 15.000 müşterinin bakım hizmetini evinde almasını sağladı.
Mips: Sağlık çözümleri sunan Mips Medical, evde sperm testi yapmayı sağlayan Menlab cihazının seri üretimine başladı ve ürün geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Mikro-P: Bina girişlerinde personel takibi yapmak ve yetkisiz personelin iş makinalarını kullanmasını önlemek üzere tasarlanan Mikro-P Robotics, Sense-I isimli ürünüyle K.V.K.K. uyumlu yüz tanıma, personel takibi, maske kontrolü ve ateş kontrolü yapabilen biyometrik güvenlik sitemleri tasarlayıp üretiyor.

Missafir: Kısa ve orta dönemli ev kiralamalarında ilan yönetimi, dinamik fiyatlandırma ve teknolojik altyapılı operasyonel destek hizmeti sunan, ev sahipleri ve konuklar için tüm süreci uçtan uca yöneten Missafir, kurulduğu günden bu yana Türkiye ve Kıbrıs’ta toplam 50’den fazla lokasyonda 600’ün üzerinde ev sahibine stressiz ve güvenli bir kazanç fırsatı sağladı ve 20.000’e yakın misafiri ev konforu ve 5 yıldızlı otel kalitesiyle ağırladı.
MoovBuddy: Fiziksel sağlık uygulaması olarak tüm dünyadan kullanıcıların ağrısız, güçlü ve motive kalmasını sağlayan kişisel egzersiz asistanı MoovBuddy, 80’den fazla ülkeden kullanıcıya ulaştı.

Mottojoy: seyahat acenteleri ve tekne sahipleri ile tatilcileri buluşturan mobil pazaryeri Mottojoy, 1.000’in üzerinde acente ve 2.000’in üzerinde tekne entegrasyonu gerçekleştirdi.
Nanomik: Tarım ve gıda sektörüne doğal çözümler sunan Nanomik, şimdiye kadar deep-tech ödülü dahil 20’nin üzerinde ödülün sahibi oldu ve 25.000 tonun üzerinde gıdayı korudu.

NextHorizons: Otomotive yönelik yapay zeka tabanlı robotik teknolojiler geliştiren NextHorizons, sahada 3000 saat üzeri test edilen teknolojisi ile iş güvenliği ve taşıma verimliliğini arttırıyor.

Nowhere Studios: PC ve konsollar için bağımsız oyunlar geliştiren Nowhere Studios, oyunlar için geliştiği teknolojileri global teknoloji şirketlerine pazarlıyor.

Octo: Topluluk yönetim platformu Octo, kurulduğu günden bu yana 40’ın üzerinde topluluğun iletişimini dijitale taşıdı ve 65.000’i aşkın topluluk üyesinin etkileşimini artırmasına katkıda bulundu.

Okul.com.tr: Okul arayan veli ile okuluna öğrenci arayan okul yetkilisini buluşturan Okul.com.tr, Türkiye’nin en büyük eğitim platformu olarak yıllık 20 milyon sayfa gösterimine ulaştı ve 4,5 milyon aileyi çocukları için aradıkları özel okullarla buluşturdu.
Ordinap: Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere destek olan Ordinap; bugüne dek 200.000’den fazla öğrenci tarafından kullanıldı, öğrencilerin 3 milyon defa test çözmelerini sağladı ve çözülemeyen 80.000’in üzerinde soruya çözüm buldu.
Orthero: Dişleri olması gereken ideal pozisyona getirecek ortodontik bir çözüm olan Orthero, kendi yazılım gücü ve sahip olduğu teknolojileri ile şeffaf plakla ortodonti tedavisinde; 12+ ülke, 2.000+ hekim ve 35.000+ vakaya ulaşarak global bir marka olmayı başardı.

Öneriver: Finans kurumlarına dijital varlık yönetimi yazılım ürünleri sağlayan Öneriver, Türkiye’nin ilk baştan-uca robo-danışmanlık altyapısını geliştirdi ve 2020 yılında emeklilik fonları ortalamasının %70 üzerinde getiri sağladı.

Parxlab: Akıllı şehircilikte cadde üstü otoparkların yapay zeka ve IoT destekli sistem ile daha verimli yönetilmesini sağlayan Parxlab; bugüne kadar 4 milyon TL’lik yatırım ile Almanya’da ve Türkiye’de operasyonlarına devam ederken, son bir yılda 20+ kişilik ekibe ulaştı ve cirosunu 3 kat artırdı.

Pin Smart Drink: Himalayalar’da yetişen vitamin ve antioksidanca zengin Moringa yaprakları ile çay yapraklarının ferahlığını buluşturan PIN; Türkiye’deki ilk şekersiz, kalorisiz, koruyucu katkı maddesiz ve renklendirici bulunmayan vitaminli soğuk çayı üretti.

