Artırılmış gerçeklik üzerinde çalışan Magic Leap isimli girişim, bundan bir yıl önce Google liderliğinde 542 milyon dolarlık bir yatırım almış fakat ardından sessizliğe bürünmüştü. Florida merkezli girişim, 4,5 milyar dolar değerlemeyle 1 milyar dolar yeni bir yatırım almaya hazırlanırken, milyarlarca dolar değer biçilen gizemli teknolojisinin geldiği son noktayı da gün yüzüne çıkardı.

Magic Leap’in sinematik gerçeklik adını verdiği artırılmış gerçeklik türevi teknolojisi, sanal 3B objeleri daha önce görülmemiş bir netlik ve pürüzsüzlük ile gerçek dünyayla bir araya getirebiliyor.

Girişim, geçtiğimiz hafta katıldığı WSJD teknoloji konferansında sergilediği demo ile izleyenlerin beğenisini kazandı. Magic Leap’in sinematik gerçeklik teknolojisi ile hiçbir özel efekt kullanılmadan dev bir balinayı bir spor salonuna getirebilmek mümkün.

İlüzyon ile teknolojiyi birbirlerine en yaklaştıran girişimlerden Magic Leap’in CEO’su Rony Abovitz, sessiz kaldıkları dönemde sinematik gerçeklik teknolojilerinde yol kat ettiklerini açıkladı.

Magic Leap’in şu an ‘gerçeklik için bir işletim sistemi’ geliştirdiğini söyleyen Abovitz, Google’ın girişim ile bu denli ilgili olmasının sebebini de açıklamış oldu. Florida’daki eski Motorola fabrikasının bir bölümünü satın aldıklarını söyleyen Abrovitz, Magic Leap ekibinin aralarında roket mühendislerinin de bulunduğu yüzlerce profesyonelden oluştuğunu ve yeni ürünlerini üretmek üzere çalışmalara son hız devam ettiklerini belirtti.

Magic Leap’in 14 ekimde yayınladığı ve teknolojisinin geldiği son noktayı gözler önüne seren demo videosunu aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close