HALKLA İLİŞKİLER FAALİYETLERİNDE YAPAY ZEKANIN KULLANIM ALANLARI

Her ne kadar insan varlığına her zaman ihtiyaç duyulacak olsa da daha verimli halkla ilişkiler kampanyaları yürütmek için yapay zekadan faydalanmak da son dönemde popülerleşmeye başlayan yollardan biri haline geldi.
Teknoloji gelişmeye devam ettikçe birçok şirket iş süreçlerini düzene sokmak ve verimliliği artırmak için yapay zekayı daha fazla kullanmaya başlıyor.
Halkla İlişkiler Şirketleri Yapay Zekayı Nasıl Kullanabilir?
Halkla İlişkiler şirketleri, özellikle sıralamaları gereken bilgi hacmi söz konusu olduğunda yapay zekâ kullanımından yararlanabilir.
Halkla İlişkiler firmalarının her zaman en son trendlerden haberdar olmaları ve gündemi yakından takip etmeleri gerekir. Fakat mevcut bilgilerin çokluğu nedeniyle bazı materyallerin gözden kaçırılması ya da ilgisiz materyallerle zaman kaybı yaşanabilir. İşte tam da bu noktada yapay zekayı devreye sokmak akıllıca bir yöntem olabilir.
Şirketler, yapay zekayı kullanarak herhangi bir dijital platformda mevcut olan tüm bilgileri ışık hızında tarayabilir ve programladıkları botlarla belirli kelimeleri ya da cümleleri kolaylıkla arayabilirler. Bu şekilde müşterilerle ilgili her türlü içeriğe ulaşabilir ve zamanlarını sadece önemli olan içeriklere ayırabilirler.
Yapay zekâ, rakip markaların izlenmesi için de iyi bir yoldur. Yapay zekâ botları ile rakip markaların medya faaliyetleri taranabileceği gibi markalar kendileri hakkında çıkan haberlere de aynı şekilde ulaşabilir.
Yapay zekanın otomatikleştirilmiş bilgi tarama süreci sayesinde markalar, hedef kitleleri ile iletişim kurmak için günün hangi saatini tercih etmeleri gerektiğini belirleyebilir. Ayrıca yapay zekadan alınan veriler sayesinde en fazla etkileşim alan iletişim aracı hakkında da bilgi edinebilir.
Halkla İlişkilerde Yapay Zekâ Kullanmanın Diğer Faydaları
Yapay zekanın halkla ilişkiler faaliyetlerinde bilgi tarama ve veri sıralama dışında farklı kullanım alanları da vardır. Verilerin toplanması ve derlenmesi için önceden belirlenmiş algoritmaların kullanılmasıyla botlar programlanarak ön basın bültenleri ve web siteleri oluşturmak için kullanılabilir.
Yapay zekâ, veri analizi aracılığıyla bir basın bültenine dahil edilecek en alakalı bilgiler belirleyebilir ve izleyicinin ilgisini çekmek ve canlı tutmak için gelecekteki basın bültenlerini planlayabilir.
Tüm bunların yanı sıra, iş akışında bazı süreçlerin otomatik hale gelmesi; halkla ilişkiler çalışanlarına yaratıcılıklarını daha etkin kullanmak, beyin fırtınası yapmak ve müşterileri ile birebir iletişime geçmek için zaman yaratması açısından da değerlidir.