İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizden gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda!

Arvia, 100 Bin Dolar Yatırım Aldı!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Arvia, Entrepreneurs Roundtable Accelerator’ın Winter 2022 Programı’na seçilerek 100 bin dolar yatırım almaya hak kazandı.

Arvia, firmaların ihtiyaç duydukları yüz yüze görüşmeleri kolayca dijital ortama taşıyarak hızlı, verimli ve etkili bir şekilde satış yapmalarını veya hizmet sunmalarını sağlıyor.

Co-one ve Hepsiburada İş Birliği!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Co-one, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret markalarından Hepsiburada ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Yapay zekâ tabanlı veri açıklama servisi sunan ve yapay zekâ ekosisteminde ihtiyacı doğru anlamanın en önemli noktalardan biri olduğunu düşünen Co-One, bu yaklaşımla yapay zekayı her daim hızlı ve kaliteli veri etiketleri ile beslemeye devam etmeyi hedefliyor.

Hergele’nin Çita’sı İTÜ Kampüsü’nde!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Hergele, Çita Scooters ile iş birliğine gitti. Bu kapsamda, daha sürdürülebilir ve erişilebilir ilk ve son kilometre çözümleri sağlama ortak hedefi doğrultusunda yola çıkan Hergele ve Çita Scooter, İTÜ kampüsünde kısa mesafe seyahatlerinde eğlenceli ve hızlı bir seçenek sunarken aynı zamanda çevreye de olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor.

Hergele, yerli elektrikli scooter üreticisi ve e-mobilite araç paylaşım teknolojik altyapı sağlayıcısı olarak hizmet veriyor.

TeklifimGelsin’den Kredi Karnesi Hizmeti

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden TeklifimGelsin, kullanıcılara saniyeler içerisinde bankalara olan borçları ödeme alışkanlığı ve kişisel verileri bir araya getiren Kredi Karnesi hizmetini yayınladı. Çeşitli verilerden beslenen Kredi Karnesi ile TeklifimGelsin, kullanıcıların krediye ulaşmasında kolaylık sağlarken, finansal okuryazarlığı artırmayı hedefliyor.

TeklifimGelsin, kullanıcıların bankacılık talepleriyle bankaların tekliflerini buluşturan bir kişiselleştirilmiş dijital bankacılık pazaryeri platformudur.

RISE, Medhom Biyoteknoloji ve İnteraktif Kredi’ye TÜBİTAK 1507 Desteği!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden RISE, MedhomBiyoteknoloji ve İnteraktif Kredi TÜBİTAK 1507 Kobi Arge Başlangıç Destek Programı ile desteklenmeye hak kazandı.

RISE, tıp eğitiminde simülasyon yöntemleri kullanımını tüm hastanelerde mümkün kılan, mobil, kullanıcı dostu, makul fiyatlı ve eğitimcilerle öğrencilerin farklı kurumlarda da olsa iletişimine imkân vererek bir ekosistem oluşturuyor. Medhom Biyoteknoloj, uzun etkili antimikrobiyal kaplama teknolojisi ile hastanelerde, kreşlerde, toplu ulaşım araçlarında, kafe ve restoranlarda, bankalarda, şirketlerde kir tutmayan temiz yüzeyler ve güvenilir bir yaşam alanı sunuyor. İnteraktif Kredi ise kredili ya da senetle yapılan ticarette, ev-araç kiralamalarında, ödeme gücü yüksek güvenilir müşteri ile çalışılabilmesi için finansal teknolojiler üretiyor.

Steer-By-Wire TÜBİTAK 1501 Desteği Aldı!

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Steer-By-WireSteer-By-Wire, TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı ile destek almaya hak kazandı.

Steer-By-Wire, direksiyon ile tekerlek arasındaki tüm gereksiz mekanik bağlantıların kaldırılmasıyla, sensörlerin yanı sıra direksiyona ve direksiyon dişlisine motorların eklenmesi ve böylece arabaların da uçaklarda olduğu gibi yalnızca dijital bilgi ile sürülmesini sağlıyor.

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

BİGG İTÜ Çekirdek Başvuruları Başladı

İTÜ Çekirdek olarak uygulayıcı kuruluşlarından birisi olduğumuz TÜBİTAK BİGG Programı’nın 2022 1. çağrı dönemi için başvuruları açıldı.

Bugüne kadar 199 girişimcimizin toplamda 35 milyon TL hibe desteği almasını sağlayan İTÜ Çekirdek’in gücünü arkanıza almak ve 200 bin TL hibe desteği ile TÜBİTAK BİGG’i kazananlar arasında olmak için hemen başvurun!

Son başvuru tarihi 23 Şubat!

İTÜ Çekirdek’te Kuluçka Seminerleri Ocak Ayında da Devam Etti

İTÜ Çekirdek olarak, Big Bang 2021 sahnesinde yer alan ve İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka sürecinde başarı gösteren 35 girişimimizin yer aldığı Kuluçka Programı kapsamında ocak ayı etkinlikleri tamamlandı.

Buna göre, İTÜ Çekirdek mentorlarımızdan Doç.Dr.Mehmet Erçek’in sunumuyla Business Model-Integrating KPI’s for Measurable Growth, Altan Özen’in sunumuyla Kişilik Tipleri ve İletişim Metotları ve Startuplarda Takım Motivasyonu etkinlikleri düzenlenirken ayrıca 2021 Kuluçka Programı Fast Track girişimlerimiz olan Adlema, Arvia, Bugbounter ve İnteraktif Kredi’nin katılımıyla kuluçka buluşması gerçekleştirildi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close