Polenio: Hedef kitleye ulaşarak değerli iç görüler toplanılmasını sağlayan bir dizi bulut tabanlı yazılım üreten Polenio, servisleri aracılığıyla bugüne dek 2 milyonun üzerinde anketin tamamlanmasını sağladı.

Pollective: Şeffaf ve çevik yapısı ile pazar araştırmasını demokratize eden ve herkes için ulaşılabilir bir hale getiren yeni nesil araştırma ve pazarlama platformu Pollective, kurulduğu günden itibaren 170.000’den fazla üyesi ile son kullanıcılar tarafından oluşturulmuş 14.000’den fazla araştırmaya 900.000’den fazla cevap alınmasını sağladı.
Porima: 3D yazıcı sektörüne yeni nesil malzemeler geliştirmek için kurulan Porima, 3 yıl içinde 4000’ini aşkın kullanıcıya 50.000 adetten fazla filament üretti.
Pubinno: Pubinno; bugüne dek 5 farklı ülkede, 20’den fazla şehirde milyonlarca bardak mükemmel bira servis etmiş, 120 milyon litrenin üzerinde su tasarrufu yapılmasını sağladı.

Ravinspect: Kapalı alanlarda çalışan otonom İHA sistemleri geliştirerek insanlı kontrol süreçlerini robotize eden Ravinspect, son 1 yılda 1 milyon TL ciroya ulaştı ve ekibini 2 katına çıkardı.
Reminis App: Profesyonel Fotoğrafçılığı ulaşılabilir hale getiren Albumera, fotoğrafçının saatlik hizmetini fotoğraf satışına dönüştürerek altıncı ayında, aylık 190.000 TL’lik ihracat gelirine ulaşmıştır.
Repg Energy: Havanın içindeki bağıl nem ve ısı değişiminden faydalanarak elektriğe dayalı güç üreten RePG Enerji, 25+ patent başvurusu ile Türkiye’de girişimcilik alanında patent başvuru sayısı ile 1. sırada yer alıyor. Ayrıca, atık ısılardan düşük sıcaklıkta elektrik üreten ve tüm fikri sınai mülkiyet hakları RePG’ye ait olan bir sistem üzerine çalışmalarına devam ediyor.

Rimuut: Freelance çalışanların faturalandırma, tahsilat, sözleşme gibi ticari ve idari problemlerini çözüm sunan Rimuut, 100’ü aşkın ülkeden 40.000 bağımsız profesyonel ve 5.000 işletmenin güvenle çalışmasını sağladı.

SmartAdvice: Yapay zekâ desteğiyle bireylere öneriler sunarak, bireysel emeklilikte doğru yatırım kararları alınmasını sağlayan SmartAdvice, 170.000 kullanıcıya ulaştı ve 1,2 milyar TL değerinde varlığın yönetilmesine yardımcı oldu.

Scoutium: Güçlü teknolojik altyapısıyla futbolcuları, federasyonları ve futbolseverleri bir araya getirerek futbolcuların keşfedilmesini sağlayan Scoutium; şu ana kadar 2.7 milyon dolar yatırım aldı ve operasyonlarına Almanya, Polonya ve Türkiye’de devam ediyor.
Searover: Geliştirilebilir sensör ve ekipmanlara sahip, uzaktan kontrollü, modüler su altı robotu ile zorlu su altı çalışmalarını kolaylaştıran Searover, teknolojisi ile endüstride birçok probleme çözüm getirirken ürünleri ve saha tecrübesi ile kısa sürede ticarileşti.

Sensemore: Sunduğu kestirimci bakım çözümleri ile makine arızalarını 4 ay önceden tespit eden Sensemore, 9 ülkede 40 kurumsal müşteriye ulaştı ve kullanıcılarına yıllık bazda 10 kat yatırım getirisi sağladı.
Shiftplanner: Firmaların vardiyalı personel yönetim süreçlerini dijitalleştiren Shiftplanner; çoklu ülke ve marka yönetimi, çoklu dil desteği ve yetki bazlı esnek kullanım gibi özellikleriyle, farklı sektör ve boyutlardaki tüm firmaların kendilerine en uygun vardiya yönetim yazılımını kullanabilmesine imkân sunuyor.

Simularge: Kodsuz AI platformu ile, fabrikaların kendi endüstriyel yazılımlarını geliştirmesine olanak sağlayan Simularge Global, patentli teknolojisi ile üretimdeki kayıpların %50’ye varan oranlarda azalmasını sağladı.

