Amazon CEO’su Jeff Bezos tarafından kurulan özel uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin, 2018 yılında ilk müşterilerini uzaya tatile götürmeyi planlıyor.

Bezos 2018’de gerçekleştirmeyi planladıkları ilk yolculukta altı yolcuyu uzaya götürmeyi planladıklarını ve roket testlerini önümüzdeki iki yılda devam edeceğini açıkladı.

2018 yılında uzay turizmini deneyimleyecek zengin insanlar Bezos’un roketleri tarafından uzaya taşınan ilk insanlar olmayacak. Guardian, Blue Origin’in ilk pilotlu testlerine 2017 yılında başlayacağını belirtiyor. Testler firmanın geliştirmekte olduğu ve bu yılın sonunda hazır olması beklenen BE-4 isimli motorun bitirilmesiyle başlayacak. Blue Origin daha şimdiden iki yıl sonra gerçekleştirilmesi planlanan seyahatler için kapora kabul etmeye başladı. Bezos kapora ödeyenlerin  tam sayısını açıklamazken, binlerce insan demekle yetindi.

2000 yılında kurulan Blue Origin ilk kez kapılarını basın mensuplarına açtı ve Bezos bunun yeni bir başlangıcı ifade ettiğini belirtiyor: “Yabancı olmayacağız.”

Blue Origin’in en büyük rakibi, Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX ve bir süredir tüm ilgiyi kendi üzerinde toplamayı başarıyor. Fakat Blue Origin geçtiğimiz yılın sonunda rakibine karşı üstünlük sağlamayı başardı. Bezos’un şirketi bir füzeyi başarılı şekilde yere indirip yeniden uzaya gönderirken, SpaceX Falcon 9 isimli füzesiyle bunu denedi fakat başarılı olamadı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close