2019 yılını geride bıraktığımız geçtiğimiz hafta içerisinde Big Bang 2019’da İTÜ Çekirdek’te kapalı ofis ödülünü kazanan girişimcilerimize anahtar teslimleri yapıldı. İTÜ Çekirdek bünyesinde faaliyetlerine devam eden diğer girişimlerimiz ise ürün ve hizmetlerinde geliştirme çalışmalarını sürdürürken, yaptıkları işbirlikleriyle büyümelerini hızlandırmaya devam etti.

Fabrikatör Yılın En Yenilikçi Teknolojik Girişim!

Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü (Compec) tarafından bu yıl yedinci kez düzenlenen Boğaziçi Bilişim Ödülleri sahiplerini buldu. 200 bini aşkın tekil kullanıcının oylaması ve jüri değerlendirmesi sonucunda, İTÜ Çekirdek Kuluçka girişimlerinden olan Fabrikatör, “Yılın En Yenilikçi Teknolojik Girişimi” kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

VSight 3 Milyon Euro Değerleme ile Startup Wise Guys’tan Yatırım Aldı

VSight, Startup Wise Guys‘tan 3 milyon Euro değerleme ile yatırım aldı.

VSight Hakkında: 

Yerli girişim VSight, firmaların bakım operasyonlarını uzaktan yapmalarını sağlayan Augmented MRO yazılım platformudur. Artırılmış gerçeklik tabanlı VSight, uzmanlar ile saha personelleri arasında bir köprü kurarak, sahada gerekli uzmanlığın anında eriştirilmesini sağlıyor. Çünkü üretim firmaları, üretim hatlarında oluşan sorunları anında çözemediklerinden dolayı dakikada 20 bin Euro’ya kadar para kaybediyorlar. Bu maliyetlerin içinde yetişemeyen siparişler, üretim hatlarının durması, uzmanların sahaya ulaştırılması için harcanan ulaşım ve konaklama masrafları bulunuyor. Bunun yerine VSight Remote, uzmanların bulundukları yerden uzaktaki saha çalışanları ile video, ses, PDF, çalışma yönergeleri ve 3D-modellerinin augmented reality(artırılmış gerçeklik) ile gösterilmesi ile problemi anında çözebilmelerini sağlıyor. VSight firmaların kendi PLM ve diğer iç sistemleri ile entegre olarak, firmaların kendi iş yapış modellerine uyum sağlıyor. Realwear, Epson Vuzix gibi akıllı gözlük üreticileri ile partner olan VSight’ın, iOS ve Android cihazlar için uygulamaları da bulunuyor.

AIATUS Yapay Zeka ve Bilgi Teknolojileri, İngiltere Yolcusu

Aiatus Yapay Zeka ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. kurucusu ve genel müdürü Değer Ayata, Kraliyet Mühendislik Akademisi tarafından Londra’da düzenlenecek olan “Leaders in Innovation Fellowships” programına katılmaya hak kazandı.

İngiltere ile Türkiye arasında imzalanan Newton-Katip Çelebi Fonu Programı kapsamında, seçim süreci TÜBİTAK ve İngiltere Royal Academy of Engineering tarafından gerçekleştirilen ve teknoloji firması sahibi girişimcilerin katıldığı programda, katılımcıların girişimlerini geliştirmesi hedefleniyor.

İTÜ ARI Teknokent içinde faaliyetlerini sürdüren AIATUS,  büyük veri, makine öğrenmesi, görüntü işleme, doğal dil işleme algoritmalarını kullanarak servis odaklı yapay zeka çözümleri ve ileri analitik teknolojiler geliştiriyor.

Scoutium ve Parxlab Day Zero Etkinliğinde

Girişimlerimizden Scoutium ve Parxlab, CoZone’da düzenlenen Day Zero etkinliğinde sunum yaptılar.

Evana Tekno Alan Programındaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Evana, TV 24 ekranlarında yayınlanan Tekno Alan programına konuk oldu.

Gıda Güvenliğine Yerli Çözüm

İTÜ Çekirdek girişimi Nanomik, geliştirdiği teknoloji ile kuru ve taze gıdaların hem güvenilir bir şekilde tüketilmesini hem de ihracatının yapılmasını sağlıyor.

MoovBuddy App Yayında

Doktor ve fizyoterapistler tarafından hazırlanmış spesifik egzersiz programlarının yer aldığı, özellikle bel ve boyun ağrısı yaşayan kişilerin kullanabileceği MoovBuddy yayında!

Uygulamayı indirmek için; http://onelink.to/cb2rdh

Yeni Tospaa Kodlama Oyunu Yolda!

2018 Kodlama Haftası’nda da en çok kullanılan üçüncü kodlama ürünü olan Tospaa Bilgisayarsız Kodlama Oyunu ile 2019 AB Kodlama Haftası’nda Türkiye’nin dört bir yanında 400’den fazla etkinlik düzenlendi. 2017 yılında ikinci versiyonu yayınlanan ve ücretsiz olarak erişilebilen Tospaa Bilgisayarsız Kodlama oyununun kutu versiyonu da yayınlandı.

Prosoft VR, Teknoloji Çağı Programındaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Prosoft VR, Emirhan Ergen’in hazırlayıp sunduğu ve A Haber ekranlarında yayınlanan Teknoloji Çağı programına konuk oldu.

Ecording ve DHL’den İşbirliği

DHL Express Türkiye, daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunmak üzere tüm müşterileri ve çalışanları için 13 bin ağaç tohumunu çevre odaklı sosyal bir girişim olan ecording ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle toprakla buluşturdu.

Haber ve içerikte kullanılan görsel http://sosyalup.net/dhl-ve-ecordingden-13-bin-tohumluk-is-birligi/ adresinden elde edilmiştir.

Meşk, Tekno Alan Programındaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Meşk, Merve Maviş’in sunumuyla TV 24 ekranlarında yayınlanan Tekno Alan programına konuk oldu.

Pubinno’dan Yeni Ürün: Smart Tap II

Türkiye’den globalde açılan girişimimiz Pubinno’dan yeni ürün: Smart Tapp II. Pubinno, yeni ürünü Smart Tap II ile fıçılardaki kayıpları azaltarak, elde edilen verimi %20’ye kadar artırıyor.

Pubinno, yapay zekâ teknolojisini kullanarak, fıçı biraların verimli bir şekilde servis edilmesini akıllı hale getiren bir IoT girişimidir.

Haber içeriği https://egirisim.com/2019/12/26/globalde-calismalarini-surduren-yerli-girisim-pubinnonun-yeni-urunu-smart-tap-ii/ adresinden elde edilmiştir.

Facilis Racing Tekno Alan Programındaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Facilis Racing, Merve Maviş’in sunumuyla TV 24 ekranlarında yayınlanan Tekno Alan programına konuk oldu.

İTÜ Çekirdek Kapalı Ofisler Yeni Girişimcilerimizi Ağırlayacak

Big Bang 2019’da destek alan kuluçka girişimcilerimiz ile bir araya geldiğimiz etkinlikte, İTÜ Çekirdek’te kapalı ofis ödülünü kazanan girişimcilerimize anahtar teslimleri yapıldı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close