Microsoft’un Yeni Yapay Zekâ Destekli Siber Güvenlik Ürünü: Security Copilot

Microsoft, Office uygulamaları için yapay zekâ destekli Copilot asistanının ardından bu kez, siber güvenliğe odaklanıyor. Siber güvenlik profesyonelleri tarafından yeni bir asistan olarak tasarlanan Microsoft Security Copilot; uzmanların, günlük olarak elde ettikleri büyük miktardaki sinyal ve verileri daha iyi anlamalarının yanı sıra ihlalleri tespit etmelerine de yardımcı olacak.

Kısa süre önce sınırlı sayıdaki kişiye kullanıma açılan Security Copilot’un, daha geniş çapta kullanıma ne zaman açılacağına dair henüz net bir tarih bulunmuyor. Şirket, en iyi ürünü piyasaya sunabilmek amacıyla bir süre daha küçük çaptaki bir müşteri grubuyla test edileceğini ifade ediyor.

 

Dalian Teknoloji Üniversitesi Araştırmacıları, Kalamardan İlham Alarak Zorlu Ortamlara Dayanan Yapay Cilt Geliştirdi

Çin Dalian Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları, kalamarın renk değiştiren derisinden ilham alarak yeni bir yapay cilt geliştirdi. Son derece esnek ve aşırı sıcaklıklara karşı dayanıklı olan yapay cilt aynı zamanda antibakteriyel olma özelliğini de taşıyor.

Cilt, optik ve elektrik sinyallerini eşzamanlı olarak iletmesine izin veren bir fotonik-iyonik sisteme dayanıyor. Ayrıca antibakteriyel niteliklere sahip monogliserit laurat moleküllerin de entegre edilmiş olması sayesinde bakteri ve mantarların neredeyse tamamını yok edebiliyor. Araştırma ekibi yakın gelecekte, geliştirdikleri yapay cildin, giyilebilir cihazlar ve etkileşimli algılama gibi uygulamalarda kullanılmasını planlıyor.

 

CABBI Mühendisleri, Atık Suyu Enerjiye Dönüştürecek Yeni Bir Yöntem Geliştirdi

Center for Advanced Bioenergy and Bioproducts Innovation (CABBI) departmanındaki araştırmacılar, geleneksel araştırma sistemlerine kıyasla maliyetleri ve sera gazı emisyonlarını düşürürken aynı anda atık suyu arıtan ve biyorafineriler için gelir oluşturabilecek, biyogaz enerjisini geri kazandıran bir süreç tasarladı.

Yeni yöntem; havalandırmayı büyük ölçüde ortadan kaldırırken, elektrik tasarrufu sağlayan ve organik malzemelerdeki gömülü enerjiyi biyogaz olarak geri kazanmak için iç sirkülasyon ve anaerobik membran biyoreaktörleri dahil olmak üzere, gelişmekte olan teknolojileri içeren yüksek oranlı anaerobik ağırlıklı bir süreçten oluşuyor. Araştırma ekibi, bu yeni yöntemin, atık su arıtma sürecinin çevresel etkilerini azaltırken finansal uygulanabilirliği de önemli ölçüde artıracağını ifade ediyor.

 

Kaynaklar:

https://news.microsoft.com/2023/03/28/with-security-copilot-microsoft-brings-the-power-of-ai-to-cyberdefense/

https://newatlas.com/materials/new-squid-inspired-artificial-skin-endures-extreme-cold-kills-microbes/

http://aces.illinois.edu/news/wastewater-energy-new-treatment-process-can-improve-biorefinery-sustainability

 

 

 

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close