İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta gerçekleşen olayları sizler için derledik.

» MockingBird, Berlin Girişimcilik Ekosistemi gezisinde

 

İTÜ GİNOVA Çetin Ceviz 2017 girişimcilik kampında birinci olarak Berlin Girişimcilik Ekosistemi Gezisi ile ödüllendirilen Mockingbird ekibi, 21-23 Haziran tarihleri arasında Berlin’deydi.

Berlin’de ortak çalışma alanlarını gezen ekip burada Microsoft, Deutsche Bahn vb. şirketlerin bünyesindeki hızlandırıcıların etkinliklerine katıldı. Ayrıca kendileri için hazırlanan özel start-up sunum atölyesinde yer alan Mockingbird üyeleri, Betahaus’un geleneksel Betabreakfast etkinliğinde Berlin Girişimcilik Topluluğu karşısında sunumlarını yapıp geri bildirim aldılar.

 

 

» Türk Telekom Pilott programında 4 İTÜ Çekirdek girişimi dereceye girdi

 

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Vexrob, Visar, Artiwise ve Mobilya Takip, Türk Telekom Pilott Hızlandırma Programında ilk 10’a girerek 75.000 TL hibe desteğie kazandı.

2000 girişim arasından seçilen girişimler Pilott programında 12 haftalık bir eğitim sürecine katılacak. Ardından bir MVP ortaya çıkarması beklenen girişimler finali ise Demo Day ile yapacak.

 

 

» Kartoon3D, Türkiye Disleksi Vakfı ile başlattığı işbirliğini duyurdu

 

Girişimlerimizden Kartoon3D, Türkiye Disleksi Vakfı ile birlikte bir işbirliğine imza atıyor. Dislektik çocuklar için gelişim ve öğrenme senaryoları eklenmiş farklı kutular üretecek olan ekip, bunları vakfın logosu ile birlikte tüm Türkiye’de eğitim için ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

http://www.turkiyedisleksivakfi.org/

 

 

» BİGG girişimleri OPENISME çalıştayına katıldı

 

19 Temmuz’da BİGG İTÜ Çekirdek programı kapsamında İTÜ Çekirdek girişimcilerinin katılımıyla OPENİSME çalıştayı düzenlendi. Çalıştay kapsamında girişimcilere OPENISME platformu aracılığıyla uluslararası düzeydeki tüm patent ve makale veri tabanlarını tarayarak ilgili uzmanlara daha iyi nasıl ulaşabilecekleri konusunda uygulamalı şekilde bilgilendirme yapıldı.

 

» TOFAŞ, İTÜ Çekirdek firmalarını dinledi

 

Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş. kısa adıyla TOFAŞ, İTÜ Çekirdek ofisinde girişimlerimizle buluştu. Sunumları takip eden ve girişimcilerimizle fikir alışverişinde bulunan TOFAŞ ekibi, böylece potansiyel işbirliği ve müşteri anlaşmalarını değerlendirme fırsatı elde etti.

TOFAŞ ekibine sunum yapan girişimcilerimiz şu şekildeydi; Adgager  Ahtapot,  Artiwise, bibip.com, Hangaar, LeadTime, Next Horizons, Progin, Smart Mimic, Tarsus, Maxwell, GmPLY, Telegrapher

 

 

» İTÜ Çekirdek seminerleri Deniz Tunçalp ile devam etti

 

İTÜ Çekirdek seminerleri bu hafta İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Tunçalp ile devam etti.  Seminerde metrikler ve bunların takibi üzerine eğilen Tunçalp, girişimlere değerli tavsiyeler verdi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close