Avrasya’nın en önemli girişimcilik etkinliklerinden Startup İstanbul, 6-10 Ekim 2016 tarihleri arasında ABD, Avrupa, Asya ve Afrika’dan gelen yüzlerce girişimci ve yatırımcının katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

İlk üç günü İTÜ Maslak kampüsünde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, büyük finalini ise Volkswagen Arena’da gerçekleştirdi.

Startup İstanbul’a mayıs ayından bu yana yaklaşık 25 bin girişim başvururken, yalnızca 4085 tanesi ilk elemeyi geçti ve 2139 girişim ile çevrimiçi görüşmeler yapıldı. Kısa listeye kalan dünyanın dört bir yanından 428 girişimden 100 tanesi ise Startup İstanbul’a katılma hakkı kazandı. Sahneye çıkmaya değer görülen 50 girişim arasında, İTÜ Çekirdek girişimlerinden Olbig Project, Irrigationalizer, Project Seasong ve AR Pandora da yer aldı.

Startup İstanbul’a gelen 25 bin başvurunun yüzde 19’u Pakistan merkezi girişimlerden oluşurken, en yakın takipçi ise başvuruların yüzde 16’sını oluşturan Nijeryalı girişimler oldu. Başvurunun en çok alındığı üçüncü ülke yüzde 14 ile Hindistan olurken Gana, Kenya ve Cezayirli girişimciler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi üç girişimi ödüllendirdi. Jürinin oylarıyla seçilen kazananlar şöyle sıralandı:

  1. CasBasha (Ürdün)

Ürdünlü ve Suudi Arabistanlı internet kullanıcıların Amazon üzerinden alışveriş yapmasını sağlayan CasBasha, ödemelerin ise hiçbir kredi kartı veya banka kartına ihtiyaç duyulmadan kapıda gerçekleştirilmesini mümkün kılıyor.

  1. Innovera Labs (Türkiye)

Geliştirdiği A.T.A.R isimli güvenlik sistemiyle günümüzün dinamik ve atik siber güvenlik ihtiyacını karşılayan Innovera Labs, 40’ı aşkın güvenlik teknolojisi ile donattığı sistemi sayesinde tüm siber saldırı göstergelerine hızlı bir şekilde müdahale edilmesini ve gerekli görüldüğü noktalarada bizzat insan operatörlerin de korunma sürecine dahil edilmesini sağlıyor.

  1. Pobu.ca (Yunanistan)

Ekiplerin edindikleri iş bağlantılarını paylaşabilmeleri için paylaşımlı bir sistem olan Pobuca, kişileri gruplara ayırmaktan, ekibin e-potalarındaki tüm bağlantıları tek bir havuzda toplamaya kadar gelişmiş özelliklere sahip. Sisteme yakında kartvizitleri tarayarak tanıma, e-postalar ve SMS’ler gönderme gibi yeni ve heyecan verici özellikler de eklenecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close