Son yılların en popüler dijital platformlarından biri olan Netflix, 2017 yılının son çeyrek raporlarını yayımladı. Rapora göre Netflix’in piyasa değeri artık 100 milyar doları aşıyor.

Netflix geçtiğimiz yıl ülkemizde de resmen faaliyet göstermeye başlamıştı. Dizi, film ve belgesellerine Türkçe dil seçeneği ekleyip hemen her cihazda çalışabildiği için de ülkemizde yoğun bir ilgi ile karşılandı. Hatırlarsanız Stranger Thing dizisinin yeni sezonunu Saadettin Teksoy’u kullanarak duyuran şirket, bunun gibi yerelleştirilmiş içeriklerle abone sayısını beklenenden daha hızlı bir şekilde artırıyor. Dolayısıyla yapılan harcamalara rağmen yatırımcılar mutlu ve şirket değeri yükselmeye devam ediyor.

Netflix’in Kaç Abonesi Var?

Netflix yaptığı açıklamada şu anki toplam abone sayısının 8 milyon 330 bin olduğunu belirtti. Bu rakam şirketin yıl sonu için açıkladığı tahminlerin üzerine çıkmış. Rapora göre Netflix’in bu yıl elde ettiği gelir geçen seneye oranla yüzde 33 arttı ve 3.29 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl bu rakam 3,48 milyar dolardı. Şirketin net karı ise geçen yıla oranla yüzde 178 artış gösterdi ve 186 milyar doları buldu.

Gelir ve yıllık net karın açıklanmasını takiben Netflix’in hisse değeri de büyük bir artış gösterdi. Borsanın kapanmasına kadar yapılan kısıtlı işlemlerde şirketin hisse başı değeri yüzde 8,8 arttı ve 247,67 dolar oldu. Böylece Netflix’in pazar değeri 98,5 milyar dolardan 107,2 milyar dolara yükseldi. Bu durumun Netflix için bir ilk olduğunu da hatırlatalım.

Netflix’in gösterdiği bu büyüme büyük bir başarı olsa da büyümeyi devam ettirmek oldukça önemli. Geçen yıl Netflix 20 ödül alarak Emmy Ödülleri’ne damgasını vurmuştu. Ancak şu an Netflix’in içinde bulunduğu pazar daha kalabalık ve Netflix büyümeye devam etmek için rakiplerinden hızlı davranmak zorunda. Elbette uzun vadede şirket konvansiyonel TV yayıncılığına da ciddi bir rakip haline gelecek. Dolayısıyla Netflix’in yükselişi aynı zamanda internet televizyonculuğunun da yükselişini temsil ediyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close