İnternetin hızla yayılmasıyla dijital içerik üretimi kavramı ortaya çıktı. İnternetten önce sadece televizyon, gazete ve radyo gibi kitle iletişim araçlarının içerik ürettiği bir yapıdan, herkesin her zaman her yerden içerik üretebildiği bir iletişim formuna geçildi.

Günümüzde isteyen herkes kendi medya kanalını yönetebiliyor, istediği mesajı istediği kişilere iletebiliyor. İTÜ Çekirdek girişimi IPTV ICMs İnteraktif Cloud Medya Sistemleri ile sadece beş dakika içinde internet üzerinde kendi televizyon kanalınızı oluşturarak medya patronu olma yolunda ilk adımınızı atıyorsunuz.

Gazeteci Tuncay Öz, medyanın çok hızlı kabuk değiştirdiğini dile getiriyor ve gelecekte daha da interaktif bir medya platformu beklediğini ekliyor. Tuncay Öz’e göre en önemli içerik kaynakları hala televizyon kanalları ve gazeteler. Fakat internetin inanılmaz yükselişi ile klasik medya zamana karşı yarışıyor ve önemini kaybetmeye başlıyor. Ayrıca dünyada içerik üretimi belirli grupların elinden çıkıp bireysele doğru evriliyor ve bireyler fikirlerini açıkça dile getirerek kendi takipçi kitlelerini yaratıyorlar. Gelişen yeni bulut medya sistemleri ile medya sektörü hem büyüyor hem de yeni içerik kaynakları, temalar ve kullanıcılar ile çeşitleniyor.

Dijital içerik üretimi, içerik üretiminin geleceği ve medya sektörünün yaşadığı değişimlere dair geniş bilgiyi, medya sektöründe girişimciliğin konuşulduğu, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Deniz Tunçalp moderatörlüğünde, IPTV ICMs İnteraktif Cloud Medya  Sistemleri A.Ş. kurucusu – yönetim kurulu başkanı Servet Akçaalan ile gazeteci Tuncay Öz ve www.ailemizle.tv kurucusu vlogger anne Berna K. Serdarlı’nın konuk olduğu İTÜ Çekirdek ile Girişimci Türkiye programında bulabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close