Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 10-14 Nisan tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» İTÜ Çekirdek Mutfak’ı artık izleyebilirsiniz!

İTÜ Çekirdek girişimlerinde ve kuluçka merkezimizde yaşanan gelişmeleri sizlere aktardığımız Mutfak bölümümüzün artık videoları da var. Her hafta iki İTÜ Çekirdek ekibi, girişimlerindeki gelişmeleri ve yenilikleri kameralar karşısında anlatacaklar.

İlk konuklarımız ise Adgager’ın kurucusu Umut Vural ve Mentornity’den Serkan Kağan Çelik oldu:

» Pubinno 1,4 milyon TL yatırım aldı

2015 yılı İTÜ Çekirdek girişimlerinden Pubinno, 1,4 milyon TL yatırım aldığını duyurdu. Taptronics isimli akıllı bir bira dispanseri üreten Pubinno, bu ürünüyle Türkiye’nin yanı sıra ABD ve Avrupa’daki birçok bar, pub, bistro ve restorana girmeyi başardı. Yatırım turunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

» Gozzip testlere başladı

Kullanıcılarının 17 saniyelik videolarla kendilerini ifade etmelerini sağlayan Gozzip beta testlerine başladı. Yeni sosyal medya kanalı olmayı hedefleyen Gozzip’te ister tüm kullanıcılarla gündemi değerlendirebilir ister seçeceğiniz arkadaşlarınızla kendi kişi veya grup video sohbetlerinizi yapabilirsiniz. 2016 yılının mayıs ayından beri geliştirilmeye devam edilen Gozzip’te videolara renk filtreleri ve çerçeveler uygulayarak hareketli ve eğlenceli içerikler üretebilirsiniz. Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Ercüment Erol Ölçer ve Beykent Üniversitesi Grafik Tasarım öğrencisi Alptekin Can’ın kurduğu Gozzip’in kapalı betasında 100’den fazla kişi hem video çekerek eğleniyor hem de uygulamadaki olası teknik sorunların kontrollerini yapıyorlar. Siz de beta kullanıcısı olmak isterseniz buradan başvuru yapabilirsiniz.

» WalkoVR Startup School programına girdi

Sanal gerçeklik girişimi WalkoVR, Y Combinator tarafından gerçekleştirilen ve bir girişimin ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri vermeyi amaçlayan Startup School programına kabul edildi.

5 Nisan’da başlayan program, 10 hafta sürecek dev bir çevrimiçi ders serisi sunuyor. Tamamen ücretsiz olan programın dersleri haftalık olarak burada yayınlanıyor.

» CEOtudent da The Pitcher 2017’de olacak

İTÜ ARI Teknokent sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan The Pitcher etkinliği, EMEA bölgesinden yatırımcıları ve girişimcileri bir araya getirecekken; tüm gün süren girişimci sunumlarının yanı sıra yan oturumlarla da katılımcıları bilgilendirecek.

Bu yan oturumlardan bir tanesi ise girişimlerimizden CEOtudent’ın eş kurucularından Yağmur Avvurur ile Pazarlama Türkiye’nin kurucusu Ender Satıcı’nın Red Bull web yöneticisi Mehmet Duru moderatörlüğünde bir araya gelecekleri Girişimcilikte İçerik Pazarlaması başlıklı konferans olacak.

The Pitcher, 15 Nisan sabahı Workinton Levent 199’da başlayacak.

» Teleporter Sports Tank finalindeydi

İTÜ GATE Amerika programını kazanan ve dünyaca ünlü SXSW 2017 Hızlandırma Programı’nda finale kalan Teleporter VR, TPG Sports Grup tarafından düzenlenen Sports Tank organizayonunda finale kalan 10 girişimden biri olmuştu.

Girişimin eş kurucularından Dilara Keçeci, final sunumunda geliştirdikleri sanal gerçeklik ürününü tanıtmanın yanı sıra, e-spor alanının sanal gerçeklik girişimleri için sunduğu büyük potansiyele dikkat çekti.

» BİGG İTÜ Çekirdek başvuruları devam ediyor!

TÜBİTAK girişimlere 150.000 TL destek sağladığı Bireysel Genç Girişim programı için yeni bir çağrı açtı. Faydalanmak isteyen girişimcilerin 10 Mayıs tarihine kadar çevrimiçi başvuru yapmaları gerekiyor. İTÜ Çekirdek, başvuru yapan girişimleri uygulayıcı koşullardan kabul etmeye başladı. 

BİGG İTÜ Çekirdek’e buradan başvurabilirsiniz.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close