İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme oldu!

 

Öğrenci Kariyeri, üniversite etkinliklerine sponsor oldu

Öğrenci Kariyeri , ‘Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü’ ve ‘Koç Üniversitesi İşletme Kulübü’ne Elmas Paket kapsamında Mobil Uygulama Sponsoru oldu.

 

 

Cepte Tamir ve BiTaksi kampanyası başladı

Cepte Tamir ve Bitaksi, müşterilerine iki yönlü avantajlar sunan bir kampanya başlatıyor. Hem BiTaksi müşterileri yolculuk yaptıklarında ceptetamir den indirim kazanıyor, hem de Cepte Tamir’den servis hizmeti alanlar BiTaksi den yolculuk kazanıyor.

 

 

Restroid‘in yeni web sitesi yayında

Restroid kullanıcılar için yenilendi! Yeni yüzlerin ve ürünlerin bulunduğu yeni web sitesi yayına alındı.

 

 

Reengen, Yeni Enerji Dergisi’nin konuğu oldu

Enerji IoT Platformu girişimi Reengen, Doğa Sektörel Yayın Grubu’nun Yeni Enerji Dergisi’nin yeni sayısına konuk oldu. Yazı hakkında detaylı bilgiye bu linkten erişebilirsiniz.

 

 

GOM, IF Tasarım Ödülleri’nde yarışmaya hak kazandı

Tasarımcı ve yaratıcı girişimci Gizem Aytaç’ın, İTÜ Çekirdek girişimi olan oyun & oyuncak tasarım markası GOM, IF Tasarım Ödülleri’nde “IF Sosyal Etki Ödülü” için yarışmaya hak kazandı.

En köklü tasarım ödüllerinden olan IF Design Awards’a bu yıl “IF Sosyal Etki” ödül kategorisi de eklendi. Bu yeni kategori, topluma katkıda bulunan projeleri yayınlamayı ve onları desteklemeyi hedefliyor. Katılım hakkı kazanan tüm projeler, IF Dünya Tasarım Kılavuzu’nda yer alacak ve ayrıca “Kamusal ve Sosyal Değer” koleksiyonunda yayınlanacak.
Bu kategoriye yapılan başvurular arasında Türkiye’den de İTÜ Çekirdek girişimcisi Gizem Aytaç’ın girişimi olan oyun & oyuncak tasarım markası GOM dikkat çekiyor. 3 boyutlu kütleler inşa etmeye olanak sağlayan, organik kağıt modüllerden oluşan ve analitik düşünce, tasarım, geometri gibi temel anlaşıyların gelişmesine destek olan tasarım oyuncağı GOM, 5 yaş ve üzeri için tasarım odaklı düşünceyi kullanarak, yaratma cesareti aşılamayı ve birlikte üretmeyi hedefliyor.

 

 

Ölçeklenebilirlik etkinliği gerçekleştirildi


Ölçeklenebilirlikle ilgili belli konu başlıkların konuşulduğu etkinliğimizin konuğu FIT Solutions CEO’su Koray Gültekin Bahar oldu.

 

 

Design Thinking semineri, BIGG girişimcilerini buluşturdu


BİGG girişimcilerimize özel ‘Design Thinking’ çalışmasının ilk semineri İTÜ Çekirdek’te gerçekleşti.

BİGG | İTÜ Çekirdek sürecindeki girişimcilerimiz ve İTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin bir dönem birlikte çalışacakları ‘Design Thinking’ çalışması bu sene de aynı heyecanla devam ediyor. İTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hümanur Bağlı’nın katılımıyla çalışmanın ilk semineri bu hafta gerçekleşti. ‘Design Thinking’ dersi kapsamında, öğrenciler ve girişimcilerimiz arasında eşleştirme yapılarak girişimcilerin kendi iş fikirlerini ‘Design Thinking’ bakış açısıyla geliştirmesi ve öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmesi amaçlanıyor.

 

Find Your Co-Founder etkinlikleri devam ediyor!


Bir fikri olan veya bir fikre ortak olmak isteyen herkesin tanışabileceği, fikir alış-verişinde bulunabileceği ve güncel teknolojiler üzerine sohbet edebileceği etkinlik 27 Eylül Çarşamba günü İTÜ Çekirdek’te gerçekleşti!

Ayda bir düzenlenen etkinliğimizi takip etmek için: Link

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close