Otelcilik ve seyahat konularında önemli bir değişim başlatan Airbnb, şimdi yeni bir alana daha adım atıyor: restoran rezervasyonu. Daha önce birçok farklı şekilde distrupt edilmeye çalışılan bu alanda şansını deneyecek olan Airbnb, ev kiralama girişiminden kapsamlı bir seyahat girişimine dönüşümünün de ilk adımlarını atıyor olabilir.

AirBnb’nin restoran rezervasyonu hizmeti aslında bir off-platform ortaklığı ile hayata geçiriliyor. Geçen yıl bu dikeyde Trips özelliğini hayata geçirip restoran önerilerini test etmeye başlayan şirket, şimdi bir yatırım yaptığı girişimlerden birini bu konuya dahil ediyor. 2017’nin başında Airbnb’den 13 milyon dolarlık yatırım alan Resy, yeni hizmetin arkasındaki esas girişim. Fakat iki şirket arasındaki yakın bağlar sebebiyle bu özelliği kullanmak için AirBnb uygulamasından çıkmaya gerek kalmıyor.  Yeni sekme üzerinde restoran seçimi yapmak ve yer ayırtmak mümkün. Müşteriler, doğum günü veya yıldönümü kutlamaları gibi özel etkinlikler için restoranlara özel talepler gönderebiliyor. Ayrıca kullanıcılar restoranların önceden hazırlamış olduğu menülerden seçip yapıp hesabı online olarak ödeyebiliyor ve hatta bahşiş bile bırakabiliyor.

Uygulama şu an sadece Newyork, Los Angeles, Miami, Charleston, Austin, Seattle ve New Orleans şehirlerinde kullanılabiliyor. Bu da uygulamanın şu an sadece Amerika’ya seyahat eden kullanıcılar için yararlı olabileceği anlamına geliyor. Üstelik Resy’nin ABD sınırların içerisinde çok daha büyük bir kitleye erişen OpenTable gibi önemli bir rakibi de var. Fakat Resy, ABD ile sınırlı kalmayı düşünmüyor. Şirketin amacı önümüzdeki yıl ABD dışındaki pazarlara da açılmak olacak. Ancak rezervasyon kültürü her ülkede farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla bazı bölgelerde zorlanmaları ya da ciddi yerel rakiplerle karşılaşmaları olası.

Resy, son açıkladığı rakamlara göre aylık 1.4 milyon rezervasyona aracılık ediyor. Bakalım Airbnb’nin de desteğiyle bu alanda bir alanda global bir etki yaratabilecekler mi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close