İTÜ Çekirdek girişimlerinden Physhome, TÜSİAD tarafından organize edilen ‘Bu Gençlikte İŞ Var’ yarışmasında birinci oldu.

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) iyi iş fikirlerini ve yerli girişimleri desteklemek amacıyla yılda bir kez düzenlediği yarışmanın sezon finaline, 1400 proje arasından sıyrılan en iyi beşli ulaştı.

Yarışmanın kazanan üçlüsü ise şöyle sıralandı; Physhome, Coltex, Buz Dökücüler.

Physhome, fizik tedavi amaçlı sensörlü ortopedik pedler ve mobil uygulama geliştiren bir girişim. Vücudun farklı bölümleri için giyilebilir sensörlü ürünleri ve mobil uygulamasıyla fizik tedavi hareketlerinin en iyi şekilde tamamlamasını hedefliyor. Doktor-hasta iletişimini de güçlendirerek yayılmak, hastanelerden spor salonlarına farklı alanlarda pazarlama yapmak istiyor.

Yarışmanın jürisi ise  Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Yemek Sepeti CEO’su Nevzat Aydın, Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ve Basf Türk CEO’su Buğra Kavuncu’dan oluşuyordu.

Bu Gençlikte İş Var, bu yıl da birinci girişimi 75 bin TL, ikinci girişimi 50 bin TL, üçüncü girişimi de 25 bin TL ile ödüllendirdi. Yarışma ayrıca Steve Blank’in ‘Nasıl Bir Girişim Kurarsın?’ başlıklı 11 derslik eğitimini de Türkçe’ye kazandırdı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close