Geride bıraktığımız haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 3-7 Ekim tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Big Bang 2016’da finale doğru

slack-for-ios-upload

Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışmalarından Big Bang‘in bu yılki finali 12 Kasım’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve girişimler 3 milyon TL ödülün yanı sıra sürpriz yatırımlar alma şansını da yakalayacak. Fakat önce birbirinden iddialı diğer girişimlerin aralarından sıyrılmaları gerek.

Türkiye girişimcilik ekosisteminin önemli isimlerinden oluşan İTÜ Çekirdek jürisi, 3-4 Ekim tarihlerinde 96 çeyrek finalistin sunumlarını dinledi. Jürinin yeşil ışık yakacağı projelerden 70’i fuaye alanında stantlarıyla yer alacakken, 20 finalist ise Big Bang sahnesinde Türkiye’nin karşısına çıkacak.

Big Bang finalistlerinin ayın sonunda belirlenmesi planlanıyor.

» İngiliz Bakan ve kafilesi İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti

Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanı Greg Hands, 6 Ekim Perşembe günü İTÜ Çekirdek ofisini ziyaret ederek girişimcilerimiz ile tanıştı, heyecan verici projeleri dinledi ve deneyimledi.

Kuluçka merkezimizi ziyaret eden Birleşik Krallık kafilesinde Hands’in yanı sıra, İngiltere’nin İstanbul Başkansolosu Judith Slater, İngiltere Ticaret Ateşesi Neil Floyd, Newton Fund yetkilisi Büşra Afşar, Inward Investment danışmanı Mehmet Başaran ve İTÜ Çekirdek mentorlarından olan İngiliz Ticaret Odası’ndan Tayfun Uğur da yer alıyordu.

» Startup İstanbul başladı!

Avrasya’nın en büyük girişimcilik etkinliklerinden Startup İstanbul’un bu yılki ayağı İTÜ SDKM’de gerçekleştiriliyor.

6 Ekim’de başlayan ve 10 Ekim’de sona erecek olan etkinliğe 135 ülkeden 2500 girişim başvurdu ve bunlardan 100 tanesi Startup İstanbul’a katılmaya değer görüldü.  100 girişimin arasından,  ilk üç gün boyunca gerçekleşecek elemelerin sonunda ilk 15’e kalanlar finale katılmaya hak kazanacaklar.

Startup İstanbul’da ziyaret edebileceğiniz İTÜ Çekirdek girişimleri ise şöyle sıralanıyor: Adgager, Bracehealth, Buy Budy, GIVIN, Healtrace, Irrigationalizer, IUGO, Lagom, Mikro-p, Olbig, Project Seasong, Tayf, Teleporter, AR Pandora ve Urbansurf.

Teknoloji temelli girişmlerin merkeze alındığı Startup İstanbul’da, dijital dünyanın devleri, iş dünyasının başarılı isimleri ve melek yatırıcımlar da tecrübelerini paylaşmak üzere hazır bulunacaklar. Matt Spence, Torsten Kolind ve Adora Cheung gibi isimlerin yanı sıra, Türkiye’den Hanzade Doğan Boyner, Onur Buçukoğlu, Cüneyt Özdemir ve Ali Sabancı da konuşmacılar arasında olacak.

» Toyji Kickstarter kampanyasıyla dünyaya açılıyor

İTÜ Çekirdek’ten yerişen Tabtoy projesi, Toyji markası adıyla yapacağı Kickstarter kitlesel fonlama kampanyası ile yurtdışına açılmaya hazırlanıyor.

Girişimin dünyanın ilk akıllı oyuncak pad’i olarak lanse ettiği ürünü, ailelerin ve günümüzün en büyük problemi olan sık tablet kullanımı ve alışkanlığını, aynı zamanda sık kullanım sonucu çocuk gelişimde rastlanan ince motor becerileri, odaklanma gibi sorunları çözmek için yola çıktı.

Gerçek oyuncaklara dokunarak akıllı tabletlere dokunmadan oynanan eğitici dijital oyunlar ile, IB eğitim seviyesinde içerikler ve yapay zekaya sahip oyun karakterleri sunarak, ailelerin ve çocukların daha verimli zaman geçirmelerini hedefliyoruz. Bahçeşehir Dragos Kampüsü Anaokulları, aileler ile yaptığımız çalışmalar ve uzman görüşleri ile piyasaya tanıtım satışlarına çıkacak olan Toyji, çok yakında Kickstarter kampanyası ile görüceye çıkacak.

» Bal Porsuğu sona yaklaşıyor

Girişimlerimizden NextHorizons’ın çok amaçlı robotlarından Bal Porsuğu’nun son deneme sürümü üzerinde çalışmalar sona yaklaşıyor.

Test süreçlerinin tamamlanmasının ardından, savunma alanında kullanılması için geliştirilen Bal Porsuğu son haline getirilecek ve satışlarına başlanacak. NextHorizons Bal Porsuğu’nun yanı sıra bir dizi daha küçük, orta ve büyük boyutlu çok amaçlı robotik proje üzerinde çalışıyor.

» “Bana robot olmadığını kanıtla ama eğlenceli olsun”

captcha-enjoy

Web sitelerindeki doğrulama (Captcha) alanlarını fırsata çevirmek ve form güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan CaptchaEnjoy projesi, doğrulama alanlarını eğlenceli hale getirirken, web sitesi sahipleri için ek gelir kaynağı yaratıyor.

Girişimin geliştirdiği doğrulama arayüzlerinin toplam görüntülenme sayısı, Obilet reklam kampanyasıyla birlikte 400 bini geçerken, CaptchaEnjoy üzerinden gerçekleştirilen doğrulamaların sayısı ise 10 bini aştı.

Web sitesinden ekstra gelir elde etmek isteyenler captchaenjoy.com adresini ziyaret edebilir, markanız için CaptchaEnjoy üzerinden reklam kampanyası başlatmak için ise [email protected] adresinden girişimcilerimize ulaşabilirsiniz.

» Akşam misafirleri

slack-for-ios-upload3

İTÜ Girişimcilik Kulübü 6 Ekim akşamı İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti. Yaklaşık 150 girişimci adayı, kuluçka merkezimize gelerek girişimcilerimiz ile tanıştıu ve üzerlerinde çalıştıkları projelere dair bilgi alma imkanı buldu.

» Marketinf 220 bin dolar yatırım aldı

marketinf

Çevrimiçi pazar yerleri için altyapı çözümleri sağlayan Marketinf, Türkiye ve yurt dışında sunduğu Marketplace Software as a Service’i için String Ventures ve Incubout SL’den 1.9 milyon TL değerlemeyle 230 bin TL yatırım aldı.

Girişim daha önce İTÜ Çekirdek ön kuluçka sürecine katılmıştı.

» Pitstop’ta bu hafta

Her hafta İTÜ Çekirdek otomotiv girişimlerine özel olarak gerçekleştirilen Pitstop seminerlerinin bu haftaki ayağında, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan girişimcilerimiz ile bir araya geldi ve Ekrem Özcan’ın moderatörlüğünde yatırımcı ilişkileri geliştirme ve yönetimi konusunu masaya yatırdı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close