Spechy: Tüm iletişim sistemlerinin tek ekrandan yönetilmesini sağlayan müşteri deneyimi platformu Spechy; eşsiz omnichannel yapısı sayesinde Alesta Yatırım’dan 2 milyon TL değerinde yatırım aldı.
Spiky.ai: Öğrenciler, eğitmenler ve kurumlar için performans ölçümlemesi, öğrenme yolu modellemesi ve veri analizi yapan Spiky.ai, toplantı analizlere başlamasıyla birlikte son 1 ay içerisinde 30 şirketi bekleme listesine kattı.
Stork Camper: Doğa ve macera tutkunu insanların hayatlarına fonksiyonel, estetik ve özgürlükçü çözümler üreten Stork Camper, prototip ürün testlerinin tamamlanmasının ardından 2021 itibariyle satışa başladı. 
Stroma Vision: Sürücülerin ve kritik alanlarda çalışanların uykusuzluk, dikkat dağınıklığı ve duygu değişimlerini görüntü işleme teknolojisi ile anlık olarak takip eden Stroma, Chicago merkezli mHUB Donanım Geliştirme Laboratuvarı ile mHUB iş ortaklarından yatırım aldı ve çalışmalarına Chicago’da devam ediyor.
Syntonym: Görsel verileri kayıpsız bir şekilde anonimize ederek GDPR/KVKK uyumlu hale getiren Syntonym, İngiltere’de yayınlanan Best UK Privacy Startups & Companies listesine girmeyi başararak ödüle layık görüldü.
Teleporter: Sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak tüm dünyadan oyun severleri tek bir dijital sosyal evrende bir araya getiren Teleporter, bugüne dek Türkiye’den ve Silikon Vadisi’nden 1 milyon doların üzerinde yatırım aldı ve dünyanın her yerinden on binlerce kullanıcıya ulaştı.

Tospaa: Çocuklar için oyun tabanlı bilgi-işlemsel düşünme araçları üreten Tospaa, ürünleri ile yüz binlerce öğrenciye oyun dolu bir kodlama deneyimi sundu.

Unogo: Fonksiyonel gıda alanında özgün ve yenilikçi ürün geliştiren Unogo, 5 marka ve halk sağlığını ön plana alan 20’den fazla inovatif ürünüyle 2 kıtaya ihracat yapıyor ve uluslararası zincir marketler, sanal pazaryerleri ve eczanelerde satışa sunuluyor.

Vagustim: Dijital sağlık teknolojisi alanında cihazlar geliştiren Vagustim, dünya genelinde incelenen 188 nöroteknoloji girişimi arasından en fazla gelecek vadeden 5 girişimden biri olarak gösterildi ve Harvard’ın da içerisinde olduğu birçok üniversiteye satış yaptı.

Virasoft: Yapay zekâ ile kanser tanı ve tedavi süreçlerine yardımcı olan Virasoft, 20’den fazla hastaneye dijital patoloji çözümleri sunuyor ve aldığı 2,5 milyon dolarlık yatırımla Amerika’ya açılıyor.

Vivoo: Kişilerin kendilerini evde idrar testleri ile takip etmesini sağlayan ve kişiselleştirilmiş tavsiyeler veren Vivoo, 50.000 uygulama kullanıcısı ile birlikte 60’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Vsight: Endüstriyel artırılmış gerçeklik platformu sayesinde kurum çalışanlarının akıllı gözlük ve mobil cihaz yazılımları ile daha performanslı çalışmalarını VSight, Estonya’da düzenlenen StartUpDay 2021’de 51 Avrupa ülkesi ve 330 startup arasından ilk sırada yer aldı ve farklı alanlarda yaklaşık 350.000 Euro değerinde yatırım kazandı.

WalkOVR: Sanal gerçeklik gözlüklerini takan herkesin yer değiştirmeden serbestçe hareket edeceği bir kontrol platformu olan WalkOVR, ABD ve Japonya başta olmak üzere 50 ülkeden oyuncunun sanal gerçekliği fiziksel olarak deneyimlemesine imkân sağladı.
watchX: 9+ yaş çocuklara kodlamayı öğretici bir akıllı saat olan watchX; Amerika, Japonya ve Çin başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından binlerce kullanıcıya ulaştı ve çocuklar için kodlama eğitimine getirdiği yenilikle İngiltere ve Amerika’dan eğitim ve ürün alanlarında ödüller aldı.

Workiom: Yerli ve ekonomik çevik uygulama geliştirme platformu Workiom, esnek ve hızlı şekilde değiştirilebilir çözümleriyle birçok sektör ve ölçekteki 11.000 kullanıcıya ihtiyaçlarına yönelik hizmet veriyor.

Xentron: Akıllı ve bağlantılı vasıta platformu Xentron, Servis 4.0 çözümü Xencheck ile binek, ticari ve ağır vasıta servislerinde 2 milyonu aşkın aracın eksiksiz ve doğru teşhis ile atölyeye kabulünü sağladı ve tüm servis süreçlerini dijitalleştirdi.