Sesli içerikler son dönemde oldukça popülerliğini korumaya devam ediyor. Birçok şirket Podcast, Clubhouse ve Twitter Spaces gibi platformları iletişim stratejilerinde sıkça kullanıyor.

Sesli Platformların Girişimciler için Faydaları Neler?

Bir girişimci olarak, kendinizi çevrimiçi platformlarda ön plana çıkarmanız büyük önem taşıyor. Blog’dan YouTube’a, podcast kanallarından sosyal medya hesaplarına kadar bunu yapmanın pek çok yolu olsa da önemli olan, hedef kitlenizin en fazla hangi platforma yoğunlaştığını ve kendi güçlü yönlerinizi biliyor olmak. Dolayısıyla, eğer konuşmayı seven biriyseniz ve kitlenizin sosyal platformlarda aktif olduğunu düşünüyorsanız, iletişim stratejinizi oluştururken podcast platformlarını kullanmak işinize yarayabilir.

  • Başlamak için Özel Bir Hazırlığa İhtiyaç Duymazsınız

Herhangi bir ekipmana ihtiyacınız olmadığı gibi podcast uygulamaları sadece ses temelli olduğu için görünümüz için özel hazırlıklar yapmanıza da gerek olmadan kullanmaya başlayabilirsiniz. Sadece sunduğunuz içeriklerin değerli ve özgün olduğuna dikkat etmeniz yeterli olur.

  • Podcast Platformları Erişilebilir Olmanıza Yardımcı Olur

Hedef kitlenizde yer alan takipçilerinizi, görsel içeriklerinize olduğu gibi sesli içeriklerinize de kolaylıkla ulaşabilir.

Ne Elde Etmek İstediğinize Karar Verin

Zamanın, bir girişimcinin elindeki en değerli ve önemli kaynaklardan biri olduğu karşı konulamaz bir gerçek. Bu nedenle enerji harcadığınız konu her ne olursa olsun, bunun size bir getiri olmasını beklemek son derece normal. Podcast platformları kullanmaya başlarken de tıpkı üzerinde çalıştığınız tüm proje ve stratejiler gibi kendinize hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşıp ulaşmadığınızı ölçerek bu özelliği gelecekte kullanmaya devam edip etmeyeceğinizi ya da size ne yönde fayda sağlayacağını belirlemelisiniz.

Hedef Kitlenize Hitap Edecek Konular Hakkında Konuşun

Kullanıcıların sizi dinlemesi için öncelikle onların dikkatini çekmeniz gerekir. Hedef kitlenizin, konuşmalarınızda sizden ne duymak isteyeceği ya da hangi konuların onların ilgisini çekebileceğini düşünün. Bu noktada, kullanıcıların işine yarayacak bilgiler paylaşmanız, sektörel değerlendirmeler yapmanız ve gelen soruları cevaplamanız size yardımcı olabilir. 

  • Podcast Yayınlarınızı Bir Seri Haline Getirin

Sürdürülebilirlik kavramı girişimcilik alanında da son derece önemli.  Bu nedenle sosyal mecralarda da sürdürülebilirliğinizi korumalısınız. Bir podcast yayını başlattıysanız, dinleyicilerinizin sizi ve konuşmalarınızı unutmasına fırsat vermemeli, canlı yayınlarınızı düzenli olarak yapmalısınız. Ürettiğiniz içeriklerin ilgi çekici olması ve yaptığınız yayınların haftalık bir ya da iki kez olmak üzere düzenli bir rutine oturması, takipçilerinizin programlarınızın devamını merakla beklemelerini sağlar ve bu da onlarla bir bağ kurmanızı kolaylaştırır.

  • Stratejinizi Test Etmeye Açık Olun

Podcast yayınları oluşturmaya başlarken, pek çok fikir ve strateji deneyebilirsiniz. Burada önemli olan, oluşturduğunuz stratejiyi test etmeye ve gerekli gördüğünüzde değiştirmeye açık olmanızdır. Eğer kurguladığınız plan çalışıyorsa, devam edin; çalışmıyorsa, önce nasıl geliştirip iyileştirebileceğinize odaklanın.

 

Kaynak: https://www.entrepreneur.com/article/380036

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close